Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Til minde om, af Rikke Høgsted, er en revideret udgave af den originale mindebog, som nu er tilbage i nyt layout. Bogen er skabt til børn og unge, der gerne vil gemme på vigtige og sjove historier om en nærtstående, de har mistet. "Det gode ved mindebogen er, at nu står mindet om min mor i denne her bog, og så behøver jeg ikke have det hele inde i hovedet." (Pige på 16 år, som har mistet sin mor). Børn kan nogle gange frygte, at den døde vil blive glemt, og at de selv en dag ikke længere vil kunne huske vedkommende. Som voksen kan man hjælpe ved at tale med barnet om den døde og f.eks. udfylde en mindebog sammen. For børn skal ikke glemme - de skal huske. Det giver dem roen og tilliden til at være åbne over for fremtiden og komme videre i livet. Bogen er en udfyldningsbog, hvor barnet selv er forfatteren og svarer på spørgsmål om forskellige emner. Det kan f.eks. være spørgsmål om afdødes barndom, humor, livretter, venner, ferieminder, sjove vaner, værdier, håb og drømme. Man kan også godt udfylde en mindebog, hvis den man har mistet er et barn.Til trods for at udgangspunktet for en mindebog er sørgeligt, er tonen i bogen lys, og der er i høj grad fokus på de sjove ting, man har oplevet sammen. "Det var rart, at der var så mange spørgsmål om de sjove stunder, vi har haft sammen med pigernes far. Det gjorde det lettere at komme i gang med bogen og at ringe til familien og spørge dem om det, vi ikke selv vidste om ham." (Mor til to piger på 9 og 11 år, som har mistet deres far). Bogen kan også læses af voksne og give ideer til, hvordan man kommer i børnehøjde - og få inspiration til gode samtaler med børn, der har mistet. Endelig har bogen specifikke råd til forældre om børn, der har mistet deres far eller mor. Rikke Høgsted er psykolog og har gennem sit arbejde i Kræftens Bekæmpelse, Forsvaret og Falck Healthcare mødt mange familier, der har mistet en nærtstående.
En grundbog skrevet til professionelle, der arbejder i et mentalt højrisikojob – det vil sige et job, hvor man bliver konfronteret med ulykker, trusler, traumer, overgreb, død eller andre voldsomme begivenheder gennem sit møde med kriseramte eller traumatiserede mennesker eller et job, som på en anden måde stiller store krav om indlevelse og om at håndtere smertefulde følelser.Grundbog i Belastningspsykologi retter sig således mod læger og sygeplejersker, psykologer og præster, jordemødre og social- og sundhedsassistenter, politi og jurister, soldater og fængselsbetjente, socialrådgivere og sagsbehandlere, krigskorrespondenter og fotografer, nødhjælpsarbejdere og klimafolk og andre faggrupper, der arbejder i et mentalt højrisikojob. Bogen kan med fordel også læses af ansatte i andet risikobetonet arbejde som for eksempel arbejdet til søs eller som ingeniør i et højrisikoområde.Grundbog i Belastningspsykologi er en lettilgængelig bog bestående af korte faktuelle afsnit, illustrationer, modeller og citater. Bogen bygger på den forståelse at forebyggelse af mental slagside er en holdsport, der kun lykkes hvis alle i organisationen forstår deres rolle og ansvar. Bogen er både til studerende, ansatte og ledere og til de fagpersoner, der til daglig arbejder med at skabe et godt og bæredygtigt arbejdsmiljø.
Det kan være godt og meningsfuldt at gøre sig tanker om livet og døden, når man pga. sygdom eller alderdom befinder sig sidst i livet. Men også svært. Forhold vedrørende den sidste tid, testamenter, begravelsen eller bisættelsen kan være en udfordring at forholde sig til og tale om. Man kan også blive i tvivl om, hvordan man bedst får sagt tak til sine nærmeste, støttet dem og ytret ønsker for dem fremover.Bogens fine illustrationer og stikord hjælper én til at reflektere over situationen, fortælle om sit liv og skrive alt, der ligger en på sinde, når man gerne vil tage ordentligt afsked med livet og sine kære.
Denne bog er til personer i sorg, som har mistet en nærtstående ved dødsfald. Bogen fungerer som en slags dagbog, der via de mange spørgsmål, oplæg og øvelser giver den sørgende mulighed for på individuel vis at bearbejde sorgen og leve videre med den. Det er en personlig bog, der løbende vil kunne støtte den sørgende.»Når vi mister nære relationer, forandrer livet sig for de fleste af os på komplicerede måder. Evnen til at sørge er evnen til at forandre sig, og det er derfor nyttigt for os at sætte ord på, hvad den, vi har mistet, har betydet for os; hvad det egentlig er, at døden tog med sig. Sorgbogen giver på en meget tilgængelig måde god inspiration til at sortere vores minder, og dermed giver den en varig og livgivende inspiration til den tilværelse, som har forandret sig for altid.«- Marianne Davidsen-Nielsen, forfatter til bogen Den nødvendige smerte, om tab, sorg og adskillelsesangst.»Sorgbogen er en god hjælp til, at den sørgende kan skabe et klart, indre sted til den mistede person. Ved at arbejde med Sorgbogen kan den, der har mistet, tydeliggøre de værdier, den døde repræsenterer og hvordan den døde optræder som rollemodel eller rådgiver. … den sørgende „re-member" (gen-indsætter som medlem) den mistede, som et menneske, der stadig er en del af den efterladtes liv, til trods for at han eller hun ikke længere er der som levende.«- Christian Juul Busch, hospitalspræst, Rigshospitalet.2. udgave af Sorgbogen er trykt i sort/hvid i formatet 21,5 x 24,5 cm, men er ellers indholdsmæssigt identisk med 1. udgave fra 2008.
