Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Forestil dig din helt egen tur i noget, der ligner en ødemark i tyndtbefolkede skove, og din egen lejr med knitrende lejrbål og bålmad, mens solen går ned over skovsøen. Den svenske natur er til forskel fra det meste af Danmark præget af klipper, hvilket gør naturen markant anderledes end den danske. I den svenske skov møder vi et troldelignende landskab med enorme luftige skove med grønt mos og blåbær i bunden, og skovlandskabet er gennemskåret af vandløb og små og store søer. Sverige, der ligger tæt på for mange danskere, er et unikt vandreområde med en anderledes naturform, end den vi finder i Danmark, og den svenske Allemandsret betyder, at man i Sverige faktisk må færdes og slå lejr, hvor man vil, så længe man ikke trænger ind i folks haver. Det sydlige Sveriges frie natur rummer en mængde markerede vandreruter med fine shelter-pladser til overnatning. Samtidig er Sydsverige et oplagt sted at vandre i de måneder, hvor årstiden og ens egen tid ikke er til lange fjeldvandringer. Sydsverige er for mange af os et yndet område til weekendture året rundt, og ikke kun de markerede ruter trækker. Der er gode muligheder for at gå sine egne veje uden for stierne i de store svenske skove, hvor søer og vandløb giver basis for unikke “bushcamps”, helt uforstyrret af andre og tæt ved vand til madlavning. Bogen handler om, hvordan du selv kommer af sted alene eller sammen med gode vandrevenner. Hvordan I lærer at begå jer uden for stierne, og hvordan I finder de bedste spots og de mest øde vandreruter enten på stierne eller udenfor eller som en kombination. Du lærer at aflæse friluftskortets skjulte muligheder, og du lærer, hvordan du hjemmefra finder den perfekte rute gennem terrænet til de smukke overnatningspladser. Du får også anvisninger til, hvordan du planlægger og forudser mulige og ukendte forhindringer på din vej. Forhindringer, du skal takle for at komme videre, men som også gør din tur til en rigtig pionértur. Om forfatteren René Ljunggren har 48 års erfaring med fjeldvandring og mere end 30 års erfaring som guide. I en periode på 10 år guidede han således hver sommer i 8 uger og hver vinter i 6 uger i fjeldene omkring Kebnekaise i Svensk Lapland. I 1992 startede han først Vildmarksskolen, der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano og friluftsliv – og lidt senere Vildmarksrejser, der arrangerede vandre- og fisketure i de nordiske fjelde og Grønland samt fjeldskiture i Norden. Han har også tidligere været daglig redaktør, turleder og turansvarlig på websitet Outsite.org. René er desuden forfatter til flere bøger om vandring, bl.a. Vandring i Skandinavien.
Friluftsliv og vandring i naturen er gennem de senere år blevet mere og mere populært blandt både unge og ældre. Oplevelser i den fri natur er blevet det boost, der er med til at fjerne dagligdagens stress og jag. På vandreture kan man helt slukke og rent faktisk glemme mobiltelefonen, man får masser af ren og frisk luft, samtidig med at man er sammen med andre mennesker på en sjov og inspirerede måde, der er sund for både krop og sjæl.I Skandinavien er der både i Sverige, Norge og Danmark et utal af markerede vandre-ruter, så alle kan være med, uden at man behøver at være erfaren i kort- og kompaslæsning.Denne bog giver læseren inspiration til en række forskellige vandreture, lige fra de nære og lette turforslag i det danske landskab og vandringer i det sydlige Sveriges ’Pippi Langstrømpe-landskaber’ til mere krævende vandringer i de skandinaviske fjelde.Læseren præsenteres for ikke færre end 23 vidt forskellige ruter og 11 områder. Her er spændende udfordringer for både begynderen og den mere erfarne vandrer. Det hele er rigt illustreret med smukke og spændende billeder fra de områder, der beskrives i bogen, og alle de omtalte ruter er markeret på overskuelige kortskitser.Ud over de inspirerende rute- og områdebeskrivelser får læseren desuden en masse fif og gode råd om vandreteknik og udstyr.Om forfatterenSiden tidlige studier i antropologi med interesse specielt for samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur i arktiske egne har René Ljunggren været beskæftiget med friluftsliv og fjeldvandring i kølige klimaer. René har 48 års erfaring med fjeldvandring og mere end 30 års erfaring som guide. I en periode på 10 år guidede han således hver sommer i 8 uger og hver vinter i 6 uger i fjeldene omkring Kebnekaise i Svensk Lapland.I 1992 startede han først Vildmarksskolen, der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano og friluftsliv – og lidt senere Vildmarksrejser, der arrangerede vandre- og fisketure i de nordiske fjelde og Grønland samt fjeldskiture i Norden. René har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv og fjeldvandring i flere ungdomsskoler og oplysningsforbund med efterfølgende fjeldture og har gennem flere år været guide i Kebnekaisefjeldene og senere i Grønland.Han er desuden forfatter til bøger om fjeldvandring, bl.a. om Kebnekaisefjeldene.
