Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ole Juul lader endnu engang Danmarks politiske dramaer udspille sig som en satire på den lille fiktive ø Trangø i Kattegat, som også dannede kulisse for hans tidligere roman Det tossede paradis. Trangøs store folkeleder, Angelus Bukke, er død, og øens befolkning leder nu igen desperat efter en lederskikkelse og et ideal at stræbe mod. Dette behov lader til at blive opfyldt, da muhammedanerne gør deres indtog på den lille ø, men, som man kan forvente, går det ikke helt så gnidningsfrit, som de fremmede havde forestillet sig.Note fra forlaget: Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse. Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
Der er færre medlemmer af folkekirken i dag, og den udvikling synes at fortsætte: De der deltager i søndagens gudstjeneste repræsenterer også kun en mindre del af sognets beboere. At kirken, at huset ud fra en sådan analyse skulle være uomgængeligt, må derfor af skeptikere siges at være noget af en påstand. Alligevel rummer påstanden en dyb sandhed, det er et faktum at kirke og kristendom stadig spiller en afgørende rolle, når man definerer sig selv som værende dansk.”Det uomgængelige hus”, markerer det synspunkt, at du som individ og som del af et folk ikke kan være det hus foruden.Kultur, litteratur, etik og samvær. Det er ikke til at komme udenom kirken og dens betydning for fællesskabet. Dertil kommer, at vi fortsat har en administrativ inddeling af landet i sogne, hvis tilknytning til kirke og kristendom er indiskutabel.De senere år, hvor presset på det danske samfund er vokset eksplosivt, er det blevet tydeligere for mange, at vi lever i en kristen kultur. Det kan man være imod, ikke desto mindre er kirken og kristendommen en del af den luft og den kultur, vi indånder. Det er denne uomgængelighed, der er bogens grundtema.
Ole Juuls roman Det tossede paradis handler om en fiktiv dansk ø ved navn Trangø, men i virkeligheden er det en satire over en meget faktuel verden. Vi møder øens tvivlsomme politikere og følger med i de magtkampe, der finder sted på Trangø, der ganske rigtigt kan føles meget trang. I 1962 blev Det tossede paradis filmatiseret med blandt andre Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørby i hovedrollerne
Martin A. Hansen havde igennem sit forfatterskab og voksenliv et anspændt forhold til kirken som institution, men han var bevidst om, at i det evangelium, som kirken er sat til at forkynde, ligger begrundelsen for et etisk og medmenneskeligt engagement. Han var derfor optaget af at frigøre evangeliets inderste kerne og omsætte det i et forståeligt og vedkommende sprog. Det lykkedes især i novellerne.Martin A. Hansen og kristendommen er tænkt som en hjælp til de studiekredse, der ønsker at beskæftige sig med Martin A. Hansen og kristendommen. Bogen rummer en grundig gennemgang og analyse af ti udvalgte noveller, som hver for sig belyser forfatterens særlige kristendomssyn. – Hvert kapitel er forsynet med spørgsmål som oplæg til samtale og diskussion.Ole Juul, f. 1949, forfatter og foredragsholder, cand. theol. og tidl. sognepræst i Ødum-Hadbjerg pastorat, Aarhus Stift. Tidl. formand for Landsforeningen Martin A. Hansen. Udgivet flere bøger, bl.a. Fortællingen om Martin A. Hansen og Heretica (2009).
This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book. ++++ The below data was compiled from various identification fields in the bibliographic record of this title. This data is provided as an additional tool in helping to ensure edition identification: ++++ Erindringer Ole Juul Lutheran publishing house, 1902
I det litterære tidsskrift Heretica, som Ole Wivel i 1948 udgav sammen med vennerne Thorkild Bjørnvig og Bjørn Poulsen på Wivels Forlag, tolkede han efterkrigstidens grundstemning af frygt og angst for, hvad en moderne materialisme kunne resultere i. Efter krigens rædsler med det totale værdisammenbrud in mente, ville han markere et trodsigt håb, der kunne udspringe af digtningen og forstærkes gennem brug af kristne symboler. I mødet med billedkunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen, forfatteren Martin A. Hansen, filosoffen K. E. Løgstrup og religionshistorikeren Wilhelm Grønbech udviklede Wivel en platform i tidsskriftet – og en særlig kristendomsforståelse. Den er, som man kan aflæse det i hans digte, udogmatisk, konfessionsløs og i stigende grad kirkekritisk. Som fuglespor i sne handler herom: Gennem digte, essays og artikler afsøger og analyserer Ole Juul Wivels særlige kristendomssyn og kirkekritik. Det er en læsning og en tolkning af Ole Wivels lyrik, som ikke blot har spillet en stor rolle for forfatteren, men også for en generation af søgende.
