Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Historier, der får børn til at drømme stortPiger skal være yndige og dygtige. Piger skal være vilde og blodige. Piger skal være sjove og gakkede.Piger skal være lige præcis, som de er. Og det er missionen med Kampklar , som er ni historier om vilde, opfindsomme, modige, ja alle slags piger. Læs for eksempel om Freja, der udnævner sig selv til superhelt. Eller Alma, der bygger en rumraket.Historierne er skrevet af Sanne Søndergaard, Sanne Cigale Benmouyal, Ane Cortzen, Marianne Iben Hansen, Sophie Souid, Trine Bundsgaard, Geeti Amiri, Ida Rud Nielsen og Silja Okking. Fra 6 år.
F-ordet er feminisme. Ikke fuck, fisse eller fiskefrikadelle. Vi opfatter generelt det ”feminine” som laverestående og underordnet det ”maskuline”. Feminismen kritiserer dette forhold og vil opjustere ”det feminine”, så mennesker kan opnå ligeværdighed. Det er synspunktet i Sanne Søndergaards nye bog, F-ordet, der afdækker den forskelsbehandling, kvinder er udsat for, i hjemmet og på arbejdsmarkedet, i videnskaben og i historien, i medierne. Bogen giver et samlet bud på, hvad feminisme er, og hvorfor den er mere nødvendig end nogensinde. F-ordet henvender sig til unge og yngre læsere, der er nysgerrige på, hvad feminisme er, og som gerne vil have et ordentligt argument, næste gang nogen siger: Men der er jo forskel på mænd og kvinder, så ..."Ambitiøs, morsom og fuldstændig frygtløs formidling i øjenhøjde. (...) En vægtig og vidende bog." Politiken, 5 hjerter
Nej er en samling skarpe, sjove, sylespidse, varme, humoristiske og alvorlige fortællinger om kvinder. I alle aldre, fra skolepigen der bliver mobbet, over den udmattede mor, til den gamle dame i stillekupeen. På arbejdspladsen, i familien, i parforholdet, i vennekredsen og i skolen. Historierne kredser om kvinders oplevelse af ikke at kunne sige fra – når chefen hugger den gode ide, når et seksuelt overgreb bagatelliseres af omgivelserne, når forventningspresset til moderrollen kvæler dem. Historierne viser konsekvenserne af at være underlagt et ydre pres, man ikke kan gøre effektiv modstand mod; hvordan kvinder tyr til livsløgne og overlevelsesstrategier, der spænder fra selvopgivelse, resignation, udmattelse, frustration, vrede til forsigtigt oprør. Veldrejede, tempofyldte og anfægtende historier om at være kvinde i dag.
"Når man er en lille pige, kommenterer alle voksne ens udseende hele tiden. Hvis man er pæn, roser de en, og hvis man er snavset og har huller i bukserne, nedbidte negle og biller i håret, så siger de “puh, hvordan er det dog, du ser ud?” Så er det meningen, at man skal se skamfuldt ned i gulvet og skynde sig ud til håndvasken og spejlet og nette sig. Men jeg blev altid stående og stirrede de voksne direkte i øjnene alt for længe, indtil de blev utrygge og verfede mig ud mod håndvasken og spejlet.”Solo er sjov og ærlig fortælling om at vokse op som pige og senere blive kvinde uden at have forstået pigereglerne. En bog om mobning og sexisme - og om trodsighed.★★★★“Et skønt og spændstigt bidrag til den til tider fnysende og formløse kønsdebat herhjemme." - Berlingske
Zira og Alberte var har været bedste veninder altid, men pludselig går alt i stykker mellem dem.Så starter de på samme gymnasium, og mens Alberte begynder at få succes som youtuber og bliver vildt populær, lukker Zira sig mere og mere inde i sig selv.Men måske er alting ikke, som det ser ud i en video på youtube. En roman om status og selvhad. Om de mennesker, vi har brug for, og de mennesker, vi gerne vil være – og hvordan de to kan være svære at forene.