Det er blevet overordentlig populært at overnatte i shelter, og i Danmark er der bygget mange af slagsen, både af private, kommuner og af Naturstyrelsen. De er alle til rådighed for friluftsfolket, og de bliver flittigt brugt. Alene i 2017 var der flere end 165.000 registrerede overnatninger i hele Danmark.Men – der er plads til mange flere derude, og overnatte i shelter kan man gøre hele året, blot man har grej og kundskaber i orden. Shelterlivet giver rigtig gode oplevelser for både familier, venner og par, der finder fællesskabet og hyggen derude i naturen. Fordelen ved sheltere er, at de både kan bruges af vandrere på vej gennem naturen og af folk, der blot tager ud med shelteret som mål og får en god naturoplevelse dér. Sidstnævnte løsning giver mulighed for at tage mere udstyr med til spændende madlavning og til aktiviteter på stedet.Bogen henvender sig både til begyndere og til mere erfarne. Den gennemgår, hvordan du finder shelterne i Danmark, hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, hvilket grej der er nødvendigt og praktisk, og hvad du skal holde dig for øje, hvis du vil overnatte på alle årstider og i al slags vejr. Dertil kommer masser af tips og ideer til aktiviteter derude såsom madlavning over bål, træsnitning og andet håndværk, fx bygning af et ”Nak og Æd-bord”, sankning af urter, lege til børn og meget mere, der kan gøre din sheltertur mere indholdsrig og interessant. Endelig er der ideer til, hvordan du kan bygge dit eget shelter hjemme i haven, og hvordan du kan lave et primitivt shelter på en plads i naturen, hvor du har tilladelse.Om forfatterenRené Ljunggren er forhenværende redaktør, turleder og turansvarlig på Outsite.org. Siden tidlige studier i antropologi med interesse specielt for samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur i arktiske egne har René været beskæftiget med friluftsliv og fjeldvandring i kølige klimaer. René har 48 års erfaring med fjeldvandring og mere end 30 års erfaring som guide. I en periode på 10 år guidede han således hver sommer i 8 uger og hver vinter i 6 uger i fjeldene omkring Kebnekaise i Svensk Lapland. I 1992 startede han først Vildmarksskolen, der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano og friluftsliv – og lidt senere Vildmarksrejser, der arrangerede vandre- og fisketure i de nordiske fjelde og Grønland samt fjeldskiture i Norden. René har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv og fjeldvandring i flere ungdomsskoler og oplysningsforbund med efterfølgende fjeldture og har gennem flere år været guide i Kebnekaisefjeldene og senere i Grønland. Han er desuden forfatter til bøger om fjeldvandring.
Det er blevet overordentlig populært at overnatte i shelter, og i Danmark er der bygget mange af slagsen, både af private, kommuner og af Naturstyrelsen. De er alle til rådighed for friluftsfolket, og de bliver flittigt brugt. Alene i 2017 var der flere end 165.000 registrerede overnatninger i hele Danmark.Men – der er plads til mange flere derude, og overnatte i shelter kan man gøre hele året, blot man har grej og kundskaber i orden. Shelterlivet giver rigtig gode oplevelser for både familier, venner og par, der finder fællesskabet og hyggen derude i naturen. Fordelen ved sheltere er, at de både kan bruges af vandrere på vej gennem naturen og af folk, der blot tager ud med shelteret som mål og får en god naturoplevelse dér. Sidstnævnte løsning giver mulighed for at tage mere udstyr med til spændende madlavning og til aktiviteter på stedet.Bogen henvender sig både til begyndere og til mere erfarne. Den gennemgår, hvordan du finder shelterne i Danmark, hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, hvilket grej der er nødvendigt og praktisk, og hvad du skal holde dig for øje, hvis du vil overnatte på alle årstider og i al slags vejr. Dertil kommer masser af tips og ideer til aktiviteter derude såsom madlavning over bål, træsnitning og andet håndværk, sankning af urter og meget mere, der kan gøre din sheltertur mere indholdsrig og interessant. Endelig er der ideer til, hvordan du kan bygge dit eget shelter hjemme i haven, og særlige afsnit om at have børn med ud i naturen.Om forfatterRené LjunggrenForhenværende redaktør, turleder og turansvarlig på Outsite.org. Siden tidlige studier i antropologi med interesse specielt for samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur i arktiske egne har René været beskæftiget