Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen Islamisk filosofi redegør for filosofiens betydning og dens rolle inden for islamisk tænkning fra tiden efter Muhammeds død og frem til i dag. I første del af bogen gennemgås de klassiske teologisk-filosofiske problemstillinger såsom kalifbegrebet og sharia samt forholdet mellem åbenbaring og fornuft, prædestination og fri vilje. Bogens anden del introducerer en række moderne muslimske filosoffer, som repræsenterer forskellige fortolkningsperspektiver, når det gælder koranhermeneutik og forståelsen af forholdet mellem tradition og modernitet, religion og politik, etik og lov.
Islamisk filosofi er opstået som muslimers forsøg på at forstå sandheden og er dermed en vigtig del af islams historie.I denne bog redegør forskningslektor Safet Bektovic for filosofiens betydning og dens rolle inden for islamisk tænkning fra tiden efter Muhammeds død og frem til i dag. Endvidere introduceres en række moderne muslimske filosoffer.
Kulturmøder og religion bygger på en række dybtgående samtaler med unge fra forskellige etniske grupper i Københavnsområdet, og bogens analyse gør det for første gang muligt at sammenligne kristne og muslimske unges identitetsudvikling. Et nøgleord i forhold til det multikulturelle og multireligiøse Danmark er ambivalens - især for de unge med muslimsk baggrund, da de møder både en ikke-muslimsk, dansk kultur og andre etniske muslimske kulturer, og dermed konfronteres med forholdet mellem islam som religion og som kultur.
Gudstro er et nøgleemne, når det gælder om at forstå, hvor danskernes religiøsitet er på vej hen i det 21. århundrede.Danskernes gudstro er blevet mere synlig og mangfoldig. Forfatterne til denne antologi sætter i en række artikler en sonde ned i hovednerven på den religion, der i det 21. århundredes Danmark igen er kommet på dagsordenen. Bogen belyser gudstroens former og indhold empirisk og perspektiverer dem teoretisk. Undervejs behandles alt fra præsten til ateisten, fra de unge muslimer til tidens nyåndelige og fra elever i folkeskolen til den almindelige danske medieforbruger.For studerende og forskere, der ved seminarier og universiteter beskæftiger sig med danskernes nutids-religion, vil bogen være et must. Men også den voksende skare af lægfolk, der gerne vil vide mere om de religiøse sider af livet og verdenen, vil i denne tværfaglige belysning af danskernes religion og gudstro finde værdifuld oplysning.Gudstro i Danmark udspringer af Københavns Universitets forskningsprojekt Religion i det 21. århundrede, men er skrevet sådan, at alle med interesse for emnet kan være med.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.