”Selvfølgelig skal jeg ikke slå hul i hovedet på Christoffer, fordi han tager min stol. Det ved jeg da godt. Men nu står han altså ude ved håndvasken og bløder ned i det håndklæde, som vores musiklærer holder mod hans pande. Dér hvor etuiet fra min blokfløjte for to minutter siden har flænset hul.Jeg lærer ikke ordet ambivalent at kende før mange år senere, men det beskriver bedst mine følelser for skolesystemet: Jeg elsker skolen, jeg hader Systemet! For i Systemet er der kun plads til to slags mennesker: De stille piger eller de vilde drenge. Og jeg er ingen af delene. Eller måske er jeg snarere begge dele.”Solo er en debatsparkende personlig beretning om at være kvinde – eller rettere: om ikke at kunne finde ud af at være kvinde.Bogen stiller spørgsmål til de samfundsstrukturer, der fastholder os i bestemte kønsroller, og så fortæller den bl.a. ærligt om at vokse op i Ikast, hvor ingen forstår ens talent. Om at opdage at ens bedste veninde er offer for noget, de voksne kalder incest. Om at blive droppet af sin første kæreste over et billardbord, mens alle de populære piger står grinende og kigger på. Om at sige fisse uden at rødme og endelig om at være kvinde og være sjov. Rigtig sjov.
Thors liv består af endeløse drukture, ligegyldige lærerpladser og Maries fede røv. Men hvad fanden er der ellers at fylde i et liv, når man bor i jordens røvhul og aldrig har fået en chance? Hvor går man hen, når man gerne vil have en fremtid? Thor går i krig. Natten til sin 21 års fødselsdag lander han i Helmand, hvor han skal gøre tjeneste i seks måneder. Men også der møder Thor den meningsløshed, han flygtede fra. Forskellen er bare, at derude er der ingen genstartsmulighed, hvis man fucker op.
Agnes er træt af sit liv, og nu har hun fået nok. Derfor har hun besluttet at begå selvmord på sin 15-års fødselsdag. I mellemtiden fortæller hun sine efterladte – i Dødsbogen, som hun har døbt sin dagbog – om sit liv, sin hverdag i skolen, hvor lærerne misforstår hende, og kammeraterne mobber hende. Agnes er en stærk pige, der ikke vil ynkes, og bogen er skrevet med en næsten ironisk humoristisk distance, der gør den både underholdende og skarp trods det dystre emne.
Årgang 2024 er en serie kortromaner for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en kortroman hver, alle med samme tema, nemlig FORVANDLING.Theodors fingre slipper min hud, han trækker ud i bh’en, holder den et sekund hårdt udspændt, mens han ser på mig med et blik, der på en måde er drillende, på en måde temmelig nedladende. Så slipper han, og bh’en svirper ind på min ryg. Smask.Det plejer at være Rosa, som drengene er vilde med. Men hotte Theodor vil kun have Maja, og han vil have hende med hud og hår. Hun skal være hans. Hans alene. Og det vil Maja gerne. Selvfølgelig. Koste, hvad det må.
Årgang 2024 er en serie kortromaner for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en kortroman hver, alle med samme tema, nemlig FORVANDLING.Årgang 2024 - Forvandling: SMASKTheodors fingre slipper min hud, han trækker ud i bh’en, holder den et sekund hårdt udspændt, mens han ser på mig med et blik, der på en måde er drillende, på en måde temmelig nedladende. Så slipper han, og bh’en svirper ind på min ryg. Smask.Det plejer at være Rosa, som drengene er vilde med. Men hotte Theodor vil kun have Maja, og han vil have hende med hud og hår. Hun skal være hans. Hans alene. Og det vil Maja gerne. Selvfølgelig. Koste, hvad det må.
