Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Preben Kok er sygehuspræst og opererer i grænselandet mellem liv og død. I Skæld ud på Gud fortæller han om sit arbejde og sin tro. Med troen som udgangspunkt går Preben Kok i clinch med parforhold, skyld, magtesløshed, stress og illusionen om det perfekte menneske. Han giver mennesker i krise mulighed for at dele ansvaret og sorgen med Gud, når livet gør ondt og meningen hører op.Preben Kok superviserer også præster, læger og sygeplejersker – ikke for at gøre dem bedre til deres arbejde, men for at give dem kræfter til at leve med de ofte vanskelige udfordringer og uundgåelige nederlag, de møder i deres arbejdsliv. Her er en lektie, der er værd at lære.»Overbevisende lille bog om at komme gennem den ultimative krise.«- Marie Tetzlaff, Politiken»Jeg har sjældent læst noget så originalt, tankeprovokerende og indsigtsfuldt.«- 6 stjerner, Sissel Jo-Gazan i Femina»Hvis nogen tror, at det med Gud og kristendommen kun er noget for tøsedrenge, så bør man læse ´Skæld ud på Gud´«- Birgitte Stoklund Larsen, Kristeligt Dagblad»en tankevækkende bog, som med afsæt i Kierkegaards eksistentialisme reflekterer over essentielle forhold i livet (og døden) på en sådan måde, at jeg både blev begejstret og provokeret. Det er godt klaret, Preben Kok - den gør indtryk!«- Josua Christensen, Udfordringen»Det er en bog om sjælesorg på et kristent grundlag, hvis etiske overvejelser kan give stof til eftertanke hos mennesker, der kommer i nær kontakt med medmennesker i dyb krise.«- Lektørudtalelse
Vi har en urealistisk forestilling om, hvor meget styr man kan have på livet. Det betyder, at vi ofte tynges af skyldfølelse i tilfælde, hvor vi slet ingen skyld kan have, fordi vi ikke har magten. Vi har glemt, at sårbarheden kan være frugtbar og livgivende, og vi forstår ikke længere, at et harmonisk parforhold er en enhed, der dannes af to modsatrettede lidenskaber: den grænsesprængende og den grænsesættende.Pensioneret sogne- og sygehuspræst, foredragsholder og sjælesørger Preben Kok gør i dette kampskrift op med en række givne forestillinger, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og sit liv, og så spørger han: Hvad mister vi ved kun at træffe beslutninger med forstanden – uden at have troen og myternes nedarvede visdom med?
Den ældre generation har glemt sin rolle som vise gamle og er i stedet endt som forpustede unge.I sin nye bog Arvegods – giv visdom videre kritiserer bestsellerforfatter og pensioneret sognepræst Preben Kok sin egen generation for at have forsømt at videregive et langt livs opsparede erfaringer og indsigter. Han spørger: Har vi virkelig ikke noget arvegods, som de unge bør arve efter os?Som i sine tidligere bøger tager Preben Kok udgangspunkt i det moderne menneskes manglende grænsesætning efter 1968. Han hudfletter vores ensidige fokus på succes og evig ungdom og minder om kvaliteten i det fejlbarlige: At der i menneskets livskriser ligger kimen til forandring. Og at den dybeste frihed består i ”at blive elsket som den, der ikke er god nok".Problemet er, at manglen på visdom og overleveret arvegods giver plads til sygdomme som stress, angst og depression.Med historier fra sit personlige liv og afsæt i over 40 års erfaring som sjælesørger tager Preben Kok livtag med nogle af tidens væsentligste udfordringer som skilsmisse, præstationskultur og stress. Og så deler han det værdifulde arvegods, han selv ønsker at give videre til de yngre generationer.
