Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad gør man, når ens storebror bliver mobbet for at stå ved sig selv, og man selv bare er en lille lort? Hvad gør man, når man ikke må sige det til nogen, og hvad gør man, når der udbryder brand på genbrugspladsen og man ved at ens storebror er derinde? Oscar Kroon skriver så man føler frygten og frustrationen på egen krop.'Anemoner og møgrotter' har vundet Augustprisen i kategorien Årets svenske børne- og ungdomsbog og er også blevet udvalgt til The White Ravens.Fra bagsiden:Jeg tænker tit på rotterne. Både på de almindelige, der pilede rundt mellem brødristere og ragelse på genbrugspladsen, og så på de andre. Møgrotterne, der forpestede livet for den eneste, der turde være sig selv. Jeg vil fortælle om Krister. Min bror. Jeg vil fortælle, hvad der skete den modbydelige vinter.Omtale:“Oskar Kroon er en af vores bedste historiefortællere for børn … og han er den absolut bedste, når det handler om at skrive for begynderlæsere som i dette års Augustprisvinder Anemoner og møgrotter.” Dagens Nyheter“En utroligt hjerteskærende historie.” Aftonbladet“Den føles både tidløs og helt ny. Har jeg nogensinde læst noget om, hvordan det er at være søskende til én, der bliver mobbet? Under alle omstændigheder ikke noget, som ligner det her.” VI LÄSERVinder af Augustprisen 2023, hvor juryen skrev: “Mørket spiller godt sammen med den intelligente humor i Oskar Kroons indfølende søskendeportræt 'Anemoner og møgrotter' ... her får de svære ting plads samtidig med at lyset får lov at skinne med uformindsket styrke.”Udvalgt til The White Ravens 2024! Et internationalt katalog over årets bedste børnelitteratur fra hele verden. Udvalget skrev: “Oskar Kroon har hurtigt skrevet sig ind blandt de allerbedste børnebogsforfattere i Sverige. Han tackler børnelivets udfordringer i øjenhøjde, med følsomhed, en fornemmelse for sprog og stor loyalitet.”Oskar Kroons bøger er bredt oversat fra svensk, Anemoner og møgrotter til så forskellige sprog som fx persisk, russisk, tjekkisk, tysk, norsk, italiensk og nu også dansk. Smukt oversat af Lene Ewald Hesel. Oversættelsen har modtaget støtte fra Nordisk Ministerråd.
“Leger du aldrig med andre end Nikolaj?” spørger mor. “Jo,” siger Sille. Men det er løgn, hun leger kun med Nikolaj, selvom han hverken tror på Gud eller fredags-hygge, kun på kvantefysik. Han tror vist, at Sille tror på alt det, han siger og finder på, men sådan er det slet ikke. Sille tvivler på næsten alting, og det skal man også, for der er så meget, som er megaunderligt. Hvor gik Nikolajs far for eksempel hen, da han gik bort? Hvordan skal der blive plads til farmor oppe i himlen, når den er fuld af grævlinger, der er blevet kørt ihjel? Og hvordan kan man nogensinde blive venner igen med én, der siger, at det eneste, man har i hovedet, er to høvlspåner og en stump snor? 'Mig og Nikolaj og Schrödingers kat' er en fortælling om mærkværdige og helt naturlige ting som fredagshygge, lus og komplicerede venskaber. Og om Schrödingers kat, som åbenbart både kan være død og levende på én gang. Oskar Kroon er født i 1980 og har også skrevet 'Venter på vind', som modtog Augustprisen i kategorien årets bedste børne- og ungdomsbog, samt billedbogen 'Fakta om fædre'. Omtale af andre af Oskar Kroons bøger: “Sjældent har jeg læst noget så elskeligt.” ♥♥♥♥♥♥ Politiken om 'Venter på vind' “Et dejligt fantasifuldt, mættet udtryk.” ♥♥♥♥♥ Politiken om 'Fakta om fædre'
An award-winning novel about family old and new, friendship growing into more, the beauty of the sea and a hot summer on a Swedish islandVinga dreams of the sea.
Hvad laver fædre hele dagen? Hvordan er de? Hvordan skal man håndtere dem, så de ikke bliver sure og sure og bander? Selvom forældre og børn deler hverdagen, er de forskellige. Om morgenen, når du er opmærksom, er fædre trætte. Om aftenen, når du er træt, er fædre opmærksomme. De dage man er i børnehave, sidder fædrene i møder på kontoret. Der har de billeder fra ferien, men derhjemme har de ingen billeder fra kontoret. For et barn suser de voksne rundt i en anden virkelighed. Alligevel er de specielle og vigtige for én – og så bestemmer de over én. Oskar Kroon, vinder af Augustprisen 2019 for romanen 'Venter på vind' (Vild Maskine 2022), indfanger i sin første billedbog barnets underdogperspektiv og gennemsigtige blik. Fædre har rejst verden rundt og badet i alle have. Nogle gange længes de og snakker om, hvad de skal gøre, men så er det altid tid til at sove. Med sine varme, detaljerede mixed media-streg skaber Jenny Lucander, der modtog Nordisk Råds børne- og Ungdomslitteraturpris i 2020, et nutidigt portræt af samspillet mellem fædre og børn.
En ø. En sommerferie. En morfar. En båd og et møde, der ændrer alt. 'Venter på vind' – kåret til årets bedste bog og vinder af Augustprisen i Sverige.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.