Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Elinstallation Ståbi er først og fremmest et opslagsværk og en håndbog for den praktiske tekniker, som beskæftiger sig med bygningers elinstallationer, i alle typer af bygninger. Ståbien indeholder nærmest alle generelle oplysninger, der skal bruges ved projektering og dimensionering af elinstallationer.Opslagsværket er dermed designet til at være en let og hurtig hjælp til det daglige arbejde med de mange facetter inden for elinstallationer.Forfatterholdet består af eksperter fra industrien, konsulenter og rådgivere fra installationsbranchen samt undervisere fra elinstallatør- og maskinmesteruddannelser. Der er også repræsentanter fra flere standardiseringsudvalg, hvilket sikrer at stoffet er helt opdateret i forhold til lovgivning og gældende regler.Emner i bogen:Elektroteknik – Symmetriske komposanter – Magnetisme – Matematik – Fysik – Harmonisk strømme – Måleinstrumenter – Teknisk dokumentation – Elforsyning – El-tavler – Energiproducerende anlæg – Uninterruptible power supply (UPS) – ATEX – Drift af og arbejder på anlæg under spænding – Elektriske brugsgenstande og harmonisk støj – Sikkerhedsloven og installationsbekendtgørelsen – Fejlbeskyttelse – Beskyttelsesudstyr – Dimensionering og valg af kabler – Overstrømsbeskyttelse af kabler – Overspændingsbeskyttelse – verifikation af elektriske installationer – Bygningsautomatik.Fagredaktør:Poul HøghForfattere:Anders Dalum, lektor, Professionshøjskolen UCNBrian Riis Thøgersen, lektor, maskinmester og aut. elinstallatør, Aarhus MaskinmesterskoleDanny Nuka Lynge, adjunkt, maskinmester, master i bæredygtig omstilling, Professionshøjskolen UCNErik Andersen, lektor, Teknologi og Proces, UCL Erhvervsakademi og ProfessionshøjskoleFinn Lauritsen, stærkstrømsingeniørHenning O. Lippert, ingeniør, Ingeniørfirmaet SKIPPER+LIPPERTHenrik Busk Grønning, Schneider ElectricJonathan Regin Canvin, lektor, Elinstallatøruddannelsen, KEA Københavns ErhvervsakademiJørn Jørgensen, Elkonsulenterne Jørn Jørgensen ApSPoul Høgh, lektor, maskinmester, master e-MBA-MMT, Aarhus MaskinmesterskolePer Jørgensen, adjunkt, EA Erhvervsakademi SydvestPeter Øls, lektor, elinstallatør, ingeniør, TD Stærkstrømsteknologi, Aarhus MaskinmesterskoleRené Nielsen, CE Compliance Advisor, GEA NiroTorben Bonde, lektor, SIMAC Svendborg International Maritime AcademyTorsten Ørhøj, lektor, cand.scient., HD-R, Aarhus Maskinmesterskole
Anvendt elektroteknik – forsyningsanlæg til elektriske installationer er en lærebog, der retter sig mod studerende, som ønsker at opnå kompetencer inden for højspændingsteknik.Bogen har særlig fokus på, at læseren får et overblik og kan se den systematik, der er fælles for transmissionsnettet og distributionsnettet.Anvendt elektroteknik – forsyningsanlæg til elektriske installationer gør sig fri af specifikke typer effektafbrydere og behandler mere generelle indstillinger. Bogen benytter impedansmetoden, der er en enkel metode og sikker nok til at foretage beregninger af kortslutningerne på 10 kV eller 20 kV niveau, samt på lavspændingsnettet.Bogen er målrettet de videregående tekniske uddannelser, især elinstallatøruddannelsen og maskinmesteruddannelsen, men kan også anvendes som håndbog af elrådgivere. Bogen er tillige rettet mod at opnå læringsmål svarende til el-autorisationsprøvens første opgave. Den er skrevet som et værktøj, der øger analyseniveauet hos de teknikere, elektrikere og el-ansvarligere, der arbejder med sikkerhed i elinstallationer, som er påvirket af højspændingsnettet.
På maskinmesterstudiet undervises der i faget videnskabsteori, men faget er mere end kun videnskabsteori. Det handler i lige så høj grad om metodekendskab, og hvordan samspillet mellem teori og metode skal anvendes i de skriftlige opgaver.Bogen sammenfletter de formelle krav til en skriftlig opgave med det at skabe en videnskabelig undersøgelse på professionsbachelorniveau.De skriftlige opgaver på maskinmesterstudiet er nemlig ikke kun redegørende, men skal også være en formidling af den studerendes egne undersøgelsesresultater inden for maskinmestrenes fagområde med afsæt i en videnskabsteoretisk tilgang.
Anvendt elektroteknik – projektering af elektriske installationer er en lærebog til undervisningen i alle faser af projektering og dimensionering af elektriske installationer. Bogen giver en grundlæggende forståelse af de faser, en projektering og dimensionering indbefatter. Den guider læseren igennem faserne trin for trin med et specifikt fokus på læringsforløb inden for elfaget. Anvendt elektroteknik – projektering af elektriske installationer gennemgår de danske regelsæt for installationer, og den giver en anvisning på, hvordan standarden 60364 kan anvendes til at projektere og dimensionere en elektrisk installation. Dele af bogen er rettet mod elrådgiverne som en guide til nyetraditioner og praksisser inden for følgende områder: • Anlæg med og uden spænding efter standarden EN50110-1 • Måling af kortslutningsstrømme og konvertering af målte strømme til projektive strømme • Installationens arkitektur • Bæredygtig dimensionering • Kravspecifikation. Lærebogen har endvidere gennemregnede eksempler og er rigt illustreret. Anvendt elektroteknik – projektering af elektriske installationer er målrettet de videregående tekniske uddannelser, især elinstallatøruddannelsen og maskinmesteruddannelsen,men kan også anvendes som håndbog af elrådgivere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.