Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen beskriver dybdegående funktionærens retsstilling, og er systematisk bygget op fra ansættelsens start - hvordan en funktionærstatus erhverves og hvorefter der redegøres for forholdene under og efter ansættelsen. Bogen indeholder herudover en række tilgrænsende love, der uddyber funktionærens retsstilling. Al foreliggende teori og praksis er blevet gennemgået for at kunne give en nyvurdering for retspraksis inden for området, og er derfor også aldeles egnet som opslagsværk for dem der beskæftiger sig med funktionærretten. Indholdsoversigt Forord Funktionærloven Indledning Del 1. Funktionærlovens historie Del 2. FUL's personkreds Kapitel 1. Funktionærstatus Del 3. Forhold ved ansættelsen Kapitel 2. Avertering, ansættelsessamtale mv. Kapitel 3. Ansættelsesaftalens indhold Kapitel 4. Andre forhold ved ansættelsen Del 4. Forhold under ansættelsen Kapitel 5. Arbejdsvilkårene Kapitel 6. Lønvilkårene Kapitel 7. Fravær fra arbejdet Kapitel 8. Øvrige forhold under ansættelsen Del 5. Forhold ved opsigelse/fratræden Kapitel 9. Opsigelse og fratrædelsesvilkår Del 6. Funktionærens/arbejdsgiverens grove misligholdelse Kapitel 10. Funktionærens grove misligholdelse – FUL § 4 Kapitel 11. Arbejdsgiverens grove misligholdelse – FUL § 3 Del 7. Forhold efter fratræden Kapitel 12. Forhold efter funktionærens fratræden Kapitel 13. Voldgifts- eller domstolsbehandling Forkortelser Bogfortegnelse Domsregister Stikordsregister
Funktionærloven blev vedtaget i 1938 og er et vigtigt juridisk grundlag for den støt voksende del af landets lønmodtagere, der er funktionæransatte.Funktionærloven med kommentarer tager udgangspunkt i gældende ret og praksis på området. Det er en brugsbog, der systematisk præsenterer og analyserer de retlige afgørelser med kildehenvisninger, ligesom forarbejderne til loven, al relevant litteratur og reguleringen i sin helhed er medtaget.Lovkommentarerne er ajourført frem til juni 2024, og bogen henvender sig til praktikere i både offentlige og private virksomheder, der beskæftiger sig med funktionærloven.Forfatterne er de erfarne advokater inden for arbejds- og ansættelsesret Lars Svenning Andersen, Lise Lauridsen og Sandro Ratkovic.
Bogen beskriver dybdegående funktionærens retsstilling, og er systematisk bygget op fra ansættelsens start - hvordan en funktionærstatus erhverves og hvorefter der redegøres for forholdene under og efter ansættelsen. Bogen indeholder herudover en række tilgrænsende love, der uddyber funktionærens retsstilling. Al foreliggende teori og praksis er blevet gennemgået for at kunne give en nyvurdering for retspraksis inden for området, og er derfor også aldeles egnet som opslagsværk for dem der beskæftiger sig med funktionærretten
6.-udgaven af denne lovkommentar indeholder en ajourføring af teori og retspraksis siden 5.-udgaven fra 2008. Der er siden 5.-udgaven afsagt et ikke ubetydeligt antal domme og kendelser vedrørende loven og det underliggende direktiv, der i vidt omfang er medtaget i denne 6.-udgave.Der er ændret noget på strukturen fra 5.-udgaven, med henblik på at øge anvendeligheden.
6.-udgaven af denne lovkommentar indeholder en ajourføring af teori og retspraksissiden 5.-udgaven fra 2008. Der er siden 5.-udgaven afsagt et ikke ubetydeligt antal domme og kendelser vedrørende loven og det underliggende direktiv, der i vidt omfang er medtaget i denne 6.-udgave. Der er ændret noget på strukturen fra 5.-udgaven, med det henblik at øge anvendeligheden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.