med friluftsliv og fjeldvandring i kølige klimaer. René har 48 års erfaring med fjeldvandring og mere end 30 års erfaring som guide. I en periode på 10 år guidede han således hver sommer i 8 uger og hver vinter i 6 uger i fjeldene omkring Kebnekaise i Svensk Lapland. I 1992 startede han først Vildmarksskolen, der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano og friluftsliv – og lidt senere Vildmarksrejser, der arrangerede vandre- og fisketure i de nordiske fjelde og Grønland samt fjeldskiture i Norden. René har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv og fjeldvandring i flere ungdomsskoler og oplysningsforbund med efterfølgende fjeldture og har gennem flere år været guide i Kebnekaisefjeldene og senere i Grønland. Han er desuden forfatter til bøger om fjeldvandring.E-bogen er lavet i fixed format
Kebnekaisefjeldene af René Ljunggren er en komplet guide til det unikke fjeldområde, der omgiver Sveriges højeste fjeld Kebnekaise.Fjeldvandring er populært også blandt danskere og et af områderne, som mange foretrækker at vandre i, er Kebnekaisefjeldene. Bogen indeholder, foruden klassikeren Kungsleden, beskrivelser af mere end 50 andre markerede og umarkerede ruter. Bogen er til dato den eneste veludbyggede guide til dette enestående fjeldområde, der strækker sig ind i Narvikfjeldene i Norge. Rutemulighederne i Narvikfjeldene er således også medtaget. Bogens ruter er nøje beskrevet og illustreret med kort, med tydelige rutemarkeringer, som du uden videre kan overføre til dit eget fjeldkort.Bogen er velegnet både til dig, der blot vil vandre Kungsleden, men også til dig, der er mere hardcore. Du vil måske gerne vandre uden for stierne, hvor du har fjeldet helt for dig selv. Foruden ruterne får du, i bogen, en gennemgang af fjeldets geologi, samisk kultur og andet, der kan være med til at berige din fjeldtur.
Fjeldbogen – en håndbog i fjeldvandring bygger på forfatterens mere end 50 års erfaring med fjeldvandring i de nordiske fjelde og i Grønland. Bogen er skrevet af René Ljunggren, som er en af de mest vidende danskere, når det kommer til fjeldvandring. Især ved områderne omkring Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise.Bogen er et godt grundlag for planlægningen af den første fjeldtur, men der er også viden at hente for erfarne fjeldvandrere.René Ljunggren startede sin fjeldkarriere allerede tilbage i 1969, og har gennem årene dels vandret alene på utallige fjeldture. Men han har også undervist og guidet i vildmarksliv og fjeldvandring.Undervisningen har foregået i ungdomsskole, aftensskoler og på efterskole, og derudover i Vildmarksskolen og senere i Outsite.Det er blevet til mange forløb med tilsvarende mange guidede fjeldture.Disse mange års erfaring med fjeldvandring er samlet i denne bog. Hvor læseren bliver indført i alt, hvad der skal til for, at den første fjeldtur bliver en succes.Erfarne fjeldvandrere kan helt sikkert også få glæde af de mange betragtninger, bogen indeholder.René høster af egne erfaringer, der også bygger på erfaringer fra de mange deltagere, der har været med på de mange guidede ture, René har været leder af.Det, der er det bedste for én selv, er ikke altid det bedste for andre, og disse betragtninger er medtaget i bogen. Den fremstår dermed som en perfekt vejledning i, hvordan man planlægger og udfører fjeldture for sig selv og andre
Kungsledens nordligste strækning fra Abisko til Singi-hytterne, og derfra videre ad Dag Hammarskjölds led til Nikkaluokta forbi Kebnekaise fjeldstation, er en af Nordens smukkeste og mest populære fjeldvandringer. Denne rute er også skueplads for Fjällräven Classic hver sommer. Bogen her handler om strækningen, og med denne lille guide i rygsækken kan stort set alle vandre den. Bogen beskriver detaljeret selve ruten langs Kungsleden, men der er også beskrevet nogle alternativer. Så hvis du allerede har været i området, eller hvis du har erfaring med fjeldvandring, kan du finde inspiration til andre ture i området. Bogen er en detaljeret guide med mange relevante oplysninger om ruten, overnatningsmuligheder og transport i fjeldområdet. Bogen er skrevet af René Ljunggren, som er en af de mest vidende danskere, når det kommer til fjeldvandring i områderne omkring Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise. I mere end 50 år har René Ljunggren vandret i området, både alene og som guide. Dette er hans tredje guidebog til området.
