Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Vi vil gerne være alene – når det er selvvalgt i sommerhuset – eller på en retræte eller et meditationskursus, men er ensomheden påtvunget er det en anden sag. Bogen udforsker den gode ensomhed kulturelt, historisk, psykologisk og praktisk og forfatteren bidrager med egne observationer lige fra en hule i Nordindien til en nærdødsoplevelse under alvorlig sygdom.
Moderne psykoterapi – teorier og metoder er den første samlede og opdaterede beskrivelse af de dominerende psykoterapeutiske retninger og deres anvendelse i psykiatrisk og psykoterapeutisk praksis i en dansk sammenhæng.Bogen er skrevet af en lang række erfarne psykiatere og psykologer. I den første del omtales de mest udbredte psykoterapeutiske retninger, herunder psykodynamisk psykoterapi, kognitiv adfærdsterapi, systemisk terapi, interpersonel psykoterapi og gruppeterapi. Første del afsluttes med to kapitler om psykoterapiens diversitet og integration.I anden del gennemgås den psykoterapeutiske behandling af forskellige psykiatriske lidelser som f.eks. psykoser, angsttilstande, depressioner, personlighedsforstyrrelser, belastningsreaktioner, somatiseringstilstande og spiseforstyrrelser.Tredje del af bogen beskriver behandlingen af særlige tilstande og problemstillinger som f.eks. selvmordsforsøg, traumer, transkulturelle spørgsmål og seksuelle problemer. Bogen afsluttes med kapitler om evidens i psykoterapi, supervision, uddannelse og identitet samt etiske spørgsmål i psykoterapien.
Med denne introduktion eksponeres den positive psykologi som videnskab og praksisfelt i et dansk perspektiv. Bogen beskriver den positive psykologis historie, udvikling og hovedstrømninger inden for feltet - bl.a. lykke, velvære, optimale tilstande, flow, læring, klinisk psykologi og coaching psykologi m.m. Bogens målgruppe er videregående uddannelser, efteruddannelse samt praktiserende psykologer som arbejder med og har interesse for den positive psykologis muligheder. Anders Myszak er cand. psych og selvstændig erhvervspsykolog. Simon Nørby er cand.psych og Ph.d. stipendiat ved Københavns Universitet.
Hvad betyder det at være buddhistisk inspireret? Der er en kolossal interesse for at finde inspiration i buddhismen i behandling af stress og depression. Vi henter meditationsmetoder ind fra østen, omformer dem og kalder dem ’mindfulness’. Eller vi trækker os tilbage i en påtaget ensomhed for at genvinde en hvile og harmoni og kalder det ’at gå i retreat’. Klinisk psykologi har brug for den inspiration, der er i buddhismen og dens spiritualitet. Mange psykologer er da også begyndt at bringe behandlingsmetoder ind i det terapeutiske rum med en henvisning til, at de er ’buddhistisk inspireret’. Bl.a. har den såkaldte ’tredje bølge’ inden for kognitiv behandling hentet metoder ind som ’mindfulness-based stress reduction’ (MBSR), ’acceptance and commitment based therapy’ (ACT) og ’compassionate mind training’ (CMT) Der er meget forførelse i disse nye metoder, og bogen redegør for det spirituelle og faglige grundlag for disse i den vestlige psykologis møde med buddhismen. Forfatteren Peter Elsass er professor dr.med. i klinisk psykologi på Københavns Universitet. Han har suppleret sin faglige interesse med at gå personligt ind i buddhismen for at kunne forstå den og være loyal overfor den. Med bogen følger en dvd, der skildrer forfatterens mange rejser i Tibet og Nordindien sammen med en tibetansk Lama, Karma Lhundup. Igennem en årrække har de opsøgt spirituelle mestre og fået dem til at forklare buddhismen og deres syn på vestlig psykologi for kameraet. På den måde får Østen høj prioritet, og bogen og filmen viser, at buddhistisk psykologi går begge veje, både mod øst og mod vest.
Bogen handler om frygt, og de der har modet til at stå op imod den; heltene der tør forcere et hegn, som man ellers skulle bevæge sig langs med. ’Kunsten at være bange’ handler om sådanne helte og den frygt som de bekæmper. Det er barske emner som krig, terror, sygdom og død, der beskrives både fagligt og personligt. Peter Elsass har opsøgt helte, der kender til kunsten at være bange og som giver håb om en bedre verden.
