Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Preben Wilhjelms pamflet-bestseller KRISEN OG DEN UDEBLEVNE SYSTEMKRITIK er udsolgt. Til gengæld kan man nu læse denne udvidede version, som bygger på forfatterens mange foredrag i kølvandet på krisen, krydret med hans selvoplevede detaljer og anekdoter fra et langt liv som politiker og engageret debattør – med den indstilling, at ‘selv om det er alvorlige spørgsmål, behøver det jo ikke at gøres kedeligt'. Udgivelsen er desuden en markering af forfatterens 80 års fødselsdag den 30. januar 2015, bogens udgivelsesdato.
Preben Wilhjelm bygger i Kampen for retsstaten videre på sit kerneområde - den jura, som er grundlaget for, at et demokratisk samfund kan fungere. Bogen udkommer i anledning af 100-året for Retsreformen af 1919. I bogen argumenterer Wilhjlem for, at vi er ved at sætte de fundamentale dyder, som vores samfund bygger på over styr, i en moderne verden hvor vi har glemt hvad retssikkerhed betyder. Kampen for retsstaten er et personligt og brændende forsvar for vores retskulturelle arv. Preben Wilhjelm er dansk fysiker og lic.jur. og venstrefløjspolitiker, medstifter af partierne SF og VS. Som forfatter er han vedblevet med at bevare sin aktualitet med udgivelser som Krisen og den udeblevne systemkritik (2012) og Man kan sagtens være bagklog (2015). Tidligere udkom også Vor retskulturelle arv og hvordan vi forvalter den (1991).
Preben Wilhjelm:Denne beretning om en smertefuld, men påtvunget ændring af holdningen til staten Israel er foranlediget af vore ledende politikeres komplet ahistoriske reaktion på de hjemlige demonstrationer efter Hamas’ terroraktion mod Israel den 7. oktober 2023 og Israels efterfølgende sønderbombning af Gaza. Eksempelvis statsministerens udtalelse om, at enhver diskussion om konflikten må tage udgangspunkt i den 7. oktober.Mogens Lykketoft:Preben Wilhjelms bog er et fremragende og veldokumenteret opgør med den uvidenhed, de fleste af os led af engang. Preben og jeg er begge vokset op med afsky for antisemitisme og terror og sympati for staten Israel. Først undervejs i vores voksne liv forstod vi helt omfanget af Israels fordrivelse, besættelse, kolonisering og ydmy-gelse af palæstinenserne, der nu er kulmineret med totalkrigen mod folk og samfund i Gaza.
Preben Wilhjelm bygger i Kampen for retsstaten videre på sit kerneområde - den jura, som er grundlaget for, at et demokratisk samfund kan fungere. Bogen udkommer i anledning af 100-året for Retsreformen af 1919. I bogen argumenterer Wilhjlem for, at vi er ved at sætte de fundamentale dyder, som vores samfund bygger på over styr, i en moderne verden hvor vi har glemt hvad retssikkerhed betyder. Kampen for retsstaten er et personligt og brændende forsvar for vores retskulturelle arv.Preben Wilhjelm er dansk fysiker og lic.jur. og venstrefløjspolitiker, medstifter af partierne SF og VS. Som forfatter er han vedblevet med at bevare sin aktualitet med udgivelser som Krisen og den udeblevne systemkritik (2012) og Man kan sagtens være bagklog (2015). Tidligere udkom også Vor retskulturelle arv og hvordan vi forvalter den (1991).Udgivelsen er en storskriftudgave i et bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Hvem var dit livs lærer? Det spørgsmål svarer en række fremtrædende danskere på i denne bog, når de fortæller om den lærer, der betød alverden for, at de blev til dem, vi kender i dag.Med bidrag fra:Anders AggerAne CortzenAyse Dudu Tepe Birthe Rønn Hornbech Gretelise Holm Hassan Preisler Jokum RohdeLasse Spang Olsen Marianne Jelved Poul Nesgaard Preben Wilhjelm Rushy Rashid Thomas BredsdorffUdgivelsen er en storskrift-udgave i 1 bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
I "Mit livs lærer" fortæller en række fremtrædende danskere om den lærer, der betød alverden for, at de blev til dem, vi kender i dag.Med bidrag fra Anders Agger, Ane Cortzen, Ayse Dudu Tepe, Birthe Rønn Hornbech, Gretelise Holm, Hassan Preisler, Jokum Rohde, Lasse Spang Olsen, Poul Nesgaard, Preben Wilhjelm, Rushy Rashid og Thomas Bredsdorff.
MAN KAN SAGTENS VÆRE BAGKLOG er den længe ventede erindringsbog af Preben Wilhjelm, en af de seneste halvtreds års mest markante politiske personligheder. PW voksede op i Valby som søn af en enlig mor, efter at hans far, der sejlede som styrmand, var omkommet ved en ulykke, da PW var fem år gammel. Vi får fortællingen om en barndom og ungdom præget af ansvar og pligter og en tidlig sans for retfærdighed og sociale forskelle, som lagde grunden til det senere politiske engagement. Preben Wilhjelm var mønsterbryder - han var den første i sin familie til at tage en studentereksamen, og senere uddannede han sig til fysiker. Han deltog aktivt i stiftelsen og ledelsen af Socialistisk Folkeparti og i sprængningen i 1967, der førte til dannelsen af Venstresocialisterne. PW var folketingsmedlem for VS i fire perioder frem til 1984.Bogens hovedvægt ligger på folketingsårene, hvor PW hørte til de skarpeste og klareste debattører. Det var dog velkendt, at PW næsten konstant tilhørte et mindretal blandt de aktive i det meget urolige parti. I bogen beskriver han selv det sprudlende miljø omkring VS, der aldrig fik politisk magt - men stor indflydelse på opinionen i en årrække, der var præget af opbrud og voldsomme forandringer.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagtseende i 2 bind i serien MAGNUMBØGER Lindhardt & Ringhof.
MAN KAN SAGTENS VÆRE BAGKLOG er den længe ventede erindringsbog af Preben Wilhjelm, en af de seneste halvtreds års mest markante politiske personligheder.PW voksede op i Valby som søn af en enlig mor, efter at hans far, der sejlede som styrmand, var omkommet ved en ulykke, da PW var fem år gammel. Vi får fortællingen om en barndom og ungdom præget af ansvar og pligter og en tidlig sans for retfærdighed og sociale forskelle, som lagde grunden til det senere politiske engagement. Preben Wilhjelm var mønsterbryder - han var den første i sin familie til at tage en studentereksamen, og senere uddannede han sig til fysiker. Han deltog aktivt i stiftelsen og ledelsen af Socialistisk Folkeparti og i sprængningen i 1967, der førte til dannelsen af Venstresocialisterne. PW var folketingsmedlem for VS i fire perioder frem til 1984.Bogens hovedvægt ligger på folketingsårene, hvor PW hørte til de skarpeste og klareste debattører. Det var dog velkendt, at PW næsten konstant tilhørte et mindretal blandt de aktive i det meget urolige parti. I bogen beskriver han selv det sprudlende miljø omkring VS, der aldrig fik politisk magt - men stor indflydelse på opinionen i en årrække, der var præget af opbrud og voldsomme forandringer.
FRA MIN TID er en række nedslag i personlige oplevelser, historiske begivenheder, politiske problemstillinger og debatindlæg, fortalt af en af de seneste halvtreds års mest markante politikere. Gennem denne erindringsmosaik giver Preben Wilhjelm en skarpsindig og underholdende skildring af en periode i voldsom forandring.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.