Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen henvender sig særligt til dig, som er studerende på specialiseringsdelen ”Dagtilbudspædagogik” på pædagoguddannelsen. Udgivelsen er komponeret omkring bekendtgørelsens kompetencemål for netop denne specialisering.Du introduceres således til de temaer, der er centrale for denne del af pædagoguddannelsen, og udgivelsens 30 kapitler giver et grundigt og inspirerende afsæt for arbejdet med pædagogik i dagtilbud.Alle bogens kapitler indledes med et abstract, hvor kapitlets hovedpointer skitseres, og de afsluttes med en række refleksionsspørgsmål samt forslag til videre læsning. Ofte vil teorien desuden blive uddybet via eksempler fra praksis, illustrationer og modeller. Med udgivelsen får du et spændende grundlag for at udvikle din faglighed i forhold til dagtilbudspædagogik samt rig mulighed for at studere den evigt relevante forbindelse mellem teori og praksis.
'Mellem ordene' skriver sig ind i et praksisfelt, der omhandler alle relationsprofessioner. Den professionalitet, som skal udvikles i den sammenhæng, handler i høj grad om at kunne kommunikere med andre, at kunne udvikle positive relationer og møde brugere, kolleger og foresatte på respektfyldte og nyttige måder. Bogen behandler centrale spørgsmål som: Hvordan kan vi forstå kommunikation mellem mennesker? Kan viden om kommunikation bidrage til at forbedre professionel praksis? Kan sådan viden og færdigheder bidrage til at ændre fastlåste situationer og åbne for nye muligheder? 'Mellem ordene' handler om mødet mellem professionsudøveren og den anden. Et møde, som sker i relationer og gennem ord og, nok så meget: Det, som sker mellem ordene: Bogen henvender sig i første række til de professionsuddannelser, hvor kommunikation og relationer er i forgrunden, nemlig lærer, pædagoger, socialrådgivere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, jordemødre, sundhedsplejersker med flere. 'Mellem ordene' er aktuel for alle, der arbejder med at forstå og forholde sig til mødet og kommunikationen mellem mennesker.
Dette er en grundig indføringsbog i familieterapi og familieteori. Den præsenterer i et lettilgængeligt sprog bredden i den del af familieterapifeltet, som bygger på systemteori, kommunikationsteori og postmoderne filosofi.
“Perspektiver på kommunikation i sundhedsfaglige professionsuddannelser” imødekommer kravene til faget kommunikation i de sundhedsfaglige grund- og diplomuddannelser. Bogen indeholder en introduktion til kommunikation som humanistisk fag samt en grundig teoretisk indføring i fire perspektiver på kommunikation: – det psykoanalytiske (ved Jørgen Nystrup), – det dialogiske (ved Helle Alrø og Marianne Kristiansen), – det systemteoretiske (ved Per Jensen) og – det kognitive/adfærdsmæssige perspektiv (ved Irene Oestrich). Hvert af disse perspektiver danner udgangspunkt for en analyse og diskussion af bogens gennemgående case. I bogens sidste del gives forslag til videre arbejde med casen og forslag til konkrete kommunikationsøvelser. Der afsluttes med en perspektivering, der indeholder oplæg til diskussion af den interpersonelle kommunikations betingelser og udfordringer i dagens sundhedsvæsen.
Høns er helt klart verdens mest almindelige fugle. Der findes tre gange flere høns end mennesker på jorden. På trods af det, og på trods af at næsten alle mennesker spiser deres æg og deres afkom, er det de færreste, der ved hvilke fantastiske væsner de i virkeligheden er. Deres verden er så meget rigere end vores, når det gælder farver, lyde og dufte, som vi ikke selv kan opfatte. De har et af verdens mest omfattende og nuancerede sprog med masser af lyde for forskellige situationer. Desuden er de hverken forvirrede eller dumme, som mange ellers påstår.Udsprunget af Sydøstasiens junglehøns er det en af de fuglearter, der lever i livslange, sociale familiegrupper. Og de er meget klogere end deres rygte siger. Samtidig behandles de som fabriksprodukter i de gigantiske æg- og kyllingefabrikker rundt omkring i verden.I “Verdens mest almindelige fugl” giver Per Jensen en levende og kærlig beskrivelse af hønsenes ukendte sider.PER JENSEN er professor i etologi og har selv haft høns i fyrre år. I årtier har han udforsket deres adfærd sammen med sin forskergruppe ved Linköpings universitet. Han benyttes ofte som foredragsholder og spreder med stor entusiasme viden om de seneste forskningsresultater. Per har tidligere skrevet flere bøger, der er oversat til dansk og udgivet på Forlaget Tro-fast, f.eks. Dyrenes følelser og vores følelser for dyr”.
I "DEN MISFORSTÅEDE HUND" fortæller Per Jensen sagligt og med humor og varme om, hvordan forskerne har aflivet den ene myte efter den anden om hundes adfærd. Du får blandt andet at vide, hvordan det kan være, at hunde ikke kan drikke vand uden at spilde ud over hele gulvet; hvorfor det er helt rigtigt at trøste dem, når de er kommet til skade, og hvorfor det er svært at få dem til at gå pænt i snor.PER JENSEN gennemgår en række almindelige misforståelser, som de fleste hundeejere genkender. Han beskriver - i et let tilgængeligt sprog - forskningsrapporter, som viser, hvordan det hele i virkeligheden hænger sammen .Forskerne har nogle gange anvendt små eksperimenter, hvor hundene ved hjælp af deres adfærd selv fortæller om deres oplevelser. Men man har også udnyttet den mest avancerede teknologi til at afbillede hundenes hjerner og fremstille billeder af deres følelser. Forskningen viser, at vi i mange henseender må tage vores syn på, hvordan hunde fungerer, op til revision.
Hvad tænker dyrene? Føler høns empati med hinanden? Er grise bevidste om deres egen eksistens, og hvad oplever får og køer egentlig, når de omgås mennesker?FORSKNINGEN HAR GJORT store fremskridt, når det handler om at forstå landbrugsdyrenes indre liv, og den nye viden er ikke altid let at forholde sig til. Per Jensen fortæller levende og enkelt om de seneste videnskabelige opdagelser om dyrenes indre liv. Vi ved i dag mere end nogensinde om følelser, tanker og kognitive egenskaber hos de dyr, der efter deres død danner grundlaget for de fleste kogebøger. Uden at moralisere over, hvad vi spiser, bliver de svære spørgsmål, som vi alle må tage stilling til, stillet. Er behandlingen af dyrene i nutidens landbrug rimelig, når vi nu ved, at deres følelsesliv ikke adskiller sig meget fra vores? Det er du og jeg, der bestemmer, hvad vi vil spise – og det giver os også magt til at forandre dyrenes liv.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.