Der er sket en markant udvikling af metoder til den systematiske kliniske udredning i form af ratingscales, spørgeskemaer og test. Denne omfattende håndbog giver en såvel teoretisk som praktisk indføring i disse metoder.Forfatterne til de enkelte kapitler er psykiatere eller psykologer, som har erfaringer med de assessmentinstrumenter, der beskrives i de enkelte kapitler. Efter en generel indledning og en række samlede redegørelser for centrale begreber og principper inden for assessment følger en gennemgang af de enkelte instrumenter opdelt i tre hovedkategorier: selvrapporteringstest, observatørbaserede metoder og performancebaserede, projektive, personlighedstest.Assessmentmetoder henvender sig til såvel klinikere/forskere, som af læsere, der er interesserede i en mere generel introduktion til området. Bogen vil endvidere kunne bruges opslagsbog.
Omkring 250.000 danskere har mindst én gang i løbet af deres levetid været i behandling for en kræftsygdom. Flere og flere overlever en kræftsygdom og har et liv efter sygdommen. Kvaliteten af det liv afhænger i høj grad af, hvor gode vi bliver til i et integreret behandlingsperspektiv at opspore, identificere og om nødvendigt forebygge og behandle de enkelte kræftsygdommes senfølger.Som den første af sin art herhjemme præsenterer Kræft – senfølger og rehabilitering den viden, vi har på området. Kapitel for kapitel undersøges sammenhængen mellem en kræftsygdom og livet, efter at behandlingen er afsluttet. Hvordan hjælpes den enkelte bedst videre? Hvilken viden og erfaringer om kræftsygdom og senfølger skal i højere grad medtænkes af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og de øvrige sundhedsprofessionelle, der til hverdag har ansvaret for at behandle de næsten 40.000 danskere, der hvert år for første gang får stillet diagnosen kræft?I bogens første del beskriver en række kræftlæger de store kræftsygdomme. De formidler på baggrund af mange års erfaring med behandling og peger på senfølgerne af de forskellige sygdomme.I bogens anden del formidler en række eksperter inden for forskellige områder den viden, de har om en eller flere senfølger, og hvordan de kan forebygges og behandles. For eksempel viden om, hvad behandlingen konkret kan betyde for kroppens fysiske funktion, for den psykiske tilstand og for det sociale liv. Men også for parforhold, seksualliv og arbejde.I tredje del beskrives fire eksempler på rehabiliteringsforløb, sådan som de forløber i praksis – fire øjebliksbilleder fra rehabiliteringens praktiske virkelighed.Kræft – senfølger og rehabilitering henvender sig til sundhedsprofessionelle, der i deres daglige arbejde har fokus på rehabilitering af mennesker med en kræftsygdom, det være sig sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og læger. Bogen kan desuden læses af de mange patienter og deres pårørende, som søger en autoritativ kilde, der kan beskrive og oplyse om senfølger og rehabilitering.
Debatbog om sammenhængen mellem menneskers religiøse tro og deres helbred. Teologen Niels Christian Hvidt og kræftforskeren Christoffer Johansen har bedt i alt ni læger, teologer og terapeuter beskrive forholdet mellem tro, helbred og psyke. Flere medicinske undersøgelser tyder på, at der er en forbindelse mellem tro og helbredelse. Hvordan betragtes denne nye indsigt af fagfolk fra hhv. medicin og teologi?"Først og fremmest er bogen værd at læse, fordi den beskæftiger sig med et område, som på en gang er spændende og svært håndterbart."Ole J. Hartling i Politiken
Divided into five sections dealing with basic concepts of torture - violence and aggression, the torture syndrome, psychotherapeutic treatment, the cultural psychology of torture syndrome, and cultural psychological treatment, this book employs both classic psychoanalytic and cognitive- behavioral methods.
Why does one society survive while others perish? When two cultures come into contact, how do exploitation, violence, and terror arise? Interested in the survival of various cultures in the face of encroaching white civilization, the author has studied five separate groups in Venezuela and Colombia and documented their successes and failures.
Den sundhedspsykologiske behandling er som oftest konsultation, samtale og fortælling af livshistorie. Netop ved at tage udgangspunkt i forhold, der ikke nødvendigvis er patologiske, flyttes behandlingsperspektivet fra sygeliggørelse og institutionalisering i retning af at være en meningsfuld del af den enkeltes tilværelse.[]Sundhedspsykologi[] fastholder et dobbelt blik på menneskets sundhed ved hele tiden at modstille begrebspar som sundhed og sygdom, psyke og soma, krise og udvikling, behandler og patient, diagnose og behandling eller forebyggelse og formynderi. Dette greb gør det muligt at bevare et helhedsorienteret syn på mennesket.Bogen retter sig mod studerende og undervisere inden for både det psykologiske og medicinske område samt alle andre, der interesserer sig for samspillet mellem krop og psyke.Peter Elsass, cand.psych., dr.med. og professor i klinisk psykologi på Københavns Universitet. Han har skrevet en række bøger og artikler inden for området psykologi, medicin og antropologi, blandt andet []Håndbog i kulturpsykologi[].
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.