Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger af Åse Høgsbro Lading

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - på mere arbejde under overfladerne
    af Steen Visholm, Torben Heinskou, Ulla Charlotte Beck, mfl.
    412,95 kr.

    Psykodynamisk organisationspsykologi er en naturlig tilvækst og udvidelse af den første bog om feltet. Bind II indeholder nye tilgange til at forstå og udvikle organisatoriske relationer imellem de mennesker, som udgør og skaber organisationen. Bogen er inddelt i fem temaer: Grupper og organisationer, hvor fokus er på følelser, kultur, mindfulness, negativ formåen og mobning. Ledelse, hvor postmoderne ledelsesmetoder bringes frem, beskrives og analyseres i forhold til selvstyrende grupper, mentalisering, teamorienteret ledelse og kønsperspektivet på ledelse.  Konsulentperspektivet, som beskæftiger sig med coaching og psykodynamisk konsulentarbejde.  Arbejdskonferencer, som omhandler erfaringer fra udvikling af arbejdskonferencer samt forskning på området. Refleksioner, som beskæftiger sig med perspektiver på dokumentationsarbejde samt en psykodynamisk belysning af magt.     Bogen er skrevet til ledere, mellemledere og konsulenter, som arbejder med ledelse, grupper og dynamiske processer i virksomheder. Bogen kan med fordel også indgå som pensum på relevante videregående uddannelser.   Torben Heinskou er overlæge og speciallæge i psykiatri. Steen Visholm er cand.psych., ph.d., lektor ved RUC, uddannelsesleder for Masteruddannelse i Organisationspsykologi ved RUC.    Bogens øvrige forfattere er psykologer, læger eller samfundsfagligt uddannede og arbejder alle med organisatoriske problemstillinger som ledere, konsulenter og undervisere i organisationspsykologi.

  • af Frans Gregersen, Bolette Moldenhawer, Jan Kampmann, mfl.
    547,95 kr.

    "Vil man lære noget om pædagogik uden at få påduttet den helt rigtige metode, så er her bogen [...] Her rejses så mange spørgsmål, at man kan risikere at blive klogere." Jens Bydam, Sygeplejersken Klassisk og moderne pædagogisk teori er en indføring i pædagogikkens centrale teorier, personer, temaer og begreber. Den består af i alt 29 kapitler skrevet af førende danske pædagogiske teoretikere. Bogens kapitler er tematisk opdelt i følgende seks dele: Del 1: Pædagogik og teorier om opdragelse, undervisning og uddannelse Del 2: Nationalstat og globalisering Del 3: Fag, viden og undervisning Del 4: Kulturelle og sociale forskelle Del 5: Perspektiver og deres betydning Del 6: Socialt og pædagogisk samspil. Herudover rummer bogen en selvstændig opslagsdel, del 7, med introduktioner til en række centrale pædagogiske teoretikere og teoretiske hovedretninger. Personintroduktionerne er forsynet med fyldige bibliografier. Bogen er velegnet både som grundbog i pædagogik på universitets- og seminarieniveau og som opslagsværk. Peter Østergaard Andersen er ph.d. og lektor i pædagogik ved Institut for medier, erkendelse og formidling på Københavns Universitet. Tomas Ellegaard er ph. d., cand.mag. i pædagogik og lektor i pædagogisk psykologi ved Institut for psykologi og uddannelsesforskning på RUC. Lars Jakob Muschinsky er magister i kultursociologi og rektor for Zahles Seminarium i København.

  • - om kollektivets bevidste og ubevidste dynamikker
    af Bent Aage Jørgensen & Åse Høgsbro Lading
    347,95 kr.