I det litterære tidsskrift Heretica, som Ole Wivel i 1948 udgav sammen med vennerne Thorkild Bjørnvig og Bjørn Poulsen på Wivels Forlag, tolkede han efterkrigstidens grundstemning af frygt og angst for, hvad en moderne materialisme kunne resultere i. Efter krigens rædsler med det totale værdisammenbrud in mente, ville han markere et trodsigt håb, der kunne udspringe af digtningen og forstærkes gennem brug af kristne symboler. I mødet med billedkunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen, forfatteren Martin A. Hansen, filosoffen K. E. Løgstrup og religionshistorikeren Wilhelm Grønbech udviklede Wivel en platform i tidsskriftet – og en særlig kristendomsforståelse. Den er, som man kan aflæse det i hans digte, udogmatisk, konfessionsløs og i stigende grad kirkekritisk.Som fuglespor i sne handler herom: Gennem digte, essays og artikler afsøger og analyserer Ole Juul Wivels særlige kristendomssyn og kirkekritik. Det er en læsning og en tolkning af Ole Wivels lyrik, som ikke blot har spillet en stor rolle for forfatteren, men også for en generation af søgende.
Jørgen i sadlen finder sted under besættelsestiden, hvor den unge proprietærsøn Jørgen forsøger at leve et normalt liv i en meget unormal tid. En nat trodser Jørgen og hans bedste ven, Henning, udsejlingsforbuddet og sejler ud i bæltet for at fiske. Til deres store forbavselse ser de to mænd komme svømmende mod dem ude fra havet. De er i al hemmelighed steget op fra en ubåd fra England, og den ene beder dem sejle ham ind til kysten. De to drenge lader ham komme op i båden, og den venlige unge mand viser sig at have god grund til at ville skjule sig for myndighederne.Jørgen bryder et løfte er første del i Ole Juuls fortælling om skoledrengen Jørgen, der sætter livet på spil i kampen mod tyskerne under 2. verdenskrig.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
Jørgen har lovet sin far ikke at deltage i modstandsbevægelsens virke. Hans far synes, han er for ung, og det er for farligt, hvis Gestapo får færten af en. Men før Jørgen afgav dette løfte, har han allerede hjulpet modstandsmændene, og det bliver svært for ham at acceptere, at han bliver nødt til at finde sig til rette med at leve som en ganske almindelig skoledreng i en så ualmindelig tid. Det kan ende med, at han bryder sit løfte.Jørgen bryder et løfte er anden og sidste del i Ole Juuls fortælling om skoledrengen Jørgen, der sætter livet på spil i kampen mod tyskerne under 2. verdenskrig.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
I NatDu elskede for første Gang i Nat, jeg følte det,Dit hjerte bankede saa underlig nervøst og bange,Dit Legem‘ sitrededa vi begyndte paa den Sang,som Du har sunget for Dig selv saa mange Gange.Du levede for første Gang i Nat,Du følte det selvde Dage, der gik forud for i Nat var tunge,og først i Natoplevede Du endelig den Stund,hvis Øjeblikke føltes evige og unge.O Gud, den Sang, der lød saa smuk i Natden store Sanger blevet sunget tit af mange andre Munde;men vores Sang,der eksisterer kun den ene,har lydt saa smuk for os som ingenlunde.Naar Aarene er ilet bortsaa vil det ske,naar Livets Strøm er standset brat,at Ekkoetfortæller om to unges Liv,der fødtes, blomstrede og døde i den samme Nat.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
Romanen "Den syvende basun" begynder i fremtiden – det vil sige engang i 1950'erne. Her har en fremmed magt besat Bornholm, Frankrig er blevet socialiseret og den tredje verdenskrig er nært forestående. Natten før krigen forventes i udbrud, genoplever hovedpersonen Michael Kehlert sit liv. Født under første verdenskrig, ung i 1920'erne, gift med sin elskede Edith, slået i stykker af anden verdenskrig. På randen til tredje verdenskrig sidder Michael nu og funderer over meningsløsheden og sammenhængen bag sin rodløshed – det moderne menneskes skæbne.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
"Hvor er vi mennesker dog nogle snæversynede størrelse, som vil, at alt skal dreje sig om os; vi er subjektive indtil egomani, latterligt personlige og selvbetragtende i vore vurderinger både af dyr og mennesker, uretfærdigt usaglige ikke mindst mod dyrene."Forfatter Ole Juul fortæller anekdoter og overvejelser fra sit lange liv på landet, om at rejse ud og at vende hjem blot for at opdage, at alt har forandret sig, selv om det i virkeligheden stadig er det samme, som da vi forlod det.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
