Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I "Lyset og mørket: mit venskab med Knud W. Jensen" giver Ole Wivel læseren et unikt indblik i et helt særligt venskab mellem to af Danmarks store kulturelle skikkelser i den sidste halvdel af det 20. århundrede. Med udgangspunkt i kulturelle institutioner såsom Wivels Forlag, Louisiana og Gyldendal fortæller Wivel om sit venskab med Knud W. Jensen, og om den stridighed, der i 1982 førte til ophøret af deres venskab.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Ole Wivel har i årene 1948-98 udsendt et dusin digtsamlinger - fra "I Fiskens Tegn" til "Kroketkuglen". "Digte 1948-98" medtager hovedparten af digtene fra disse samlinger og lægger dermed et tværsnit gennem et lyrisk forfatterskab, der spænder over et halvt århundrede.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
En brevveksling mellem to af efterkrigstidens vigtigste danske kulturpersonligheder udgives her for første gang. Forlæggeren og forfatteren Ole Wivel og maleren Sven Havsteen-Mikkelsen var begge en del af kredsen omkring østrigeren Fritz Waschnitius, der ivrigt diskuterede kunst og politik i årene op til og i de første år af 2. Verdenskrig.
"Martin A. Hansen og skolen" fokuserer på nogle af de vigtigste år af Martin A. Hansens liv: hans tid som lærer. I næsten tredive år fungerede han som lærer og underviser ved først Københavns kommunale skolevæsen i årene 1931-45 og herefter på Seminarieskolen på Kapelvej i de tretten år, der fulgte. På sidstnævnte var Hansens lærergerning rettet mod de nye generationer af undervisere. Værket er en sammensætning af breve, essays og artikler skrevet til, om og af Martin A. Hansen om dennes betydningsfulde tid inden for lærergerningen.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlOle Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Ole Wivel har arbejdet inden for kunst, kultur og i særdeleshed inden for litteraturens verden. i "Poesi og protest: debatindlæg" giver Wivel sit bidrag til kunstens rolle som debattør af krig og politik.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.n
"Guder i forårslys" er en række tekster, som centrerer sig omkring den berømte danske kunstner Bertel Thorvaldsen. Der er hverken tale om kunsthistorie eller kunstanmeldelser, men i stedet forfatter Ole Wivels egne personlige overvejelser omkring Thorvaldsens kunst og væsen.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Erindringsmotiver og historiske digressioner kalder Ole Wivel sin bog om Skagen, hvori han beskæftiger sig med al den kunst, man sædvanligvis forbinder med det nordligste Jylland. Wivel kommer blandt andet omkring Ancher, Krøyer og Pontoppidan.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Med digtsamlingen "Iris" bevæger Ole Wivel sig helt nede på jorden med nogle af de mest eksistentialistiske emner, der findes. Digtene omhandler alt lige fra livet til døden over naturen, mennesker og religion.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
"Martin A. Hansen og skolen" fokuserer på nogle af de vigtigste år af Martin A. Hansens liv: hans tid som lærer. I næsten tredive år fungerede han som lærer og underviser ved først Københavns kommunale skolevæsen i årene 1931-45 og herefter på Seminarieskolen på Kapelvej i de tretten år, der fulgte. På sidstnævnte var Hansens lærergerning rettet mod de nye generationer af undervisere. Værket er en sammensætning af breve, essays og artikler skrevet til, om og af Martin A. Hansen om dennes betydningsfulde tid inden for lærergerningen.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Musikken kommer fra væggene. Således starter Ole Wivel sin erindringsbog, der er opdelt i to dele fyldt med essaylignende erindringer skrevet i et medrivende og poetisk sprog. Sanserne er i højsæde, når Wivel beskriver korte erindringer i "Musikken kommer fra væggene".Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Erindringsmotiver og historiske digressioner kalder Ole Wivel sin bog om Skagen, hvori han beskæftiger sig med al den kunst, man sædvanligvis forbinder med det nordligste Jylland. Wivel kommer blandt andet omkring Ancher, Krøyer og Pontoppidan.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Som en fortsættelse til "Musikken kommer fra væggene" og "Et midlertidigt nærvær" har Ole Wivel i "Modspil: kunst og erkendelse" samlet en række digte, øjebliksbilleder, tidskommentarer og polemiske oplæg i forsøget på at kunne fremstille forholdet mellem kunst og erkendelse.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
