Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Fremmedsprog er døren til verden. Hvis man vil rejse eller arbejde i andre kulturer og forstå andre mennesker er sprog ikke bare nyttigt, men også vidunderligt. Øhrgaard og Verstraete-Hansens bog beskriver hvor nødvendigt det er at lære sig selv og ikke mindst vores børn flere fremmedsprog. Ikke blot fordi det er praktisk for succes i arbejdslivet. Men også fordi verden bliver større, dybere og rigere hvis den opleves gennem sproget.Denne debatbog handler om fremmedsprog og uddannelse med særligt – men ikke eksklusivt – henblik på de videregående uddannelser. IndholdIndledende konstateringerDel I. Fremmedsprog i den uddannelsespolitiske debatDel II. Fremmedsprog til dannelse og uddannelseAfsluttende bemærkningerLitteraturliste
At the end of the Second World War in 1945, the countries of Western Europe found themselves at a crossroads. How should they react to the challenges posed by the peace, Germany's defeat and the newly won freedom? How should they deal with the emerging division of the continent, the eastern part being controlled by the Soviet Union? Would they repeat the experiences that followed 1918, relapsing into national isolationism, or would they engage themselves in new ways of transnational co-operation?The book includes contributions by Egon Bahr (Berlin), Bent Boel (University of Aalborg), Patricia Clavin (Oxford University), Morten Heiberg (University of Copenhagen), Carsten Humlebæk (Copenhagen Business School), Joachim Lund (Copenhagen Business School), Axel Schildt (Forschungsstelle für Zeitgeschichte in Hamburg), Jørgen Sevaldsen (University of Copenhagen) and Per Øhrgaard (Copenhagen Business School).
Tyskland. Europas hjerte er et essay om Tyskland fra 1945 til i dag. Per Øhrgaard giver i denne bog et både sagligt og personligt overblik over perioden fra den tyske kapitulation i maj 45 til finanskrisens følger i 2009 med nedslag om den tyske deling og dens forhistorie, omgangen med den vanskelige fortid, DDR og Berlinmuren, 68-oprøret, RAF-terrorismen og det i 1990 genforenede Tyskland. Øhrgaard gør plads til både de store politiske dramaer og til de kulturelle strøminger.Tyskland. Europas hjerte er en indsigtsfuld introduktion til et land, som har haft og stadig har den største betydning for Europas udvikling - og for Danmark.
Hvordan forstå sin egen tid?Den danske litteraturforsker og professor Per Øhrgaard har kommenteret tysk og europæisk samtidshistorie gennem et halvt århundrede. Hans klummer fra 2017-2022 er samlet i bogen Eftertanker. Udgivet for et bredere publikum tegner teksterne tilsammen et tidsbillede med rødder tilbage i historien.Per Øhrgaards klummer handler om samtidens små og store emner i krydsfelterne mellem frihed, demokrati og retsstat; viden og teknologi; ulighed og globalisering; ord og dannelse; individ og kollektiv; krig og fred.Øhrgaard begrænser sig ikke til det aktuelle, det, der sker nu, da hans emner ofte må forstås historisk, i lyset af 'hvordan det egentlig var'. Og som han slår fast med tør humor og selvironi i forordet til Eftertanker: "Visse problemer har det desværre med at holde sig i bevægelse, selv efter at jeg har sat dem på plads".
Livet er for kort til sjælen, sagde Goethe da han var 22 år gammel. Og skønt han fik et langt liv ? han blev 82 ? var hans sjæl, eller sjælens udtryk: hans værker, endnu længere. Per Øhrgaards essay er en lærd og let lystvandring gennem Goethes liv og ikke mindst værk: fra ungdomsdramaerne over lyrikken og farvelæren til de evige klassikere om Werther, Wilhelm Meister og endelig Faust, hvor Goethe ? og også Øhrgaard ? samler trådene. Den store europæiske forfatter er blevet 250 år, og hans værker bliver stadig læst. Det vil de blive længe endnu ? der er ingen ende på Goethe. ?Goethe har fået en fornem dansk introduktion ved Per Øhrgaards magtfulde værk om den store tyske digter ? Det er en fremragende bog, tyskprofessoren fra Københavns Universitet har begået. Jeg er blevet meget klogere på det svære stof, som håndteres suverænt.? ? Erik Svendsen, Jyllands-Posten.
Fremmedsprog er døren til verden. Hvis man vil rejse eller arbejde i andre kulturer og forstå andre mennesker er sprog ikke bare nyttigt, men også vidunderligt. Øhrgaard og Verstraete-Hansens bog beskriver hvor nødvendigt det er at lære sig selv og ikke mindst vores børn flere fremmedsprog. Ikke blot fordi det er praktisk for succes i arbejdslivet. Men også fordi verden bliver større, dybere og rigere hvis den opleves gennem sproget.Denne debatbog handler om fremmedsprog og uddannelse med særligt – men ikke eksklusivt – henblik på de videregående uddannelser.
Fortsættelse følger … er en revideret udgave af Øhrgaards bog fra 2002 om Günter Grass – som forfatter og samfundsdebattør. Da Grass i Når løget skrælles afslørede, at han havde været medlem af Waffen-SS, brød helvede løs i Tyskland. Øhrgaard har skrevet et nyt efterskrift, der behandler bogen og ikke mindst de rasende reaktioner, den affødte, og har revideret bogen med Når løget skrælles in mente.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.