Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Erhvervslivet har de senere år i højere og højere grad efterspurgt filosofiske kompetencer, og det er der én simpel grund til: Filosofisk refleksion skærer helt ind til benet og leverer analyser, der giver overblik over og indsigt i de mange udfordringer, som moderne virksomheder står over for.Med antologien Erhvervsfilosofi – filosofiske bidrag til virksomheder og organisationer introduceres erhvervsfilosofien nu for første gang i samlet form i Danmark.Bogen viser i detaljer, hvordan filosofien bidrager til at gøre erhvervslivets ledere og medarbejdere bevidste om indgroede forestillinger og antagelser, og hvorledes disse kan udfordres og afklares. Filosofien leverer en særlig form for konstruktiv kritik, og erhvervsfilosofien har et positivt sigte, idet den søger at åbne for diskussion og nytænkning af, hvordan den enkelte virksomhed bliver styret og handler.I kapitlerne berøres emner som: ledelse, human resources, organisationsudvikling, mening, viden, lean, virksomhedskultur, trivsel, stress, dilemmahåndtering, virksomhedsidentitet, markedsføring, etik, ansvar, tillid og coaching. Forfatterne præsenterer værktøjer for, hvordan man med fordel kan bruge erhvervsfilosofien i virksomhedens dagligdag.Bidragyderne er primært filosoffer, der som konsulenter, ledere eller forskere har et indgående kendskab til erhvervslivet. Antologien henvender sig til ledere, HR-konsulenter og medarbejdere samt alle der er bredt interesseret i filosofi og erhvervsliv.
Teofrasts klassiker Karakteres handler om de lastefulde indbyggere i det antikke Athen, og danner et satirisk forlæg for Rehné Christensens roman om det moderne København anno 2024 og byens mange utiltalende typer. Bogen er samtidig en mild dystopi, hvor de ude i fremtiden ser tilbage på os og byen, der engang var en blomstrende hovedstad. En fremtid der tilsyneladende er bedre og klogere end os og hvor sproget dansk har udviklet sig en hel del, men det er også et samfund med visse mangler. Utiltalende mennesker i København handler om os. Og om fremtiden, hvor de lige nu sidder og kigger på os.Rehné Christensen, født 1971, er uddannet i filosofi og litteratur. Han debuterede med den anmelderroste Kommunalroman i 2020.Andre har skrevet om Utiltalende mennesker i København: Jeg er vild med bogen! Teksterne er sjove, og hele rammen med fremtidssprog, kildekommentarer, noteapparat og efterord fungerer ret godt. - Martin VindingEn bog der bliver ved med at give! Først undrede jeg mig over hvem Thomas Frost er. Derefter blev jeg suget ind bogens fremtidige skribents tankevækkende kig på nutidige beskrivelser af persontyper. Men uanset hvor interessante, resonante og underholdende disse karakteristikker end er (og de er interessante!), så fremtonede bogens egentlige styrke sig først i det originale sci-fi-kig ind i fremtiden, som skribenten langsomt afslører gennem sine forklaringer af nutiden fra fremtiden. Forvirrende? Ja, men originalt og legesygt i opbygning såvel som i sprog og forestillingsevne. Har Rehné mon selv været i fremtiden? - Sune Bjørn Larsen
KOMMUNALROMAN er en mørk og satirisk fortælling om magtkampe, frygt og hykleri i Social- og Sundhedsforvaltningen – en arbejdsplads der til forveksling ligner de fleste andre.REHNÉ CHRISTENSEN, født 1971, er uddannet i filosofi og litteratur, og Kommunalroman er hans første roman. Rehné har i en årrække arbejdet som embedsmand og konsulent i en række kommuner og større offentlige organisationer.Romanen tager sin begyndelse, da pressen bringer de første afsløringer af vold og kriminalitet på Vikan, kommunens specialtilbud til unge. Vi følger de fire hovedpersoner institutionsleder Ole Just Rasmussen, områdechef Marianne O. Helt, kontorchef Steen Land Lassen og direktør Ejgil Sperre i deres fælles, men også indbyrdes kamp for at overleve skandalen. Vi møder også borgmesteren, kriserådgiveren, fagforeningslederen, policyudvikleren, ledelseskonsulenten, arbejdsmiljøchefen, organisationsfilosoffen og de andre med- og modarbejdere i kommunen, som også deltager i det store komplekse spil om ansvar og overlevelse i det kommunale hierarki.KOMMUNALROMAN er en mørk fortælling om, hvem vi er, på godt og ikke mindst ondt, når vi træder ind på arbejdspladsen, med alt hvad dertil hører af rænkespil og kamp om magt og prestige. Man mærker her tydeligt forfatterens særlige interesse for den delikate balance mellem tilpasning, forråelse og overgreb, der følger af at tilhøre et fællesskab.Romanen er også en satire, hvor den kommunale verdens til tider særegne logik og sprog tages kærligt ved vingebenet f.eks. kontroltyranniet, der ender i overkontrol og kontrol af kontrollen, eller de eksekveringsbegejstrede chefer, for hvem det hele er et langt personligt performance-kapløb.Bogen rummer desuden en kritik af „den onde cirkel“, der fødes af en aggresiv presse på jagt efter den næste store skandale og offentlige institutioner, hvor frygten for den næste „sag“ er slået over i ren paranoia og en destruktiv nulfejlkultur, som mindst af alt er til glæde for borgere og samfund.
Bogen viser i detaljer, hvordan filosofien bidrager til at gøre erhvervslivets ledere og medarbejdere bevidste om indgroede forestillinger og antagelser, og hvorledes disse kan udfordres og afklares.Med antologien introduceres erhvervsfilosofien nu for første gang i samlet form i Danmark. Erhvervslivet har de senere år i højere og højere grad efterspurgt filosofiske kompetencer, og det er der én simpel grund til: Filosofisk refleksion skærer helt ind til benet og leverer analyser, der giver overblik over og indsigt i de mange udfordringer, som moderne virksomheder står over for.Filosofien leverer en særlig form for konstruktiv kritik, og erhvervsfilosofien har et positivt sigte, idet den søger at åbne for diskussion og nytænkning af, hvordan den enkelte virksomhed bliver styret og handler.I kapitlerne berøres emner som: ledelse, human resources, organisationsudvikling, mening, viden, lean, virksomhedskultur, trivsel, stress, dilemmahåndtering, virksomhedsidentitet, markedsføring, etik, ansvar, tillid og coaching. Forfatterne præsenterer værktøjer for, hvordan man med fordel kan bruge erhvervsfilosofien i virksomhedens dagligdag.Antologien henvender sig til ledere, HR-konsulenter og medarbejdere samt alle der er bredt interesseret i filosofi og erhvervsliv.Bidragyderne er primært filosoffer, der som konsulenter, ledere eller forskere har et indgående kendskab til erhvervslivet, bl.a. Morten Hesseldahl, Ole Fogh Kirkeby og Kim Gørtz.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.