Hvad er kriser og traumer? Hvad er almindelige krisereaktioner, og hvad har man brug for, når man er i krise? Hvordan kan man bedst hjælpe, og hvornår er der behov for professionel hjælp?Voldsomme hændelser gør, at vi som mennesker mister fodfæste for en tid. Det er et menneskeligt vilkår at prøve at finde og skabe mening på trods af voldsom sorg, tragedie og ulykke. Rejsen tilbage til livet lykkes bedst, hvis man får støtte og opbakning undervejs. Det er vigtigt at være forbundet med andre mennesker – og det behøver ikke nødvendigvis at være ord og samtaler, der binder en sammen.KORT & GODT OM KRISER & TRAUMER giver viden og gode råd om kriser, traumer, sorg, stress og udbrændthed. Bogen giver konkrete redskaber til, hvordan man forebygger og behandler kriser og traumer med udgangspunkt i modellen Hjælpepyramiden.Bogen henvender sig til alle, der er eller har været ramt af kriser og traumer. Den er også skrevet til pårørende, fagfolk og studerende på feltet.
Mindebogen er en bog til mennesker, som gerne vil skabe et smukt og varigt minde om en person, de mistede for nylig eller for mange år siden.Bogen er en udfyldningsbog og scrapbog. Du er selv forfatteren, der svarer på fortrykte spørgsmål og kan indsætte fotografier, udklip, og lignende. Spørgsmålene handler for eksempel om mindepersonens familie og venner, barndomsoplevelser, traditioner, fritidsinteresser, humor, talenter og store øjeblikke. Men der er også spørgsmål til mindepersonens håb og drømme, de små ting i hverdagen og spørgsmål om, hvilke spor personen har sat sig her i livet. 2. udgave af Mindebogen er trykt i sort/hvid i formatet 21,5 x 24,5 cm, men er ellers indholdsmæssigt identisk med 1. udgave fra 2008.
Psykologisk tryghed udfordrer både den ensomme klar-dig-selv-kultur, den ubehagelige frygt-kultur og den glædesløse ’vi-plejer’-kultur. Psykologisk tryghed gør det lettere at sige, hvad man tænker og mener, at komme med ideer og at spørge de andre til råds og bede om hjælp. Resultatet er læring, kreativitet og innovation og et godt, sundt og sikkert psykisk arbejdsmiljø for både medarbejdere og ledere. Det er målet at fortælle om alle de gevinster i denne bog. HÅNDBOG I PSYKOLOGISK TRYGHED – Tør vi? Tør vi lade være? er som udgangspunkt skrevet til fagpersoner, der har et psykisk krævende job, men andre fagfolk vil også have glæde af bogen. Psykologisk tryghed er nemlig ekstra vigtigt, hvis ens arbejde rummer mange ubekendte faktorer, hvis man er gensidigt afhængig af hinandens input for at kunne løse opgaver eller, hvis man har ansvar for beslutninger, der kan få vidtrækkende konsekvenser for andre mennesker. Alle mennesker kan imidlertid have glæde af bogen. Den handler nemlig om helt alment menneskelige forhold og gruppedynamikker på tværs af tid og sted, både i privatlivet og i arbejdslivet. HÅNDBOG I PSYKOLOGISK TRYGHED – Tør vi? Tør vi lade være? er en letlæst bog med en lang række redskaber. Nogle af redskaberne har karakter af baggrundsviden, andre har form af figurer, modeller, begreber og metaforer. Endelig indeholder bogen redskaber i form af refleksionsøvelser, forslag til ny hverdagspraksis og miniworkshops. ”Håndbog i psykologisk tryghed tager én med på en spændende rejse. En rejse, som byder på velvalgt teori, gode fortællinger og sigende citater, efterfulgt af konkrete værktøjer og øvelser, som ledere og teams kan anvende for at skabe en arbejdsplads, hvor de bedste løsninger udvikles og medarbejderne trives.” Jette Albinus, generalmajor i Forsvaret
Minibog til "Digitalt Grundkursus i Belastningspsykologi" er et udvalg af modeller fra Grundbog i Belastningspsykologi - fx "Ringene i vandet", "IGLO-U-modellen", "Bæredygtighedsmodellen", "Rød-Grøn-Blå-modellen" og "Belastningsfirkanten". Minibogen består hertil af en række råd om forebyggelse knyttet til et godt psykisk arbejdsmiljø. Tilgangen er helhedsorienteret og baseret på forståelse af, at forebyggelse er en holdsport. Minibogen rummer også eksempler på faresignaler på både individ- og gruppe-niveau og en række konkrete eksempler på, hvordan man sammen kan skabe en proaktiv og kollektiv forebyggelse, eksempler der bliver uddybet i "Grundbog i Belastningspsykologi". Minibogen er knyttet til Institut for Belastningspsykologis digitale grundkursus i belastningspsykologi - se www.belastningspsykologi.dk Materialet retter sig mod mentale højrisikojobs, dvs. job, hvor man som fagperson regelmæssigt bliver konfronteret med sygdom, trusler, overgreb, ulykker eller død eller job, som på anden vis stiller høje følelsesmæssige krav til den ansatte om indlevelse og om at håndtere smertefulde følelser.
