Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Sabine Jørgensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Svend Aage Andersen, Michael Adam Cho Guul, Gordon Vincenti, mfl.
    268,95 kr.

    Denne antologi introducerer til centrale politologiske, filosofiske, sociologiske, økonomiske og psykologiske tænkere og perspektiver, hvis teorier kan anvendes som analytiske redskaber og rammer inden for det sociale felt.Bogens tilgange omfatter teorier af Goffmann, Bourdieu, Giddens, Foucault, Marx, human udviklingsøkologisk systemteori, kritisk realisme og appreciative inquiry/socialkonstruktivisme.Bogen giver læseren redskaber til at reflektere over og skabe kobling mellem teori og praksis. Hvert kapitel har eksempler på praksisanvendelse af teorier på henholdsvis individ-, gruppe- og samfundsniveau.Teori i socialfaglig praksis henvender sig til studerende på socialrådgiveruddannelserne og til alle, der er interesserede i at forstå og analysere sociale problemstillinger.Bidragydere: Gordon Vicenti Sabine Jørgensen Elof Nellemann Nielsen Maria Haubjerg Dorthe Mørch Mikkelsen Liv Stikling Hermansen Aase Mygind Madsen Maria Bülow Gina Lydersen Mette Holmgaard Michael Adam Cho Guul Svend Aage Andersen Maria Haubjerg

  • af Søren Peter Olesen, Merete Monrad, Kathrine Vitus, mfl.
    350,95 kr.

    Socialt arbejde har ofte et tvetydigt forhold til forskning. På den ene side er der krav om, at den sociale indsats skal have en dokumenteret effekt. På den anden side er den sociale indsats i praksis præget af praktiske, administrative forhold og rettet mod individer, hvor relevansen af generelle, dokumenterbare effekter kan virke uklar. Der har været øget fokus på evidens over de senere år, hvor man har forsøgt at forene generelle effektmålinger med frontlinjemedarbejderes perspektiv. Endelig spiller forskning en central rolle for de socialfaglige uddannelser, hvor forskning og videnskabelighed er en integreret del af den faglige dannelse.Forskningsmetode i socialt arbejde henvender sig til studerende og forskere og gennemgår forskningsprocessen fra idé til formidling af resultaterne. Bogen gennemgår de klassiske trin i forskningprocessen: problemformulering, design, dataindsamling og analyse. Derudover diskuteres etiske og videnskabsteoretiske problemstillinger samt særlige problemer, som opstår, når man undersøger frontlinjeprofessioner.Redigeret af Merete Monrad og Søren Peter Olesen, begge lektorer ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet.

  • Spar 10%
    - En introduktion til centrale temaer
    af Søren Peter Olesen, Tove Rasmussen, Sabine Jørgensen & mfl.
    341,95 kr.

    Der stilles i stigende grad krav til socialt arbejde som vidensbaseret profession. Men det er ofte uklart, hvad viden mere præcist betyder i en socialfaglig kontekst. På den ene side efterspørges en evidensbaseret indsats med dokumenteret effekt. På den anden side er de fleste enige om, at evidensbaseret viden kun dækker en mindre del af den samlede viden, der trækkes på i socialt arbejde, og at en mere praksisfunderet og erfaringsbaseret viden spiller en væsentlig rolle.Denne bog er en introduktion til centrale begreber og diskussioner om viden og videnskabsteori i socialt arbejde. Med inddragelse af konkrete og praksisrelevante problemstillinger behandles en række klassiske videnskabsteoretiske sondringer med relevans for socialt arbejde. Derudover behandles spørgsmålet om, hvad der er gyldig og nyttig viden, ud fra videnssociologiske, filosofiske og praksisrettede perspektiver.Hensigten er at tilbyde et begrebsapparat, der kvalificerer studerende og socialarbejdere til at forholde sig til de mange former for viden, de præsenteres for på uddannelserne og i praksis.Forfattere: Anders Bøggild Christensen og Tove Rasmussen, VIA, Sabine Jørgensen, UCL, og Søren Peter Olesen, AAU.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.