Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Rebekka Bøgelund

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Rebekka Bøgelund & Videncenter for God Arbejdslyst
    177,95 kr.

    Føler du nogle gange, at du mangler energi? At der er lidt for mange i organisationen, der trækker på dig? At du aldrig har tid til pauser og til at reflektere? Eller at du til tider er kortluntet over for medarbejdere eller kolleger? Så er den her bog noget for dig.Fremtidens arbejdsliv og fremtidens ledelse kalder på, at vi gør op med et ensidigt fokus på vækst, optimering og effektivisering og anerkender, at pauser, restitution og nærvær er forudsætningen for vækst. Naturen har for længst indset det. Spørgsmålet er, hvornår vi følger efter?I denne antologi sætter vi derfor spot på, hvordan fremtidens regenerative ledelse kan se ud i vores organisationer. Vi giver forskningsperspektiver, en temperaturmåling på, hvordan lederne har det anno 2022 og en række anbefalinger til et mere regenerativt arbejdsliv.Læs hvad eksperter som Laura Storm, lægen Imran Rashid, stilhedseksperten Bastian Overgaard, ledelsesfilosoffen Thomas Specht, forskeren Frans Ørsted Andersen og mange flere har at sige om fremtidens naturlige ledelse.

  • - psykologisk tryghed på arbejdet
    af Rebekka Bøgelund
    227,95 kr.

    Tør du fejle? Denne bog er ikke et forsvarsskrift for sjusk - men derimod et forsvarsskrift for, at vi skal turde eksperimentere.Vi skal turde kaste os ud i det, og så vil det uvægerligt føre til fejl. Og det er helt i orden. Faktisk er det supergodt! Frygten for fejl hæmmer både innovation, kreativitet og arbejdslyst, derfor bør alle arbejdspladser (private såvel som offentlige) opfordre til og hylde fejl.Men hvad skal der til, hvis man som leder ønsker en kultur, hvor fejl bydes velkommen? Eller hvis man som medarbejder tænker, at ens potentiale ikke bringes i spil? Psykologisk tryghed er i hvert fald helt essentielt!I denne bog har Rebekka Bøgelund talt med en række toneangivende eksperter og erhvervsledere, der alle sætter ord på, hvordan de konkret sikrer psykologisk tryghed og mod hos med­arbejderne til at byde ind med deres idéer og perspektiver.Rebekka Bøgelund er master i psykologi ved Aarhus Universitet og i kommunikation ved Københavns Universitet, foredragsholder og forsker i danskernes arbejdslyst ved Videncenter for God Arbejdslyst, selvstændig organisations- og ledelseskonsulent samt ejer af rådgivervirksomheden Crop Organisation.

  • - Sådan tager du som leder godt imod de unge på arbejdspladsen
    af Rebekka Bøgelund
    342,95 kr.

    Hvad udfordrer unge mennesker i arbejdslivet? Hvordan kan man som leder forstå og komme de unge i møde? Og hvordan kan man som organisation tiltrække og engagere de unge, så de har lyst til at blive hængende? Det er nogle af de spørgsmål, denne bog giver svar på.Gennem teoretiske refleksioner og en lang række interviews med unge og ledere i syv fremsynede danske virksomheder får du som læser indblik i den præstations- og perfekthedskultur, som på godt og ondt præger vores arbejdsliv og vores samfund. Bogen giver en række forslag til, hvordan man kan skabe sunde organisationskulturer og bygge bro mellem generationerne på arbejdsmarkedet.Ung og perfekt er en anderledes fagbog, som kan læses, men også ’ses’. Alle bogens interviews findes nemlig også som video, som du kan tilgå via QR-koder. Bogen er er skrevet til ledere og praktikere, men også til uddannelser – fx inden for ledelse og HR. Den er også skrevet til de unge selv. Håbet er at inspirere og hjælpe dem med at forstå det arbejdsmarked, de træder ind på.

  • - – psykologisk tryghed på arbejdet
    af Rebekka Bøgelund
    227,95 - 267,95 kr.

