Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad former vores tro, og hvor næres den fra? Spørgsmålet ergennemgående i Paula Larrains bog. For hende har mødet med Danmark, folkekirkenog Grundtvig været afgørende, men troen har også rødder i Sydamerika, i naturenog i den overleverede tro. Det var en landmandsfamilie på Vestsjælland, der åbnededøren ind til den danske folkekirke-kristendom. Paula Larrain var kommet medsin familie var Chile, og meget så anderledes ud i det lille land i Nordeuropa,men familien på gården og deres tilgang til kristendommen blev væsentlig ifamiliens første år i Danmark. Siden fulgte ungdomsår som erklæret kommunist ogateist, men troen dukkede op igen – ofte i mødet med andre mennesker. Senereblev den en krumtap i tilværelsen, og det blev også den, der kom til at bliveomdrejningspunktet for hendes arbejdsliv.
INSPIRERENDE OG TANKEVÆKKENDE BOG DELER UD AF LIVETS ERFARINGERJournalist og forfatter Paula Larrain er i begyndelsen af 50’erne og har en tydelig fornemmelse af at befinde sig midt i livet. Hvordan balancerer man livserfaring med livsmod? Dette og andre væsentlige eksistentielle spørgsmål har hun sat sig for at drøfte med en række markante og tænksomme personligheder, som i jeg-form reflekterer over spørgsmålene i afgrænsede kapitler:Hvad har du lært af og om livet? Af og om kærligheden? Om dig selv? Om dine forældre? Hvad betyder krop og køn for dette sted? Karriere? Hvad giver du videre til dine børn eller dine nærmeste? Hvad vil du lære på den sidste tur gennem livet på jorden? Hvad siger din(e) Gud(er) til dig om din plads i universet? I tidsånden? Hvor er du på din spirituelle/åndelige rejse? Hvor finder du trøst og håb? Hvad vil du gerne efterlade? Hvordan er verden blevet bedre? Værre? Og hvad har du gjort for at skubbe dig selv og verden derhen?Bidragydere:• Radiovært Anne Sofie Allarp• Journalist Thomas Buch-Andersen• Musiker Sigurd Barrett• Teolog Jens Andreas Christensen• Musiker Chris Minh Doky• Debattør Andrea Hejlskov• Filosof Vincent F. Hendricks• Madentreprenør Claus Meyer• Skuespiller Maibritt Saerens• Journalist Anja Steensig• Teolog Pia Søltoft• Journalist Lotte Thor HøgsbergPaula Larrain, født 1970 i Chile, er uddannet journalist og har tidligere været nyhedsvært på DR. Nuværende radiovært på P1-programmet TIDSÅND og tv-vært på DET GODE RÅD.
Hvad former vores tro, og hvor næres den fra? Spørgsmålet er gennemgående i Paula Larrains bog. For hende har mødet med Danmark, folkekirken og Grundtvig været afgørende, men troen har også rødder i Sydamerika, i naturen og i den overleverede tro.Det var en landmandsfamilie på Vestsjælland, der åbnede døren ind til den danske folkekirke-kristendom. Paula Larrain var kommet med sin familie fra Chile, og meget så anderledes ud i det lille land i Nordeuropa, men familien på gården og deres tilgang til kristendommen blev væsentlig i familiens første år i Danmark. Siden fulgte ungdomsår som erklæret marxist og ateist, men troen dukkede op igen – ofte i mødet med andre mennesker. Senere blev den en krumtap i tilværelsen, og det blev også den, der kom til at blive omdrejningspunktet for hendes arbejdsliv."Kristendommen ifølge ..." er en serie af bøger, der åbner troens univers. En række kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud på, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilværelse. De sætter ord på den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.Paula Gabriela Larrain Bjørn (f. 1970). Flygtede sammen med sin familie til Danmark fra Chile i 1974. Journalist af uddannelse, forfatter, foredragsholder, ordstyrer, radio- og TV-vært. Forfatter til bøgerne "I morgen skal vi hjem" (2003) og "Uden for citat" (2008). Medforfatter til "Politik og Jura" (2004) og "Det glade hjerte lever længst" (2007).
Den 11. september 1973 væltede det chilenske militær Salvador Allendes demokratisk valgte regering. Augusto Pinochets blodige diktatur tog over, og tusindvis af chilenere blev i den kommende tid dræbt eller måtte flygte i eksil. Heriblandt den 4-årige Paula Larrain og hendes familie, der i sommeren 1974 endte i Danmark."I morgen skal vi hjem" er Paula Larrains personlige historie. Om integration og konflikter, succes og sammenbrud, både indadtil og udadtil. Om længslen efter det land, man har forladt, og som aldrig vil være det samme at vende tilbage til. Og om at skulle finde sig til rette og gøre sig smertelige erfaringer i en ny verden, man aldrig vil passe helt ind i."... en personlige beretning om, hvor barsk en selv ret privilegeret flygtningetilværelse kan være ... Der er masser af vrede og passion – og en ærlighed, man må tage hatten af for, og som giver beretningen en gribende glød." - ALT For Damerne"... en beretning om at leve i eksil og om at finde sig til rette ... vedkommende og intenst fortalt." - Jydske VestkystenPaula Larrain (f. 1950) er en dansk-chilensk journalist og forfatter, der som fireårig flygtede fra Chile til Danmark sammen med sin familie. Hun blev uddannet ved Journalisthøjskolen i 1994 og har siden da blandt andet arbejdet som redaktionssekretær for Berlingske Søndag og som studievært på TV-avisen på DR1. Paula Larrain har et bredt litterært virke bag sig. Hun debuterede som forfatter i 2003 med selvbiografien "I morgen skal vi hjem. Mit liv som chilener i Danmark" og har efterfølgende skrevet romanen "Uden for citat", været medforfatter på flere bøger, skrevet klummer for Ekstra Bladet samt bloggen "Lige lovlig" for Journalisten.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.