At definere "Øjeblikke med tiden" er som at forklare, hvilken type slikpose en "bland-selv-slikpose" er. Værket er en samling af lystlæsninger, som er særligt udvalgt af forskellige årsager. Teksterne har hver deres kvaliteter, som gør dem til en fornøjelse at læse. "Øjeblikket med tiden" indeholder derfor både poesi, prosa, essays og erindringer.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Ved at benytte sig af komponenter kendt fra brevkorrespondancegenren skaber Ole Wivel et nærværende værk om eksistens, tro og håb. I et meget beskrivende sprog skriver jeg-fortælleren om sine oplevelser og eftertænksomheder, om det jyske landskab uden for vinduet og om at have noget at holde fast ved i en ukontrollabel verden.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Der er skrevet mangt og meget om Anna Ancher - hun er blevet hædret for sin kunst og sammenlignet med franske impressionister - og det er derfor ikke uden grund, at den berømte skagensmaler her bliver centrum i kulturpersonligheden Ole Wivels bog.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
"Kunsten og krigen" er en essaysamling, hvis emner spænder bredt fra skagensmalerne til tidsskriftet Heretica. Wivel skifter mellem debatterende indlæg, personlige erindringer og digte. Det spørgsmål, der primært ligger Wivel på sinde er forholdet mellem en etisk holdning og et kunstnerisk kvalitetsbegreb stillet over for efterkrigstidens værdisammenbrud og modernismens tilsyneladende mangel på ægthed.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.n
"Under mursejlerhimlen" er Ole Wivels optegnelser i form af dagbogsnotater – en blanding af refleksioner over kunst og litteratur, erindringsglimt om kulturpersoner som f.eks. Knud W. Jensen og Thorkild Bjørnvig samt atmosfærefyldte glimt af byer og landskaber og det liv, der udfolder sig omkring forfatteren. Stemningsfuld og kras som mursejlerskrig.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Anden del af Ole Wivels erindringsmotiver starter, da Wivel indtræder i Gyldendals direktion. Men værket er hverken en biografi eller handler om forlagshistorie. Det er en personlig skildring af Wivels oplevelser i en forlagsbranche, der var under omvæltning fra 1954. Vi hører blandt andet om hans venskaber med en lang række store personligheder såsom Karen Blixen, Martin A. Hansen og Poul La Cour. Derudover skriver Wivel om sit eget og familiens forhold til Skagen - et sted som har påvirket mange af hans skriverier.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
I " Romance for valdhorn" fortæller Ole Wivel om sin tidligste opvækst i et velstående borgerligt hjem. Han fortæller om påvirkningen af 2. Verdenskrig og efterkrigstiden, og om grundlægningen af sit forlag Wivels Forlag samt tidsskriftet Heretica. Det første af tre bind om Ole Wivels liv fortæller frem til det tidspunkt, da han indtrådte i Gyldendals direktion.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Ole Wivels "Sansning og symbol" er ikke en højtravende akademisk eller videnskabelig afhandling. Derimod er "Sansning og symbol" en personlig stillingtagen til K.E. Løgstrups æstetiske betragtninger, der er at finde i hans filosofi. Wivel fokuserer i særdeleshed på Løgstrups syn på fransk impressionisme.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Med "Karen Blixen: et uafsluttet selvopgør" har Ole Wivel skabt noget så utraditionelt som en bog om Karen Blixen blandet med egne erindringer om forfatterinden. Wivel fortæller om sin personlige tilknytning til Blixens værker og introducerer læseren for Blixens liv og hovedtemaerne i hendes litterære værker.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter Anden Verdenskrig. Wivel brød igennem med digtene "I Fiskens Tegn" i 1948, udsendt af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
I "Kontrapunkt" fortæller forfatter Ole Wivel spredte erindringer fra perioden 1960-1989, hvor han blandt andet havde to perioder som direktør for Gyldendal. Derudover bliver læseren introduceret for Wivels oplevelser i forbindelse med lærervirksomheden på Krogerup højskole, og på samme tid gives der et indblik i de oplevelser, som forfatterlivet har medbragt sig.Ole Wivel (1921-2004) var en dansk forfatter, der i høj grad var med til at præge det danske kulturliv efter 2. Verdenskrig. Wivel fik sit gennembrud i 1948 med digtene "I Fiskens Tegn" udgivet af Wivels Forlag, som han grundlagde i 1945 og ledede frem til 1953. Herefter var han af to omgange direktør for Gyldendal. Wivel var en kendt debattør og anerkendt for sit talent som både digter, tidskriftsredaktør og debattør.
Skrifter udgivet af Selskabet Bellman i Danmark, bd. 4, redigeret afJens Kr. Andersen, Eva Holbek, Hans Lundsteen og Søren Sørensen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.