Kebnekaisefjeldene - en guidebog til vandringer i området af René Ljunggren er en lettere udgave af den komplette guide - velegnet til at have med i turrygsækken.Fjeldvandring er populært også blandt danskere og et af områderne, som mange foretrækker at vandre i, er Kebnekaisefjeldene. Bogen indeholder, foruden klassikeren Kungsleden, beskrivelser af mere end 50 andre markerede og umarkerede ruter. Bogens ruter er nøje beskrevet og illustreret med kort, med tydelige rutemarkeringer, som du uden videre kan overføre til dit eget fjeldkort.Bogen er velegnet både til dig, der blot vil vandre Kungsleden, men også til dig, der er mere hardcore. Du vil måske gerne vandre uden for stierne, hvor du har fjeldet helt for dig selv.
Det er blevet overordentlig populært at tage på tur i shelter, hvor både børn og voksne, familier og venner kan opleve fællesskabet og hyggen i naturen med eller uden overnatning. At tage på sheltertur kan man gøre hele året rundt, også med overnatning, blot man har grej og kundskaber i orden. Fordelen ved sheltere er, at de både kan bruges af vandrere på vej gennem naturen og af folk, der blot tager ud med shelteret som mål og får en god naturoplevelse dér med spændende madlavning og aktiviteter på stedet.Denne bog henvender sig både til begyndere og mere erfarne. Den gennemgår, hvordan du finder shelterne i Danmark, hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, hvilket grej der er nødvendigt og praktisk, og hvad du skal holde dig for øje, hvis du vil overnatte derude. Dertil kommer gode råd og ideer til alt fra madlavning over bål til træsnitning, sankning af urter, stjernekigning og meget mere, der kan gøre din sheltertur mere indholdsrig og interessant.Endelig beskrives 8 udvalgte områder i Danmark, der byder på særlige natur- og også kulturoplevelser i forbindelse med ophold i shelter.René Ljunggren (f. 1949) har læst antropologi med interesse for arktisk kultur, specielt samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur. Han har altid interesseret sig for friluftsliv, og han har mere end 50 års erfaring som vandrer og over 30 års erfaring som guide og turleder. Han er forfatter til flere bøger om vandring og friluftsliv.
Kebnekaisefjeldene er en komplet guide til det unikke fjeldområde, der omgiver Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise.Fjeldvandring er populært blandt danskere. Et af områderne, som mange foretrækker at vandre i, er Kebnekaisefjeldene. Bogen er til dato den eneste veludbyggede guide til dette enestående fjeldområde, der strækker sig ind i Narvikfjeldene i Norge. Rutemulighederne i Narvikfjeldene er således også medtaget.Bogen er velegnet både til dig, der blot vil vandre Kungsleden, og til dig, der er mere hardcore. Du vil måske gerne vandre uden for stierne, hvor du har fjeldet helt for dig selv. I bogen får du også en gennemgang af fjeldets geologi, samisk kultur og andet, der kan være med til at berige din fjeldtur.
Friluftsliv og vandring i naturen er gennem de senere år blevet mere og mere populært blandt både unge og ældre. Oplevelser i den fri natur er blevet det boost, der er med til at fjerne dagligdagens stress og jag. På vandreture kan man helt slukke og rent faktisk glemme mobiltelefonen, man får masser af ren og frisk luft, samtidig med at man er sammen med andre mennesker på en sjov og inspirerede måde, der er sund for både krop og sjæl.I Skandinavien er der både i Sverige, Norge og Danmark et utal af markerede vandreruter, så alle kan være med, uden at man behøver at være erfaren i kort- og kompaslæsning. Denne bog giver læseren inspiration til en række forskellige vandreture, lige fra de nære og lette turforslag i det danske landskab og vandringer i det sydlige Sveriges ’Pippi Langstrømpe-landskaber’ til mere krævende vandringer i de skandinaviske fjelde.Læseren præsenteres for ikke færre end 23 vidt forskellige ruter og 11 områder. Her er spændende udfordringer for både begynderen og den mere erfarne vandrer. Det hele er rigt illustreret med smukke og spændende billeder fra de områder, der beskrives i bogen, og alle de omtalte ruter er markeret på overskuelige kortskitser. Ud over de inspirerende rute- og områdebeskrivelser får læseren desuden en masse fif og gode råd om vandreteknik og udstyr.E-bogen er lavet i fixed format.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.