Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Myten, eller lad os bare kalde den eventyret, er en åndelige bagage – en af de få – som børn og voksne er fælles om. Trangen til at opleve noget eventyrligt ser man bl.a. i vores lyst til at rejse."Den danske skuespiller og filminstruktør Preben Harris tog i 1988 på en lang rejse til Fjernøsten. Jagten efter den forsvundne myte, den store rejseoplevelse, der kan lære en noget om en selv og ens kultur, bragte ham til Kina, Japan, Thailand og Bali, hvor han oplevede teater i forskellige afskygninger og mødtes med områdets vidt forskellige befolkninger.Preben Harris (f. 1935) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør. Han har blandt andet været med til at stifte Aarhus Teaters Forsøgsscene og teatret Svalegangen. Han har desuden været direktør på Folketeatret og medvirket i en lang række klassiske danske tv-programmer, som "Matador", "Taxa" og "Rejseholdet". Han har modtaget et væld af priser for sit virke i dansk kulturliv og er endvidere Ridder af Dannebrog.
Fantastisk beskrivelse af rejse- og barndomsoplevelser fra Preben Harris igennem mange mange år. Som tidligere skuespiller og teatermand har han en enestående måde at lave en levende og nærværende fortælling. Bogen er ydermere fremravende illustreret af Claus Seidel som er bladtegner og har igennem årene være helt vejen rundt på aviserne samt tegnet for flere teatre igennem rigtig mange år. Det er en ny og helt opdateret udgave af tidliger udgivelse fra 2003
Den gamle fortælling om jul på Nøddebo præstegård er blevet fortalt og genfortalt i over et århundrede. Her har Preben Harris skrevet historien om til et teaterstykke, som får os i god juleform med alle de sjove og spændende ting, der sker i løbet af juledagene på den gamle præstegård.Preben Harris (f. 1935) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør. Han har blandt andet været med til at stifte Aarhus Teaters Forsøgsscene og teatret Svalegangen. Han har desuden været direktør på Folketeatret og medvirket i en lang række klassiske danske tv-programmer, som "Matador", "Taxa" og "Rejseholdet". Han har modtaget et væld af priser for sit virke i dansk kulturliv og er endvidere Ridder af Dannebrog.
Den danske skuespiller Preben Harris fortæller med stor viden, humor og selvironi om sin barndom, ungdom og sit familieliv – samt om sine mere end 60 år som teaterleder, instruktør og skuespiller.Preben Harris (f. 1935) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør. Han har blandt andet været med til at stifte Aarhus Teaters Forsøgsscene og teatret Svalegangen. Han har desuden været direktør på Folketeatret og medvirket i en lang række klassiske danske TV-programmer, som "Matador", "Taxa" og "Rejseholdet". Han har modtaget et væld af priser for sit virke i dansk kulturliv og er endvidere Ridder af Dannebrog.
Preben Harris (f. 1935) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør. Han har blandt andet været med til at stifte Aarhus Teaters Forsøgsscene og teatret Svalegangen. Han har desuden været direktør på Folketeatret og medvirket i en lang række klassiske danske TV-programmer, som "Matador", "Taxa" og "Rejseholdet". Han har modtaget et væld af priser for sit virke i dansk kulturliv og er endvidere Ridder af Dannebrog.Skuespiller og teaterinstruktør Preben Harris fortæller på baggrund af sin store erfaring, hvordan et teaterstykke bliver til i Danmark. Han fortæller om nogle af de mest legendariske opsætninger, om hvordan man opretholder den kunstneriske integritet, når politik og bureaukrati blander sig i processen, og om den klasseløse kultur og dens betydning for samfundet.
