Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Jørgen Ryg (1927-1981) regnes for en af landets mest elskede og folkekære komikere gennem tiderne, og ord som ”monologens mester” og ”geni” klæber til hans navn. Men Jørgen Ryg var meget mere end det. Han var også en fremragende tegner og en af Europas førende jazztrompetister, der i en årrække nød international anerkendelse.Med en usædvanlig evne til at balancere det komiske og det melankolske var Jørgen Ryg altid i øjenhøjde med den almindelige dansker, der elskede ham, hvad enten han optrådte på film, i tv, på teater eller i en af landets mange populære revyer. Jørgen Ryg var en sjælden sammensat kunstner, der ville prøve det hele. Og som endte med at fare vild i sit utrolige talent.I bogen sætter Ulf Pilgaard, Torben Ulrich, Bent Fabricius-Bjerre, Daimi, Per Pallesen, Jytte Abildstrøm og et væld af andre stemmer ord på, hvordan det var at arbejde sammen med en af de mest særegne skikkelser i nyere dansk kulturhistorie.
Hvad sker der på den mentale inderside, når du rammes af en sportsskade? Hvad stiller du op med usikkerheden og de mange ubekendte spørgsmål, når du pludselig står udenfor?Den mentale bagage til at håndtere en sportsskade ser vidt forskellig ud.Klog af skade - mental afmagt og opbygning når sportsskaden rammer handler om sportens mentale indersider, og om hvordan du bedst kommer gennem det korte eller langvarige skadesforløb.Om hvordan du bliver klog af skade.I bogen løfter en række idrætsudøvere sløret for den mentale kamp, som har udspillet sig under svære skadesforløb. Det er bl.a. svømmeren Rikke Møller Pedersen, som var ved at misse OL, fodboldspilleren Flemming Povlsen og kuglestøderen Joachim B. Olsen, som begge måtte indstille deres karrierer på grund af skader. Håndboldspillerne Rasmus Lauge og Trine Nielsens hårde kampe, tidligere landstræner Ulrik Wilbek med anvisninger på skadeshåndtering til landets idrætsklubber.Det er en masse professionelle og glade amatører, der fortæller om de svære og lærerrige processer ved skader. Og så er det triatleten Camilla Pedersen, som på mirakuløs vis kæmpede sig tilbage til verdenstoppen efter svære skader på hjerne og krop.Bogen udgives i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark, der bidrager med den nyeste ekspertviden om sportsskadens mentale side.
Piet Hein. En biografi er et smukt illustreret værk i to bind om en af Danmarks største og internationalt mest anerkendte kulturpersonligheder gennem tiden – digteren, tegneren, opfinderen og designeren Piet Hein (1905-1996).Piet Hein opnåede i sin levetid en popularitet, som er uden sidestykke i nyere dansk kulturhistorie. Hans ’Gruk’ er i bogform solgt i mere end halvanden million eksemplarer og oversat til mere end 20 sprog. Piet Hein er en af de mest citerede danske digtere nogensinde – formentlig dén mest citerede. Dertil kommer 3.100 registrerede og katalogiserede idéer, hvoraf kun en brøkdel har set dagens lys, og hvor superellipsen og superægget for længst har manifesteret sig i toppen af dansk design.Værket præsenterer den første store, samlede og folkelige biografi om Piet Hein. I oktober 2023 udkommer bind 1, De unge år 1905-1956, der omhandler de tidlige år og følger den unge Piet Heins udvikling som designer og digter og berømthed i Danmark. Andet bind, De modne år 1957-1996, udkommer i oktober 2024.Peter Borberg (f. 1972) har gennem Piet Heins søn, Hugo Piet Hein, fået eksklusivt adgang til Piet Heins private arkiv, som tæller tusinder af breve, avisartikler, dokumenter, fotografier, tegninger og udkast til produkter, der aldrig før har været fremme.Peter Borberg er mag.art. i nordisk sprog og litteratur og journalist. Han har udgivet flere kulturhistoriske og dokumentariske bøger, bl.a. Storm P. En biografi (2017), der blev særdeles godt modtaget i pressen og af danske anmeldere, og for hvilken forfatteren modtog Storm P. Prisen 2018.
Andet og sidste bind af Peter Borbergs store biografi om Piet Hein. De modne år 1957-1996 er den periode af Piet Heins liv, hvor han slår igennem internationalt med opfindelsen af superellipsen, og hvor han rydder forsiden af Life Magazine, plejer privat omgang med folk som Thor Heyerdahl og Charles Chaplin, samtidig med at han konstant arbejder med nye idéer inden for design. Det er også den periode af sit liv, hvor Piet Hein både oplever store personlige tragedier som først og fremmest sin kones selvmord, men også ser sine børn vokse op, alt sammen i et hæsblæsende tempo lige til den dag, hvor kræfterne begynder at slippe op.Piet Hein. En biografi er et smukt illustreret værk i to bind om en af Danmarks største og internationalt mest anerkendte kulturpersonligheder gennem tiden – digteren, tegneren, opfinderen og designeren Piet Hein (1905-1996). Piet Hein opnåede i sin levetid en popularitet, som er uden sidestykke i nyere dansk kulturhistorie. Hans ’Gruk’ er i bogform solgt i mere end halvanden million eksemplarer og oversat til mere end 20 sprog. Piet Hein er en af de mest citerede danske digtere nogensinde – formentlig dén mest citerede. Dertil kommer 3.100 registrerede og katalogiserede idéer, hvoraf kun en brøkdel har set dagens lys, og hvor superellipsen og superægget for længst har manifesteret sig i toppen af dansk design.PETER BORBERG (født 1972) er mag.art. i nordisk sprog og litteratur og journalist. Han har udgivet flere kulturhistoriske og dokumentariske bøger, bl.a. Storm P. En biografi (2017), der blev særdeles godt modtaget i pressen og af danske anmeldere, og for hvilken forfatteren modtog Storm P. Prisen 2018. I 2023 udgav han første bind i den mægtige biografi om Piet Hein.
Tema: Finurligheder i sproget, underforståelser og talemåder, der gør sproget morsomt.Indhold:Forord ved Gerda Thastum Leffers (s. 7-10)Frederik Dessau: “Den sproglige legelyst” (s. 11-17)Peter Borberg: “En tilstand af opstemt fortvivlelse” (s. 19-24)Ole Togeby: “Historier med omslag” (s. 25-36)Poul Einer Hansen: “Lige lovlig verbalt” (s. 37-48)Georg Metz: “Den udvalgte humor” (s. 49-54)Henning Kirk: “Det går ikke an at smitte dronningen” (s. 55-61)Erling Olsen: “Sjov med sprog i politik” (s. 63-68)Lars Barfoed: “Humor og politik” (s. 69-75)Lasse Harkjær: “Humor i forsvaret” (s. 77-87)John P. A. Jensen: “Sjov med sprog – læger” (s. 89-95)Pia Jarvad: “Sproglig kreativitet og nye ord” (s. 97-101)Jeppe Søe: “Jeg tager sjov alvorligt!” (s. 103-115)Jesper Klein: “Og saadan skal det selvfølgelig være” (s. 117-125)Jørgen Chr. Wind Nielsen: “Pristale til Susse Wold” (s. 127-129)Susse Wold: Takketale (s. 131-133)
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.