En pixibog med udvalgte modeller og øvelser, der knytter sig til "Digitalt Grundkursus i Psykologisk Tryghed fra et belastningspsykologisk ståsted. Tør vi sige, hvad vi tænker og tale om vores fejl? Tør vi lade være?”Pixibogen rummer blandt andet opslag om: Hvad er psykologisk tryghed? Hvilke fagfolk har særligt brug for psykologisk tryghed? Psykologisk tryghed i et belastningspsykologisk perspektiv. Hvad er på spil – hvad er vi bange for? Klassiske misforståelser. Tavshed som strategi. Den trygge og støttende arbejdsgruppe. Lederens rolle på holdet. Den usynlige magt og lumske bias. Fejltyper, læring og afmagt samt en række konkrete øvelser.Pixibogen og det digitale grundkursus i psykologisk tryghed retter sig særligt mod ansatte i mentale højrisikojob. Det vil sige job, hvor man som fagperson regelmæssigt bliver konfronteret med sygdom, trusler, overgreb, ulykker eller død eller job, som på anden vis stiller høje følelsesmæssige krav til den ansatte om indlevelse og om at håndtere smertefulde følelser.For yderligere om instituttets kurser og øvrige ydelser - se www.belastningspsykologi.dk
Minibog til "Digitalt Grundkursus i Psykisk Førstehjælp - og andre metoder til hjælp og støtte ved psykisk belastning" er en samling udvalgte krisepsykologiske modeller og action-cards til henholdsvis hjælp-til-selvhjælp, kollegastøtte, psykisk førstehjælp, støttende leder-medarbejder-samtaler, kriseledelse ved akutte hændelser samt psykologisk defusing. Minibogen rummer også en tjekliste med arbejdsmiljølovens krav til psykisk førstehjælp.Minibogen er knyttet til Institut for Belastningspsykologis digitale grundkursus i psykisk førstehjælp, der retter sig mod arbejdspladser, hvor der er en særlig risiko for, at de ansatte bliver konfronteret med en traumatisk hændelse, eller hvor er generelt stilles høje følelsesmæssige krav til de ansatte. For yderligere om instituttets kurser og øvrige ydelser - se www.belastningspsykologi.dk
Rød-Grøn-Blå-Modellen© som A2 plakat - 42 x 59,4 cm. Paprøret indeholder 5 eksemplarer af plakaten. Rød-Grøn-Blå-Modellen© stammer fra "Grundbog i Belastningspsykologi - forebyggelse af primær og sekundær traumatisering ved psykisk krævende arbejde" skrevet af psykolog Rikke Høgsted, leder af Institut for Belastningspsykologi. Modellen viser, hvad der karakteriserer det at være henholdsvis "Overinvolveret" og "Underinvolveret" versus at være "Afstemt og i Kontakt". Modellen understøtter et fælles sprog og kan dermed styrke en proaktiv, kollektiv og helhedsorienteret strategisk forebyggelse.
Grundbogen til professionelle, der arbejder i et mentalt højrisikojob – det vil sige et job, hvor man bliver konfronteret med ulykker, trusler, traumer, overgreb, død eller andre voldsomme begivenheder gennem sit møde med kriseramte eller traumatiserede mennesker eller et job, som på en anden vis stiller store krav om indlevelse og om at håndtere smertefulde følelser. Grundbog i Belastningspsykologi retter sig således mod læger og sygeplejersker, psykologer og præster, jordemødre og social- og sundhedsassistenter, politi og jurister, soldater og fængselsbetjente, pædagoger, lærere, socialrådgivere og sagsbehandlere, krigskorrespondenter og fotografer, nødhjælpsarbejdere og klimafolk og andre faggrupper, der arbejder i et mentalt højrisikojob. Bogen kan med fordel også læses af ansatte i andet risikobetonet arbejde som for eksempel arbejdet til søs eller som ingeniør i et højrisikoområde.Grundbog i Belastningspsykologi er en lettilgængelig bog bestående af korte faktuelle afsnit, illustrationer, modeller og citater. Bogen bygger på den forståelse at forebyggelse af mental slagside er en holdsport, der kun lykkes hvis alle i organisationen forstår deres rolle og ansvar. Bogen er både til studerende, ansatte og ledere og til de fagpersoner, der til daglig arbejder med at skabe et godt og bæredygtigt arbejdsmiljø.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.