Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er grundlæggende vigtigt for vores trivsel, hvordan vi har det med vore nære relationer. I familieterapi arbejder man med hele familien og styrker derigennem den enkeltes relation til resten af gruppen. Det kan være en stor hjælp, når man sidder fast i utilfredsstillende måder at være sammen på. Denne bog beskæftiger sig helt specifikt med, hvordan familieterapi tages i brug. Det er samtidig en grundbog, baseret på forfatternes mere end 30 år lange erfaring med at uddanne familie- og psykoterapeuter. På en konkret og praksisorienteret måde gives der en indføring i den grundlæggende teori bag den oplevelsesorienterede terapiform, samt måder at arbejde på som familieterapeut. Bogen kan imidlertid også læses af personer, som interesserer sig for, hvordan man kan hjælpe den enkelte ved at hjælpe i hele relationen.
Bogen er en lærebog til brug ved universiteter og andre højere læreanstalter. Den gennemgår de grundlæggende regler om pantesikkerhed i fast ejendom efter indførelsen af digital tinglysning. Bogen anvendes bl.a. på Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet. I bogen gennemgås bl.a. Panteretsbegrebet Sikringsakter Regler om transport og anden overførelse af panteret Forholdet mellem pantsætter og panthaver Panterettens omfang Prioritetsstilling mellem flere panterettigheder Ejerpantebreve og skadesløsbreve Panthavers fyldestgørelse Panterettens ophør Bogens anden udgave er ajourført frem til juli 2014 og er desuden forsynet med opgaveeksempler til de fleste kapitler. Bogens forfatter er: Professor, dr.jur. Peter Mortensen, Københavns Universitet.
Ny kulturteori præsenterer samtidens væsentlige kulturteoretiske strømninger. Bogen kan læses som en bredtfavnende introduktion til aktuel kulturteori. Eller den kan læses som en teoretisk opdateret introduktion til temaer, der er vigtige i den aktuelle kultur. Ny kulturteori er en teoretisk grundbog, men teorierne leverer også inspiration, begreber og redskaber til analyse af aktuelle kulturelle fænomener. Alle bogens 25 kapitler supplerer teorierne med konkrete eksempler. Samlet giver de en omfattende, nuanceret og opdateret viden om nye strømninger og aktuelle temaer på det kulturteoretiske felt.Kultur kan ikke betragtes løsrevet fra andre samfundsmæssige fænomener, og kulturteori er afgørende for at forstå politiske, økonomiske og sociale aspekter af vores samtid. "Kulturteori" præsenteres her som teoridannelser, der kan skabe ny indsigt og refleksion i de dele af humaniora og samfundsvidenskaberne, der er optaget af samtidens kulturproduktion, smal eller bred.Alle kapitlerne er skrevet af eksperter, som har stræbt mod at præsentere de aktuelle begreber, tendenser og diskussioner på en nuanceret og tilgængelig måde. Hvert kapitel ledsages af anbefalinger til videre læsning og er også i den forstand en indgang til videre fordybelse og udforskning.Bogen er redigeret af Birgit Eriksson, professor i kulturstudier ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet og af Bjørn Schiermer, professor i sociologi på Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi på Oslo Universitet.
Få styr på de væsentligste regler om digital tinglysning af rettigheder over fast ejendom. Bogen gennemgår tinglysningslovens ejendoms- og rettighedsbegreber og deres sammenhæng med udstykningsloven og anden lovgivning.Desuden behandles tredjemandsproblemer vedrørende omsætning af fast ejendom med hovedvægten lagt på sikringsakter, prioritets- og gyldighedsvirkning.Bogen er målrettet undervisningen på universiteter og højere læreanstalter, og dens emnevalg er fokuseret mod de praktisk vigtigste regler.MålgruppeBogen er målrettet studerende, men den vil også kunne være til nytte for advokater og andre praktikere, der arbejder med tinglysningsspørgsmål, da bogen bl.a. beskriver nyere retspraksis om de udvalgte emner.Om forfatterenPeter Mortensen er dr.jur. og professor i formueret ved Københavns Universitet.
Lærebog i Obligationsret IIBogen giver sammen med Lærebog i Obligationsret I en grundig fremstilling af obligationsretten. Den indfører læseren i:Personskifte i skyldforhold (debitor- og kreditorskifte) Fordringers ophør – særligt om modregning og forældelse Hæftelsesformer – herunder illustreret ved eksempler på hæftelsen i kautionsforhold samt i forskellige selskabsforholdNyt i 5. udgaveI forhold til bogens 4. udgave er kapitlet om hæftelsesformer samt afsnittet om modregning nyskrevet. Derudover er fremstillingen generelt ført ajour indtil den 1. maj 2022 med den nyeste lovgivning, retspraksis og litteratur.MålgruppeBogen tilsigter – sammen med Lærebog i obligationsret I – at være lærebogsgrundlag i faget Obligationsret på de videregående uddannelser. Derudover er den også velegnet som oplagsværk for praktikeren, da den omtaler relevant praksis på området.Om forfatterneLærebog i Obligationsret II er skrevet af professor, dr.jur. Peter Mortensen, som underviser og forsker i formueret ved Københavns Universitets Juridiske Fakultet.Det samme gælder professor, dr. jur. Bo von Eyben indtil hans pensionering i 2017.
