Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kirkeåret, kirkens hellige år, blev skabt i den tidlige kristne tradition. Derfor tilhører det os alle. I vores tid er der stadig flere kristne, også i de nyere kirker, der opdager rigdommen og dynamikken i kirkeåret.Peter Halldorf tager os i Det hellige år med på en vandring gennem kirkens år, som det begyndte at tage form i Jerusalem i 300-tallet. Han beskriver, hvordan kirkeårets forskellige dage og tider voksede frem. På den måde er bogen en guide til kirkens kalender, man kan bruge i løbet af året.Samtidig er Det hellige år en åndelig vejledning, der giver læseren hjælp til at meditere over de mysterier, vi fejrer i de store kristne højtider. Bogen ønsker at vække længsel efter og motivation til mere bevidst at leve sig ind i kirkeårets rytme.I det afsluttende kapitel tegner Halldorf en vision af den kristne gudstjeneste som ”himlen på jorden”. I et appendiks bringes, for første gang på dansk, en samlet oversigt over bibellæsningerne på årets søndage og højtider i folkekirken, i den katolske kirke og i den ortodokse kirke.
Bogen er en stærk understregning af, at det afgørende for kirkens overlevelse er dens levende vidner. Mennesker, der er så præget af deres Herre, at de er blevet en “duft af liv til liv“.Bogen skal sprættes op inden læsning på gammeldags vis.
Fasten er ved at blive genopdaget som en tid for stilhed og eftertanke. En tid, hvor vi ved at begrænse os og give afkald kan åbne os for nye indsigter, og vi kan tage skridt mod en ny måde at leve på.Sporene af det skjulte inspirerer til en af de praksisser, der er blevet en del af fasten blandt kristne over hele verden: daglig læsning, i korte afsnit, som næring under vandringen mod påske. Bogen har 47 afsnit, ét til hver dag i fasten, fra askeonsdag til påskedag.”Fasten er ikke en dyster tid, den er ’sjælenes åndelige forår’, som de gamle sagde. Tager vi denne tid alvorligt, kan hjertet ikke undgå at begynde at spire med en fornyet kærlighed. Til Gud og til alt, hvad der lever og ånder på jorden.”
Hvordan skal vi som kristne forholde os til klimaforandringerne og den økologiske krise, der truer med at gøre jorden ubeboelig for vores efterkommere?Peter Halldorf går i dialog med klimaforskerne, der som de gammeltestamentlige profeter slår alarm og taler om et skæbnesvangert valg mellem ”forsømmelsens vej” og ”omsorgens vej”. Og han forsøger at indkredse, hvorfor vi har så svært ved at se situationen i øjnene og ændre vores måde at leve på.Bogen er et bidrag til samtalen om den vision, kirken har brug for, når den skal tale og handle ind i den alvorligste krise i vores tidsalder. Hvis jorden skal reddes, skal der mere til end en økologisk handlingsplan, det kræver en teologisk og økologisk vision, en anden måde at se verden på. Og kirkens kald er at tegne visionen af jorden og dens fremtid.DERFOR SØRGER JORDEN er frem for alt en bog om håb. Hvordan kan vi holde fast i håbet, når der ikke synes at være nogen rationel grund til, at det går i opfyldelse?
DEN SVÆRE KÆRLIGHED tager udgangspunkt i spørgsmålet: ”Hvordan ved man, om man er drevet af frygt, af håb om belønning eller af kærlighed?” Svaret søges i en spiritualitet af selvforglemmende kærlighed, hvor en ikke-dømmende livsholdning er den vigtigste dyd – og den dyd, som omslutter alle de andre.Med den franske ortodokse teolog Olivier Cléments bog "Kilder" som ledestjerne beskriver Peter Halldorf østkirkens tro og åndelighed – og især hvad der adskiller den fra vestlig kristendom. Et af de vigtigste træk er, at moralens grundlag ikke er et sæt leveregler, men kirken som et kærlighedens fællesskab af frie mennesker.DEN SVÆRE KÆRLIGHED er en personlig bog, hvor forfatteren lader os møde nogle af de ortodokse teologer, der i 1900-talet har opdateret arven fra oldkirken. De formulerer en teologisk vision, der er både enkel og svimlende:”Så sammenvævet er vi mennesker med hinanden, og med hele det øvrige skaberværk, at vi holder op med at eksistere, hvis ikke vi omfavner hinanden i kærlighed.”
"Divisions among Christians are a scandal. There is no other word for it: a scandal!" These words are from Pope Francis during an audience in 2015 and refer to a reality that obscures the good news of Jesus to a world in need of healing. Christians are divided. Does a divided Church have any real credibility? Is the unity of the Church possible? Is it realistic to hope for the visible unity of the Church on this side of eternity?After spending much of his life praying and writing about things pertaining to these questions, Peter Halldorf shines a light on the question that matters most to Jesus Himself: The unity of His children, that they would be one. With pastoral care, he writes about the personal testimonies and lives that has exemplified what it practically means to love your neighbour's church as your own, testimonies of sacrificial love and radiant hope. Inspired by the examples of faith in the first part of the book the author doesn't shy away from facing the stumbling blocks that the Church needs to acknowledge in order to fulfil the prayer of Jesus. In the second part of the book, he tackles the questions surrounding the primacy of the pope in such a way that Orthodox, Roman Catholics and Protestant Christians might be able to find common ground while retaining their personality. The book suggests that it is in recognizing the differences in each other that we discover who we are, broken yet healed in the mystery of the cross. Five hundred years into the Reformation, this book gives a glimpse of holy hope, that a 'miracle of unity' in the worldwide Church is still possible.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.