Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
BASISBOG I FYSIOTERAPI er den første samlede danske fremstilling af de temaer, der tegner fysioterapi som fag og profession. Bogen er skrevet af en bred vifte af forfattere, og den er inddelt i fire hovedtemaer: grundlag for fysioterapifaget, grundlag for kvalitet i klinisk praksis, den fysioterapeutiske arbejdsproces og samfund og perspektiver. Inden for hvert af de fire områder præsenteres de nødvendige teorier og kundskaber, som ligger til grund for udøvelsen af fysioterapi. Den primære målgruppe er studerende på fysioterapeutuddannelsen, men også fysioterapeuter i efter- og videreuddannelsesforløb vil have stor glæde af en samlet fremstilling af fysioterapiens teoretiske og praktiske grundlag. Alle andre fysioterapeuter, som ønsker en opdateret gennemgang af fagets redskaber og udvikling, kan også have god gavn af bogen. Gennem beskrivelser af både det praktiske, det teoretiske og det videnskabelige grundlag præsenterer BASISBOG I FYSIOTERAPI en sammenhængende ramme for fysioterapiprofessions virke og understøtter således udviklingen af den faglige identitet.
Basisbog i ergoterapi - aktivitet og deltagelse i hverdagslivet giver en samlet dansk fremstilling af de temaer, der tegner ergoterapifaget og dets udvikling i dag. Her i 3. udgaven er der ud over en kraftig revision af bogens indhold med sammenlægning af kapitler, udgåede og nytilkomne kapitler, lagt vægt på, at stoffet skal være mere konkret og i højere grad afspejle aktuelle emner som aktivitetsvidenskab og evidensbaseret ergoterapi. De centrale begreber trækkes frem i bogen og defineres i faktabokse med vægt på danske begreber, så vidt det er muligt. Bogen er inddelt i fire dele. Del I: Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. Del II: Grundlæggende forståelsesrammer og tilgange i ergoterapi. Del III: Ergoterapeutisk intervention - at muliggøre aktivitet og deltagelse i hverdagslivet og del IV: Innovation, udvikling og forskning i ergoterapi. Basisbog i ergoterapi henvender sig primært til ergoterapeutstuderende, men også ergoterapeuter i praksis kan have stor gavn af bogen.
Grundbog om hjælpemidler er den første danske bog, der giver en samlet præsentation af de mange hjælpemidler, som er tilgængelige for mennesker med funktionsnedsættelser. Bogen er skrevet af en række forfattere, der til dagligt beskæftiger sig med hjælpemidler.Den primære målgruppe er ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende samt færdiguddannede terapeuter og andre faggrupper inden for social- og sundhedssektoren, fx socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker, SOSU-assistenter og læger.Grundbog om hjælpemidler er opdelt i en generel og en specifik del. Den generelle del definerer, afgrænser og beskriver hjælpemiddelområdet og relaterer det til samfundsmæssige forhold. Den specifikke del præsenterer de hjælpemidler, som alle terapeuter skal have et godt kendskab til, og deres egenskaber i forhold til konkrete brugergrupper.Bogen er rigt illustreret og giver mange konkrete eksempler på brug af hjælpemidler inden for forskellige hverdagsaktiviteter.
Kravene øges til ergoterapeuter i kommunerne om at arbejde systematisk og effektivt, at kunne dokumentere alle faser i et sagsforløb fra start til slut og at synliggøre den faglige vurdering, der ligger til grund for bevilling eller afslag.Denne 2. udgave af Metodebog i hjælpemiddelformidling har derfor fokus på at beskrive praksis ud fra en bredere vifte af metoder og modeller. Ønsket er at fremlægge en faglig palet af modeller i stedet for en enkelt model, således at læseren kan finde inspiration til systematisk sagsarbejde, uanset hvor man arbejder inden for hjælpemiddelområdet og uanset erfaringsgrundlag.
Få en praksisnær grundbog, som giver dig en indføring i alle vigtige aspekter af hjælpemiddelformidling. Bogen henvender sig til ergoterapeutstuderende, men den er også relevant for erfarne hjælpemiddelformidlere og andre faggrupper, som arbejder inden for hjælpemiddelområdet. Bogen introducerer forskellige tilgange til formidling af hjælpemidler med udgangspunkt i en generisk model for systematisk hjælpemiddelformidling og en generisk model for produktanalyse. Derudover introduceres en række udbredte begrebsmodeller på området.I bogens kapitler får du indblik i den seneste forskning og udvikling på området, og der tages udgangspunkt i cases, som illustrerer brugen af ergoterapeutiske modeller.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.