Til trods for sin velstand er Herbert Alminds liv langt fra lykkeligt. Han er en ensom gammel mand, en sortseer med en broget fortid. Mødet med to tilfældige unge mennesker får ham til at betro dem sin livshistorie, der spænder over tre skelsættende epoker i hans egen og hans lands historie: besættelsestiden, efterkrigstiden og velfærdssamfundets epoke.Ole Juuls "Tæppefald" er en usentimental og skarp fortælling om at blive gammel, men det er også beretningen om et lidenskabeligt selvopgør, der har en rensende effekt på sin fortæller.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
Henning er sidst i halvtredserne og gift igennem mange år med Betty. Han mener selv, hans tilværelse er ret problemløs. Ganske vist har han ofte bekymringer i forholdet til sin søn Jan, der er venstreorienteret og kritisk over for sin far. Men han elsker sin søn og sin kone og anser deres samliv for lykkeligt. Ja, faktisk spekulerer han slet ikke over sit ægteskab, det er en så selvfølgelig ting, at torsdag skulle komme før onsdag, hvis noget skulle ændre det …Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
20-årige Leif beslutter sig for at sætte sit jurastudie på pause og skrive et manuskript til en film. Det viser sig dog ikke at være så ligetil, særligt da han møder den lidt ældre Nana, som slår benene væk under ham. Leif kaster sig ud i de voksnes verden og overgiver sig til kærligheden og kreativiteten med al mulig risiko for at styrte ned med et brag.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
I ‘På gensyn i går’ følger vi videnskabsmanden Alan Colring, der mere eller mindre modvilligt er gået hen og blevet berømt for sine opdagelser. Men Ole Juul hylder ikke videnskabsmanden. Tværtimod sår han i denne roman tvivl ved videnskabens blinde løb mod et ukendt mål, og hvorvidt fremskridtet og ny viden altid er ønskværdigt.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
I Kærlighedsdrabanten tager Ole Juul os med til et kig bag Jerntæppet ved rumkapløbets begyndelse. Sputnik er lige blevet sendt ud i rummet, og de sovjetiske borgere er ekstatiske af stolthed og forventning til fremtiden. Men bag Kremls mure har opsendelsen endnu større betydning. Den store tekniske bedrift kan nemlig bruges som forhandlingsmiddel med USA, og Khrusjtjov proklamerer nu højt og helligt, at han ønsker fredelig sameksistens med USA. Men er det virkelig så enkelt?Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
"Den glade revolution" er Ole Juuls yderst velkvalificerede bud på en ægte humoristroman anno 1972. En række frække bankkup fejer hen over det danske land, og efterhånden lader det til, at pengene skal bruges på at finansiere en utopisk revolution – og hvem bagmændene er, er omtrent lige så overraskende som bagtanken."Den glade revolution" blev skrevet til Søndags-B.T. og Thanning & Appel Forlags konkurrence om den bedste danske humoristroman.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
Romanen "Michael i Marokko" følger drengen Michael under hans kostskoleophold i Marokko i Nordafrika, hvor vi følger hans liv og de begivenheder, der hænder på kostskolen.
Tony Falck er en mand på afveje, og det er netop roden til dette, som romanen "Ingen sommer at mindes" søger at finde. Er det Tonys mors alt for tidlige død eller hans egen mangel på evne og vilje til karakterændring, der er skyld i Tonys sjælelige afsporing?
Det næsthelligste er en af Ole Juuls første romaner om besættelsestiden og modstandsbevægelsen, som han selv spillede en stor rolle i. Gennem en sammentømret gruppe af modstandsmænd giver Ole Juul et barsk og realistisk indblik i de farer, disse mennesker udsatte sig selv for i fædrelandets tjeneste, efter den danske regering havde overgivet sig til nazisterne.Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
Da 2. verdenskrig sluttede i 1945, opstod der hos de fleste danskere et spontant ønske om et opgør med ‘de fem onde år’. Et ønske om at afreagere. Disse stærke følelser i befolkningen blev til fulde imødekommet i "De røde enge" – bogen fik en fantastisk modtagelse. Og senere blev også filmen under samme navn en øredøvende succes med skuespilleren Poul Reichhardt i hovedrollen.De røde enge er en ægte modstandsroman om unge danskere i kamp mod tysk vold og overmagt. Ved hjælp af dødsensfarlige sabotageaktioner søger en lille, desperat gruppe frihedskæmpere at befri Danmark fra nazisternes åg. Men De røde enge er mere end blot spænding – den er et studie i psykologisk forståelse for mændene bag krigens barske håndværk. Så længe der er krig i verden, lige så længe vil De røde enge forblive brændende aktuel! Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. På grund af sit arbejde for modstandsbevægelsen måtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans første bøger blev udsendt. Juul bevægede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebøger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.