    I Tør du fejle? har forfatter Rebekka Bøgelund samlet en række toneangivende eksperter og ledere for at finde ud af, hvordan vi sikrer, at arbejdsmarkedet bliver et trygt sted, hvor der er plads til, at ens medarbejdere og kolleger kan begå fejl. For ved at give plads til muligheden for at fejle bliver der plads til at skabe innovation, idéer og kreativitet. Og som leder er man i høj grad en af dem, der kan være med til at sikre, at denne kultur spredes på arbejdspladsen.Bogen indeholder kapitler med 19 ledere og eksperter på området, der giver deres synsvinkel til kende. Lyt bl.a. til:- Når tryghed og mod går hånd i hånd – samtale med Stine Bosse, bestyrelsesformand- Når idéer bliver til handling – samtale med Anne Kirketerp, psykolog og ph.d.- Følgeskabet som leder – samtale med Niels Duedahl, CEO, Norlys- Fokusér på styrkerne og minimér fejlene – samtale med Peter Bredsdorff- Larsen, coach, foredragsholder og landstræner for det færøske herrehåndboldhold- Det skal trænes at fejle – samtale med Brian Lykke, komiker, tekstforfatter, skuespiller

  • af Mette Molbæk, Lene Skovbo Heckmann, Micki Sonne Kaa Sunesen, mfl.
    152,95 kr.

    I denne udgave er der fokus på trivsel og psykologisk tryghed fra et ledelsesperspektiv. Artiklerne i denne måneds tidsskrift kredser om alt fra, hvordan man skaber velfungerende professionelle læringsfællesskaber i en lærerstab, til hvordan man proaktivt undgår forskelsbehandling af minoritetsetniske elever gennem en kritisk farvebevidst ledelse. Overordnet er fokus i artiklerne, at psykologisk tryghed i en gruppe eller på en arbejdsplads både er centralt for den enkeltes trivsel og har en række positive effekter på fællesskabet som helhed – heriblandt i form af øget vidensdeling, arbejdsglæde og nytænkning.

  • - Et opgør med nulfejlstyranniet og den usunde præstationskultur
    af Rebekka Bøgelund
    197,95 kr.

    I rigtig mange organisationer er det politisk korrekt at sige, at her har vi højt til loftet. Her kan du byde ind med dine idéer og eksperimentere, men er det reelt det, der sker? Det sker måske i et direktionslokale eller i en marketingafdeling, men sker det i hele virksomheden? Sker det hos hver enkelt medarbejder? Er det legalt at byde ind med idéer og tanker og bevæggrunde uden samtidig at kunne vise konkrete mål og resultater? Er der plads i uddannelsesinstitutionerne til at kunne fejle og eksperimentere og være nysgerrig på sin viden uden konstant at have murren i maven over, hvorvidt man rammer det rigtige gennemsnit – så man ikke afskærer sig fra præcist den karriere, man tror, man drømmer om? Vi bliver nødt til at gøre op med nulfejlstyranniet, som vi alle sammen er blevet en del af. Vi er ikke konkurrencedygtige, hvis de kommende verdensborgere, dem der skal sikre teamsamarbejdet og de nye landvindinger, ligger derhjemme med angst, depressioner og frygten for at præstere og fejle. Vi er ikke konkurrencedygtige, hvis vores studerende har et højt gennemsnit men ikke har de rigtige kompetencer til at varetage deres arbejde. Vi er ikke konkurrencedygtige, hvis medarbejderne altid holder sig inden for stregerne, fordi de vil være sikre på at kunne levere et succesfuldt resultat, og fordi de er bange for repressalier. Og vi er ikke konkurrencedygtige, hvis lederne i organisationen ikke ved, hvordan de fremmer de sunde kulturer, hvor medarbejderne rent faktisk tør at fejle, at bevæge sig uden for stregerne og tale om deres fejl for at blive klogere og mere innovative. Som I vil læse i bogen, så er det ikke nok at sige, at nu skal vi turde at eksperimentere noget mere, nu skal vi turde at fejle og tale om vores fejl. Det kræver et kulturskifte, både i virksomheden og på uddannelsesinstitutionen, i samfundet og hos lederen. Det kræver et ændret mindset i måden vi opfatter os selv på og i måden, vi leder på. For vi får, hvad vi måler på. I får nogle bud med rod i den evidensbaserede forskning men I får også en række bud fra virkelighedens forandringsagenter. Fælles for dem alle er, at de har indset, at med udvikling og innovation der følger også fejl og eksperimenter Om forfatterenRebekka Bøgelund er selvstændig Organisations- og ledelseskonsulent og ejer af virksomheden Crop Organisation. Her rådgiver og underviser hun virksomheder i at skabe sunde organisationskulturer ud fra en tillidsbaseret og anerkendende ledelsesfilosofi. Hun er samtidig vært på podcasten Nulfejlskultur, hvor hun sammen med ledere, forskere og praktikere har spændende dialoger om, hvordan ledere og medarbejdere sammen sætter nulfejlskulturen fri og skaber psykologisk trygge organisationer, hvor det er okay at fejle og eksperimentere for at blive mere innovativ. Hun har en master i psykologi fra Århus Universitet og en master i kommunikation fra Københavns Universitet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.