"Landbrugsloven" omhandler lov om landbrugsejendomme, der i 2010 undergik de mest omfattende ændringer siden 1967. Den er en lærebog til universiteter og andre højere læreanstalter samt til efter- og videreuddannelse.Endvidere er bogen - som følge af et udførligt noteapparat og registre - anvendelig som opslagsværk for den, der i praksis arbejder med sagsbehandling og rådgivning vedrørende landbrugsloven og tilknyttede bestemmelser. Bogen er derfor særlig anvendelig for jordbrugskommissioner, advokater, landinspektører og landbrugskonsulenter.Der gives en grundlæggende indføring i landbrugslovens komplekse regler samt i relevante bestemmelser i bl.a. planloven, naturbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordfordelingsloven, randzoneloven og lov om drift af landbrugsjorder. Bogen behandler bl.a. følgende emner: Landbrugslovens historie og formål Myndigheder, administration og dispensation Ansøgninger og erklæringsskemaer Begreberne landbrugsejendomme, landbrugsbedrift og jordløse husdyrbrug m.v. Notering og ophævelse af landbrugspligt Den upersonlige bopælspligt Drift af landbrugsejendomme (driftsloven) Personers, selskabers, fondes m.v. erhvervelse af landbrugsejendomme Forpagtning af landbrugsejendomme Omlægning af jorder mellem landbrugsejendomme Oprettelse af nye landbrugsejendomme Foruden stikordsregister indeholder bogen, domsregister og lovregister samt oversigter over landbrugslovens væsentligste regler. Endvidere er lovens tekst optrykt. Opslag i bogen er endvidere gjort lette, ved at teksten så vidt muligt følger lovtekstens opbygning med tydelig angivelse af lovhenvisninger i afsnitsoverskrifterne. Bogen er ajourført indtil den 15. juni 2011. Peter Mortensen er professor i formueret ved Københavns Universitet. Han har bl.a. skrevet fagbøger og artikler om landbrugsloven, om forpagtning af landbrugsjord og om ekspropriation.
Bogen omhandler de nye regler om digital tinglysning vedrørende fast ejendom. Den er udarbejdet med henblik på undervisningen på universiteter og højere læreanstalter og giver praktikere en indføring i det nye digitale tinglysningssystem samt en opdatering med seneste retspraksis.I bogen gennemgås tinglysningslovens ejendoms- og rettighedsbegreber og deres sammenhæng med udstykningsloven og anden lovgivning. Desuden behandles tredjemandsproblemer vedrørende omsætning af fast ejendom med hovedvægten lagt på sikringsakter, prioritets- og gyldighedsvirkning.Bogen indeholder endvidere afsnit om fremgangsmåden ved digital tinglysning - herunder brugen af digital signatur, fuldmagtsordning og anmelderordning - om tingbogslegitimation, automatisk og manuel prøvelse samt om aflysning af rettigheder og rettelse af tingbogen.Peter Mortensen er dr. jur. og professor i formueret ved Københavns Universitet. Han var sagkyndigt medlem af Justitsministeriets Tinglysningsudvalg ved afgivelsen af den betænkning, der ligger til grund for reglerne om digital tinglysning.
Pump dækkene, oliér kæden, pak sidetaskerne, læg mobiltelefonen fra dig, smør solcreme på og tag med Peter Mortensen på vidunderlige cykelture i Tyskland og Tysklands nabostater. De 15 ruter i denne bog slynger sig under den blå sommerhimmel langs dovne og langs brusende floder, gennem maleriske bindingsværkbyer og stille skove, over enge og marker og dale mellem bakker og bjerge - det er sundt for din krop, for dit hoved og for klimaet! Du får råd om cykel og om cykelgrej, om at komme til og fra udgangspunktet for din cykelferie, om overnatning, om hvad der bør, og hvad der kan pakkes, ... Alle strækninger er prøvekørte af forfatteren, som beskriver ruter, landskaber, floder og byer i Tyskland, Schweiz, Østrig, Frankrig, Polen, Tjekkiet, Slovenien, Italien, Holland og Belgien. Dejlige Europa behøver ikke kun at opleves bag en bil- eller togrude eller som storbydestination på en flyrejse - bliv inspireret af én eller flere af disse ture eller find din egen drømmerute!
Bogen er en lærebog til brug for universiteter og højere læreanstalter. Den beskriver reglerne om virksomhedspant og fordringspant med særlig fokus på indholdet af de to panteretstyper samt på løsningen af de praktisk mest relevante tredjemandskonflikter. Bogen omhandler således navnlig reglerne om sikringsakter og ekstinktion.Foruden studerende henvender bogen sig til praktikere, der har behov for et let tilgængeligt overblik over reglerne og løsningen af de væsentligste tingsretlige problemstillinger om virksomhedspant og fordringspant. Bogens forfatter er:Professor, dr.jur. Peter Mortensen, Københavns Universitet
Bogen indeholder seminaropgaver til brug for undervisningen i Tingsret på jurastudiet ved Københavns Universitet. Peter Mortensen er professor i formueret ved Københavns Universitet.
LandbrugsforpagtningMisligholdelse af parternes hovedforpligtelser
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.