Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Peter Ege

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Sygdomslære og sygepleje
    af Peter Ege, Hanne Jensen, Court Pedersen, mfl.
    565,95 kr.

    Medicinske sygdomme – Sygdomslære og sygepleje, 13. udgave, er gennemgående revideret og opdateret. En lang række læger og sygeplejersker har bidraget med deres specialviden i bogen. Nye forfattere er kommet til, og bogen er udvidet med et kapitel om sygepleje til patienter med stofbrug samt sygepleje til hæmatologiske patienter.Bogen indledes med fire generelle kapitler: Intern medicin, Sundhed og levetid, Mestring af kronisk sygdom og Den akutte medicinske patient.Herefter følger 16 kapitler, der beskriver de forskellige hovedgrupper inden for medicinske sygdomme. Hvert kapitel indledes med sygdomslæren med hovedvægt på de hyppigste sygdomme. Efterfølgende beskrives sygeplejen til en af de største patientgrupper inden for området.Bogen er rigt illustreret, og der inddrages flere patientcases, der giver et levende indblik i den situation, patienten befinder sig i.Redaktører på bogen er overlæge Terje Erdal Knudsen og sygeplejerske, MLP Tove Birkebæk Thomsen.Bogen henvender sig primært til sygeplejestuderende og færdiguddannede sygeplejersker, men den kan i lige så høj grad give andre sundhedsprofessionelle et solidt fundament og grundlæggende viden om de forskellige medicinske sygdomme.

  • - - og hvordan man løser dem
    af Peter Ege
    296,94 kr.

    Stofproblemerne dukkede op for godt 50 år siden, og det der begyndte som et lille problem, har siden både herhjemme og i udlandet ikke bestilt andet end at vokse sig til et stadigt større og mere komplekst problem, og handlen med de illegale stoffer er blevet en af de største industrier, vi kender til, en industri der er ledsaget af død og ødelæggelse. Der er hældt milliarder og atter milliarder i forsøget på at begrænse problemet, og lige lidt har det hjulpet.Der behandles og forebygges på livet løs, og mens forebyggelsesindsatsen i form af oplysning og kampagner stort set har været pengene ud af vinduet, har behandlingen af det problematiske stofbrug været både godt og nyttigt for de mange, der har søgt behandlingen Det har været en hjælp til den enkelte, men det har ikke løst problemet, og udbuddet af behandling har til stadighed været minde end efterspørgslen.Det er derfor ikke overraskende, at politikernes foretrukne svar på løsningen af problemet har været, at vi skal kontrollere os ud af det: Vi skal ødelægge produktionen af illegale stoffer, gå benhårdt efter forhandlerne af stofferne, og forbyde og retsforfølge enhver form for brug og besiddelse af stofferne, og straffen for ethvert forsøg på at omgås disse foranstaltninger skal være hård.Det er en politik, der udmøntede sig Nixons ’War on drugs’, og også i FN’s budskab fra 1998, om at der skulle arbejdes for at skabe en stoffri verden inden 2008.Man kan roligt sige at krigen mod stoffer ikke blev vundet, endsige at der nogen sinde er udsigt til, at den bliver det. FN´s budskab om at verden skulle være stoffri i 2008 er i den grad blevet modsagt af virkeligheden. Samtidig har den kontrolindsats, der skulle føre til målet været ledsaget af en uhyrlig række af skadevirkninger, først og fremmest en uhyggelig kriminalisering og stigmatisering af stofbrugerne.De illegale rusmidler er kommet for at blive. Der er ikke nogen endegyldig løsning på stofproblemet, men der er en række delløsninger på de problemer, stofferne skaber for brugerne, og også en række muligheder for at begrænse de skader, som stofferne og den nuværende narkotikapolitik påfører brugerne.Denne bog er et forsøg på at beskrive, hvordan man kan, om ikke løse, så dog begrænse stofproblemet.

  • - - hos unge og voksne
    af Peter Ege
    142,95 kr.

    Er nul tolerance vejen frem? … eller er der i højere grad brug for en anderledes og afbalanceret narkotikapolitik.   Dette giver Peter Ege med sine mange års erfaring inden for området sit bud på i denne nye bog. Det er forfatterens opfattelse, at vi snarere end at forsøge at ’bekæmpe’ og ’udrydde’ problemet bør vælge at leve med det, forstå det bedre og hjælpe de mennesker, der er bærere af problemet – også med den egoistiske bagtanke, at de så vil skabe færre problemer for os andre.  Ud over at være et indlæg i denne altid aktuelle debat, beskriver bogen de grundlæggende faktuelle aspekter af stofmisbruget; hvad er stofmisbrug, hvor mange misbrugere er der, og hvorfor vælger nogle denne løbebane. Den fortæller om stofferne, hvordan og hvorfor de virker – og om de personlige og samfundsmæssige konsekvenser af stofmisbruget.  Bogen henvender sig til alle, der fagligt eller personligt ønsker at orientere sig i det komplicerede område, der udgøres af stofmisbrugere, stoffer, forhandlere, behandlere, politi, politikere, presse og andre implicerede. Det er et skræmmende og yderst aktuelt problem, hvis forskellige aspekter ofte griber helt uforudsigeligt ind i hinanden. Og det er et problem, som mange mennesker kommer i forbindelse med: som ofre, som pårørende, som behandlere, som efterforskere og beslutningstagere.  PETER EGE er socialoverlæge i Københavns Kommune og Sundhedsstyrelsens sagkyndige rådgiver om stofmisbrug. Han har beskæftiget sig med stofmisbrug siden 1969 og har skrevet flere bøger og artikler om emnet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.