”Selvfølgelig skal jeg ikke slå hul i hovedet på Christoffer, fordi han tager min stol. Det ved jeg da godt. Men nu står han altså ude ved håndvasken og bløder ned i det håndklæde, som vores musiklærer holder mod hans pande. Dér hvor etuiet fra min blokfløjte for to minutter siden har flænset hul. Jeg lærer ikke ordet ambivalent at kende før mange år senere, men det beskriver bedst mine følelser for skolesystemet: Jeg elsker skolen, jeg hader Systemet! For i Systemet er der kun plads til to slags mennesker: De stille piger eller de vilde drenge. Og jeg er ingen af delene. Eller måske er jeg snarere begge dele.” Solo er en debatsparkende personlig beretning om at være kvinde – eller rettere: om ikke at kunne finde ud af at være kvinde. Bogen stiller spørgsmål til de samfundsstrukturer, der fastholder os i bestemte kønsroller, og så fortæller den bl.a. ærligt om at vokse op i Ikast, hvor ingen forstår ens talent. Om at opdage at ens bedste veninde er offer for noget, de voksne kalder incest. Om at blive droppet af sin første kæreste over et billardbord, mens alle de populære piger står grinende og kigger på. Om at sige fisse uden at rødme og endelig om at være kvinde og være sjov. Rigtig sjov.
Det kan opleves som en selvfølge, at alle danskere over 18 år har valgret, og at vi sammen bestemmer, hvilken politik landet skal styres med. Men det er ikke en ret, der er kommet af sig selv. De rettigheder, der øger ligestillingen, er opnået gennem kamp. Sådan er det, og sådan har det altid været. Kvinders stemmeret blev skrevet ind i den danske grundlov for 100 år siden. Det var resultatet af mere end tredive års kamp for kvinders deltagelse i det politiske liv. Danmark var dengang et foregangsland. En position som vi har kæmpet for, men ikke altid har kunnet fastholde i de forgangne 100 år. Øjeblikke af frihed er et festskrift om kvindeliv. Om arbejdsliv, ligeløn, økonomi, politik, teologi, kvinder i medierne, i billedkunsten og i musiklivet. Og om vold mod kvinder, seksualitet og kvinders ret til egen krop. Kvinderådet har opfordret 23 personer i forskellige fag og professioner med en aldersspredning fra 23 til 89 år til at skrive en grundlovstale. Alle er blevet bedt om at tage udgangspunkt i sig selv og egne erfaringer og derfra beskrive den udvikling, de har været igennem, stadig arbejder på og håber på for fremtiden. Der er langt fra enighed blandt forfatterne i alle spørgsmål om kvinders samfundsmæssige stilling og de ligestillingsudfordringer, som venter i fremtiden – men det er læsning til eftertanke.
Otte noveller for unge om sex for første gang - af populære danske forfattereSex for første gang kan være mange ting: Pinligt, frækt, kikset, kærligt, rigtigt, forkert, liderligt, skræmmende. Novellerne er otte forfatteres bud på, hvordan det kan føles før, under eller efter den store debut.Glenn Ringtved: TELT 13Tomas Lagermand Lundme: VALDEMAR OG TOBIASSanne Søndergaard: PROJEKT BOLLELEGKirsten Sonne Harild: MEDHØRSanne Munk Jensen: HOLD OP MED AT TÆNKE PÅ EN ELEFANTJens Blendstrup: HARRIET, STØVSUGERKONGENS DATTERIda-Marie Rendtorff: CIRKA LINEJohanne Algren: ANSØGNING OM TILHOLD MOD SEX
Jeg har altid elsket tal og formler; de er lige til at gå til. Når man først har forstået dem, så bliver de ved med at være sådan. Ikke ligesom mennesker, der ændrer spillereglerne hele tiden, så man konstant er fire skridt bagefter. Et fuldstændig forskruet firkantsdrama. Siv er vild med Emma. Emma er vild med Nicolai. Lukas er også vild med Nicolai. Men Nicolai er vild med Siv. Og så tror alle, at Lukas og Siv er kærester. Men det er de kun proforma, for at ingen skal opdage, at de i virkeligheden er homoer.Af forfatteren til den anmelderroste Kære Dødsbog.Læs mere om forfatteren, Sanne Søndergaard.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.