Den legendariske teaterchef og skuespiller Preben Harris deler ud af sine erindringer helt tilbage fra barndommen og op igennem hans spændende og usædvanlige liv som en af hovedkræfterne inden for dansk teater i det tyvende århundrede. Bogen bugner af humor, kendte navne, sjove anekdoter og stærke holdninger, og på hver side gløder Preben Harris‘ gennemgående lidenskab for sit erhverv.Preben Harris (f. 1935) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør. Han har blandt andet været med til at stifte Aarhus Teaters Forsøgsscene og teatret Svalegangen. Han har desuden været direktør på Folketeatret og medvirket i en lang række klassiske danske TV-programmer, som "Matador", "Taxa" og "Rejseholdet". Han har modtaget et væld af priser for sit virke i dansk kulturliv og er endvidere Ridder af Dannebrog.
Under studenterfestlighederne – man fejrer at årgangen 1955 har klaret eksaminerne – brænder fiskeskipper Kjøllers søn Hans Peter varm på Annemarie, og det er gengældt. "Prins Hamlet af Svaneke" er en kærlighedshistorie fra 1950‘erne. Den følger tidens strøm og foregår først i Svaneke og Rønne og sidenhen i København med afstikkere tilbage til fødeøen.Bogen er fuld af liv og lyst, men også af slægtsfølelse og kulturkonflikter. Der er fjordrejer og selvmord, protestmarch og thalidomid, troskab og sidespring, men grundlæggende rummer historien en optimisme, som ikke undgår at smitte læseren. En moderne historie om de "moderne" gamle dage. Preben Harris‘ opsigtsvækkende debut som romanforfatter.Preben Harris (f. 1935) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør. Han har blandt andet været med til at stifte Aarhus Teaters Forsøgsscene og teatret Svalegangen. Han har desuden været direktør på Folketeatret og medvirket i en lang række klassiske danske TV-programmer, som "Matador", "Taxa" og "Rejseholdet". Han har modtaget et væld af priser for sit virke i dansk kulturliv og er envidere Ridder af Dannebrog.
Var 1950'erne så grå? Det var et årti præget af nøjsomhed og strenge borgerlige normer, og derfor sagde Preben Harris' far da også: "Min søn gøgler, sørgeligt!", da sønnen kom hjem og fortalte, at han ville være skuespiller. Men Preben Harris stod fast, han kom ind på elevskolen og dermed ind i et miljø, der var radikalt anderledes end det trygge Vanløse-hjem: der var intellektuelle diskussioner, politiske demonstrationer, absurd og eksperimenterende teater, jazz, oprør mod autoriteter, et friere forhold mellem kønnene, alt sammen nok i gryende form, men det kom til at præge den unge Preben Harris og sætte ham på det spor i tilværelsen, han siden har fulgt.
"Teater til tiden" lægger hovedvægten på Preben Harris' 30 år som direktør for Folketeatret, hvor han både udbyggede det med scenerne Hippodromen og Snoreloftet, og cementerede det som et engageret og folkeligt teater. Ny dramatik, der gerne måtte spejle tiden og have politisk bid, blev kombineret med succeser som "Nøddebo Præstegård" og "Skatteøen", der trak fulde huse. Samtidig var Harris dybt engageret i det politske spil om det storkøbenhavnske teater.
Delvis fiktionaliseret beretning om forfatterens far; om hans liv i årene 1929-48 og især om hans venskab med to mænd, tyskeren Hammer og litaueren Gormsen. Med stor indlevelse og vilje til at forstå faderens meget lukkede sind, forsøger sønnen at komme overens med den skikkelse, som bar på så stor en smerte og aldrig formåede at vise andet end en udvendig skal.
Dr. Dampe kæmpede i 1810'erne for demokratiets indførelse og enevældens afskaffelse. Frederik VI arresterede ham og lod ham sidde i fangenskab i mere end 30 år. Da han blev løsladt, var han fuldstændig glemt af sine landsmænd. Harris' skildring af dr. Dampes liv er et engageret forsvarsskrift for en mand, der om nogen kæmpede for det, der ved et tilsyneladende fingerknips blev indført i 1849.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.