Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ole Thestrups liv er som en stor, græsk tragedie ... trods kreative evner og en unik evne til at fange opmærksomheden hos høj som lav, måtte Ole Thestrup bruge halvdelen af sit liv på at finde tilbage til lykken. Hans alkoholmisbrug tog magten så meget fra ham, at han blev berygtet landet over for tvinge et fly til nødlanding i Canada, men ved den yderste grænse - da han var ved at tage livet af sig selv - fandt han vejen tilbage mod det lykkelige liv. Fra sin lykkelige barndom til sin lykkelige alderdom handler Ole Thestrups liv om fortabelse og håb - i kærligheden, kunsten og troen på det gode i mennesket. Selv om alkoholen nær tog livet af ham, fandt han modet til at gå på scenen igen, og han vandt en helt ny generation af fans på biograflærredet i film som ´Blinkende lygter´ og ´Adams æbler´. Bogen er skrevet med fokus på de rasende kræfter i Ole Thestrups indre. Selv om Ole Thestrup var nede at skrabe bunden som få andre kendte danskere, er hans karisma så stor, at han i dag som få kunstnere samler danskerne - både i de allerbredeste komedier og de smalle film og teaterstykker er han et ikon.Ole Thestrup (f. 1948) blev uddannet skuespiller i 1976 og fejrede siden en lang række succeser på Det Kgl. Teater og film. Efter at have vundet en livslang kamp mod alkoholisme vendte han i 2003 med stor succes tilbage til scenen. Yngve Rasmussen er alkoholbehandler og Thestrups gode ven.
Der findes mange gode ordsprog, som er gået i glemmebogen.Ofte udtrykker de menneskelige erfaringer, som det ikke altid er lige behageligt at blive stillet overfor. Netop af den grund er det vigtigt, at de bliver bevaret for eftertiden – for som et gammelt ordsprog siger: Sandheden er ilde hørt.Uddrag af bogenDen mand, som er hund i sit eget hus, fortjener at blive bundet for at lære at bide.Den, som skal æde af en andens hånd, bliver sjældent mæt.Ingen kender den tavse mands behov.En mand, der ikke kan sige tak for et stykke arbejde, gør selv en dårlig indsats.Om forfatterenOle Thestrup (f. 1943) er tidligere forlægger.
Der findes mange gode ordsprog, som er gået i glemmebogen. Ofte udtrykker de menneskelige erfaringer, som det ikke altid er lige behageligt at blive stillet overfor. Netop af den grund er det vigtigt, at de bliver bevaret for eftertiden – for som et gammelt ordsprog siger: Sandheden er ilde hørt. Uddrag af bogen Den mand, som er hund i sit eget hus, fortjener at blive bundet for at lære at bide.Den, som skal æde af en andens hånd, bliver sjældent mæt. Ingen kender den tavse mands behov.En mand, der ikke kan sige tak for et stykke arbejde, gør selv en dårlig indsats.Om forfatteren Ole Thestrup (f. 1943) er tidligere forlægger.
De senere års skandaler inden for politik og erhvervsliv afslører en usædvanlig mangel på etik og moral blandt politikere og erhvervsledere. Spørgsmålet er derfor, om etik og moral ingen plads har i et moderne samfund, eller om vi har brug for at besinde os? I min søgen efter et svar på dette spørgsmål, stødte jeg på Michel de Montaignes essays, som med sin dybe indsigt i den antikke filosofi fra Sokrates til Epiktet sammenfatter en visdom, som kan være til daglig gavn og glæde for alle. Dette udvalg af citater fra Michel de Montaignes essays er tænkt som en introduktion til tanker, som er lige så aktuelle i dag som for 400 år siden, da de blev skrevet. Det er en kunst at nyde livet er derfor tilegnet de politikere og erhvervsledere, der gik over stregen. Ingen nævnt, ingen glemt.Michel de Montaigne:En af de mest usædvanlige skikkelser i fransk filosofi er Michel de Montaigne, som levede fra 1533 til 1592. Han så ikke sig selv som filosof og kom hverken med en doktrin eller læresætninger, som skulle efterleves. Han opfattede end ikke sig selv som moralist, men var meget interesseret i, hvordan man lever ordentligt og livsklogt.Uddrag af bogen”Værdigheder og ansvarsfulde erhverv tildeles nødvendigvis mere efter en lykkelig skæbne end efter fortjeneste.””Vi går mere op i, at man skal tale om os, end hvad man siger om os.””Man skal vogte sig for at tjene sin herre så godt, at man forhindrer ham i at belønne én efter fortjeneste.””Den, der forråder sandheden, forråder også løgnen.”Om forfatterenOle Thestrup (f. 1943) er tidligere forlægger. Hans interesse for de senere års skandaler i erhvervslivet, herunder spørgsmålet om erhvervslederens ansvar for virksomhedens etiske adfærd, har sat ham i gang med at undersøge, hvad antikkens etik kan betyde for den enkelte.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.