AT STAVE TIL UMULIGT er et portræt af tidligere sygepræst og forfatter Preben Kok og samtidig en personlig indføring i fænomenet sjælesorg. En af Preben Koks kongstanker er, at vi mennesker skal erkende, at der er grænser for, hvad vi magter i vores liv – erkender vi ikke grænsen for det mulige, bliver vi syge af stress, angst og skyldfølelse. Bogens titel udspringer af historien om den dag, hvor en overlæge fra en stressramt kræftafdeling ringer til Preben Kok og siger: ”Du må komme og lære os at stave til umuligt.”Bogen kredser om spørgsmål og eksistentielle vilkår, som er relevante for de fleste, og som minder om, at vi alle indimellem må indtage sjælesørgerens rolle, når vi konfronteres med mennesker i sorg. Bogen gør os klogere på, hvordan vi forvalter den rolle og hvad den indebærer – alt sammen direkte fra en af landets mest erfarne sjælesørgere.I bogen fortæller Preben Kok om de skelsættende oplevelser i sit eget liv, som har inspireret ham. Vi får desuden belyst emnet gennem en række personer, som har haft Preben Kok og sjælesorgen tæt inde på livet. Blandt andre forfatter og radiovært Esben Kjær, som mistede sin søn til kræft, tidligere ledende sygeplejerske Ann Dahy, som fortæller om de forandringer hun og Preben Kok stod for på en hårdt ramt kræftafdeling, og journalist Bjørg Tulinius, som fik ideen til tv-programmet "Skriftestolen", som med Preben Kok i hovedrollen bragte sjælesorgen ud i de danske tv-stuer. Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Jens Jam Rasmussen, som også var medforfatter på bøgerne Slip Livet løs og Arvegods.
De kyndige kierkegaardfortolkere har genskrevet 5 af hans opbyggelige taler til sjælesorgsdialoger. Til glæde for enhver med interesse for den terapeutiske proces.Ethvert menneske lever i spændingsfeltet mellem den store historie og den lille historie. Vi har vores egen livshistorie, som vi værner om, udbygger og tror på. Men vi er samtidig indfældet i den store historie, som rummer det, Gud vil, og derfor grundlæggende favner os og definerer os. I vores tid er den store historie skubbet i bagrunden. Som et led i at få den tilbage på plads har forfatterne genskrevet fem af Kierkegaards opbyggelige taler i dialogform. Talerne er blevet til sjælesorgsdialoger, der viser, hvordan et menneske med eksistentielle udfordringer kan hente styrke ved at få øje på sit eget liv i den store historie. Kierkegaard kan man tage til sig på mange forskellige måder alt efter fag, blik og behov. Dialogerne fremhæver i et klart sprog Kierkegaards psykologiske, eksistentielle og kristne tankegang.
Preben Kok er sygehuspræst og opererer i grænselandet mellem liv og død. I SKÆLD UD PÅ GUD fortæller han om sit arbejde og sin tro. Med troen som udgangspunkt går Preben Kok i clinch med parforhold, skyld, magtesløshed, stress og illusionen om det perfekte menneske. Han giver mennesker i krise mulighed for at dele ansvaret og sorgen med Gud, når livet gør ondt, og meningen hører op.Preben Kok superviserer også præster, læger og sygeplejersker – ikke for at gøre dem bedre til deres arbejde, men for at give dem kræfter til at leve med de ofte vanskelige udfordringer og uundgåelige nederlag, de møder i deres arbejdsliv. Her er en lektie, der er værd at lære.
Preben Kok gør i sit nye kampskrift op med en række givne forestillinger og vaner, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og sit liv. For eksempel har vi en urealistisk forestilling om, hvor meget styr man kan have på livet. Det betyder, at vi ofte tynges af skyldfølelse, hvor vi slet ingen skyld kan have - f.eks. i forbindelse med alvorlig sygdom. Og vi har glemt, at sårbarhed kan være frugtbar. Alle nyfødte er helt magtesløse, og det kommer der et liv ud af! Det liv, der gør os klogere og giver os mere og mere erfaring, indtil vi blomstrer og står i fuldt flor.Den afblomstring, der i alt naturligt liv følger, er forudsætningen for, at der kan sættes frugt. Det gælder for æbletræer - og for mennesker, at vi omdanner det, vi har lært, til visdom. I dag farer mange ældre imidlertid rundt som forpustede unge i stedet for at være viise gamle, der kan berige livet og fællesskabet.Med troen som udgangspunkt går Preben Kok i clinch med det moderne liv, med skyld og skam og illusionen om det perfekte menneske – og med den indbildte magt over livet, der forårsager stress. Og så spørger han: Hvad mister vi ved kun at træffe beslutninger med forstanden – uden at have troen og myternes nedarvede visdom med.
Preben Kok is a hospital vicar who navigates the uncharted territory between life and death on a daily basis. In GIVE GOD A PIECE OF YOUR MIND, he tells about his work and his faith. Using faith as his starting point, he tackles issues related to relationships, guilt, powerlessness, stress and the illusion of the existence of the perfect person. He helps people in crises share the burden of responsibility and grief with God when life is at its most painful and seems to have lost all meaning.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.