Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Regulering af konkurrence i EU belyser de traditionelle dele af konkurrenceretten – forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler, misbrug af dominerende stilling, reglerne om håndhævelse af disse bestemmelser, samt fusionskontrol – dels at foretage en beskrivelse af andre konkurrenceretlige fænomener, som i dag spiller en afgørende rolle for virksomheders og offentlige myndigheders adfærd på markedet.Forfatterne har skabt en temamæssig mere komplet fremstilling, som omfatter de fleste af de områder, som konkurrenceretsjuristen møder. På denne baggrund er de væsentligste dele af det offentliges konkurrenceforhold også inddraget i fremstillingen – forhold, som statsstøtte, liberaliseringen samt offentlige indkøb.IndholdsfortegnelseForord Kapitel 1. Konkurrence og EU-retten - Af Michael Steinicke Kapitel 2. Introduktion til art. 101 - Af Karsten Engsig Sørensen Kapitel 3. Vertikale aftaler - Af Pernille Wegener Jessen Kapitel 4. Horisontale samarbejdsaftaler - Af Karsten Engsig Sørensen Kapitel 5. Aftaler om teknologioverførsel Kommissionsforordning 316/2014 - Af Bent Ole Gram Mortensen Kapitel 6. Misbrug af dominerende stilling - Af Pernille Wegener Jessen Kapitel 7. Procedure og håndhævelse: Forordning 1/2003 - Af Pernille Wegener Jessen & Michael Steinicke Kapitel 8. Fusionskontrol - Af Karsten Engsig Sørensen Kapitel 9. Statsstøtte - Af Pernille Wegener Jessen Kapitel 10. Offentlige virksomheder - Af Michael Steinicke Kapitel 11. Liberaliserede sektorer - Af Bent Ole Gram Mortensen Kapitel 12. Offentlige indkøb - Af Michael Steinicke Doms- og beslutningsregister Stikordsregister
EU-konkurrenceret belyser de traditionelle dele af konkurrenceretten– forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler, misbrug af dominerendestilling, reglerne om håndhævelse af disse bestemmelser, samtfusionskontrol. Endvidere beskriver bogen andre konkurrenceretligefænomener, som i dag spiller en afgørende rolle for virksomheders ogoffentlige myndigheders adfærd på markedet.5. udgave omfatter de fleste af de områder, som konkurrenceretsjuristenmøder inkl. de væsentligste dele af det offentliges konkurrenceforhold– forhold, som statsstøtte, liberaliseringen samt offentlige indkøb.Værket er opdateret bl.a. med omtale af en række nye retningslinjer, nyeretsakter og over 100 nye domme og afgørelser.Om forfatterne:Pernille Wegener Jessen, cand.jur., ph.d., er professor ved Juridisk Institutpå Aarhus Universitet.Bent Ole Gram Mortensen, cand.jur., ph.d., er professor ved Juridisk Institutpå Syddansk Universitet.Michael Steinicke, cand.merc.jur, ph.d., er professor ved Juridisk Institutpå Aarhus Universitet.Karsten Engsig Sørensen, cand.jur., ph.d., dr.jur., er professor ved JuridiskInstitut på Aarhus Universitet.
EU-konkurrenceretten belyser de traditionelle dele af konkurrenceretten – forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler, misbrug af dominerende stilling, reglerne om håndhævelse af disse bestemmelser, samt fusionskontrol. Endvidere beskriver bogen andre konkurrenceretlige fænomener, som i dag spiller en afgørende rolle for virksomheders og offentlige myndigheders adfærd på markedet.Forfatterne har skabt en temamæssig mere komplet fremstilling, som omfatter de fleste af de områder, som konkurrenceretsjuristen møder. På denne baggrund er de væsentligste dele af det offentliges konkurrenceforhold også inddraget i fremstillingen – forhold, som statsstøtte, liberaliseringen samt offentlige indkøb.Om forfatterne: Pernille Jessen er lektor ved juridisk institut på Aarhus Universitet.Bent Mortensen er professor i erhvervsreguleringsret ved Syddansk Universitet.Michael Steinicke er professor og institutleder ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet.Karsten Engsig Sørensen, cand.jur., ph.d., dr.jur., fungerer som professor ved det Juridiske Institut, Aarhus Universitet.
Regulating competition in the EU er en temamæssig komplet fremstilling på engelsk, der omfatter de fleste af de områder, som konkurrenceretsjuristen møder. Bogen belyser de traditionelle dele af konkurrenceretten og beskriver andre konkurrenceretlige fænomener, som i dag spiller en afgørende rolle for virksomheders og offentlige myndigheders adfærd på markedet. Der er tale om et bredere fokus i denne bog end i traditionelle konkurrenceretlige værker, og det er helt særligt for denne bog, at hvert kapitel kan læses særskilt og således også kan fungere som opslagsværk og arbejdsredskab. Forfatterne forsyner gennemgangen med fyldige og relevante eksempler, der guider læseren til en bedre forståelse for de mange regler og love, der gælder for konkurrenceretten i EU.
EU traktatens art. 3, stk. 3 anfører som målsætning for EU bl.a., at Unionen opretter et indre marked. Den arbejder for en bæredygtig udvikling i Europa baseret på en afbalanceret økonomisk vækst og prisstabilitet, en social markedsøkonomi med høj konkurrenceevne ... Med denne tredje udgave af Regulering af konkurrence i EU foreligger en fremstilling, som både belyser de traditionelle dele af konkurrenceretten og som beskriver andre konkurrenceretlige fænomener, som i dag spiller en afgørende rolle for virksomheders og offentlige myndigheders adfærd på markedet. Bogen beskæftiger sig med en bred palet af området, hvilket ses afspejlet i kapitlerne, der hver især beskæftiger sig med særskilte områder inden for konkurrence i EU. Formålet med bogen har delvist været, at skabe en temamæssig mere komplet fremstilling, som omfatter de fleste af de områder, som konkurrenceretsjuristen møder.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.