    Vi lever i individualiseringens tidsalder, mener mange. Men i det daglige er vi alle stadig en del af kollektivet. Gruppen er en fælles livsbetingelse for os alle – uanset om vi indgår i den villigt eller modvilligt, tilfældigt eller planlagt, marginalt eller centralt.Selvom vi indgår i alle disse grupper – i arbejdslivet, på uddannelser, privat og socialt – er det ikke altid lige let at få en gruppe til at fungere, og konflikter er ofte en del af dagligdagen. Samtidig har der indtil nu manglet forskning på dansk om grupper og gruppedynamikker.I bogen Grupper sættes gruppebegrebet under lup af en lang række danske forskere og praktikere. Forfatterne gennemgår både teoretiske fremstillinger af store og små gruppers dynamik og en række konkrete eksempler fra dagligdagen.De konkrete afsnit omhandler: terapi og personlig udvikling i grupper; grupper i arbejdslivet: beslutningsprocesser i grupper, den vanskelige gruppe og gruppedynamikken når man går fra kollega til leder; familie- og venskabsgrupper; klassen og lærerkollegiet som gruppe; politiske grupperinger eksemplificeret ved gruppeudviklingen omkring Ungdomshuset i København og autoritetsprincippet i Kommunistisk Arbejderkreds i 1970’erne.Åse Høgsbro Lading er cand.mag., ph.d. og lektor på RUC. Bent Aage Jørgensen er cand.psych., har privat praksis og er ekstern lektor på RUC.Bogens øvrige bidragydere er: Kristoffer Lande Andersen, Karin Assendrup, Ulla Charlotte Beck, Karin Borg, Kjeld Sten Iversen, Christian Flansmose Jacobsen, Poula Jakobsen, Jan Jensen, Cecilie Bindslev Jørgensen, Jens Karstoft, Klaus Stagis, Ole Thofte og Steen Visholm.

  • - – om kollektivets bevidste og ubevidste dynamikker
    af Bent Aage Jørgensen & Åse Høgsbro Lading
    217,95 kr.

    Nye grupperelationer har taget over, hjulpet godt på vej af globaliseringen og den teknologiske udvikling. Hvordan kan vi håndtere nærhed og distance, jeg-følelse og vi-følelse i alle de grupper, vi indgår i til daglig?Mennesket er i dag – med den stigende grad af individualisering – sat fri af tidligere tiders geografiske og familiemæssige bindinger. Forfatterne ser på den dynamik, der opstår i og mellem grupper ud fra psykodynamiske, socialkonstruktionistiske og kommunikationsteoretiske vinkler.Gruppen er en nødvendighed for vores overlevelse og for vores sociale velbefindende – men ind imellem er det også svært at indgå i en gruppe. Denne dobbelthed er bogens og mange gruppeteoretikeres udgangspunkt. Bogen betragter bl.a. emnerne: Gruppeterapi, personlig udvikling, refleksionsgruppen, team og teamledelse, kollektiv tænkning i organisatoriske grupper, den vanskelige gruppe, fra kollega til leder, familien som gruppe, venskabsgrupper, folkeskoleklassen som gruppe og politiske grupperinger. Bidragyderne er: Åse Høgsbro Lading, Bent Aage Jørgensen, Steen Visholm, Christian Jacobsen, Poula Jakobsen, Ole Thofte, Karin Borg, Klaus Stagis, Ulla Charlotte Beck, Karin Assendrup, Jan Jensen, Jens Karstoft, Kristoffer Lande Andersen, Cecilie Bindslev Jørgensen og Kjeld Sten Iversen.

  • - Seks kvinder fra efterkrigsgenerationen fortæller
    af Kirsten Larsen, Kirsten Grønbæk Hansen, Rashmi Singla, mfl.
    82,95 kr.

    Seks kvinder – født i det første årti efter afslutningen af 2. verdenskrig – med meget forskellige opvækstvilkår og uddannelsesveje, arbejder alle omkring år 2000 på samme universitet i samme type job, nemlig som universitetslærer og forsker.De individuelle uddannelses- og arbejdslivsforløb nærmer sig altså – på trods af de forskellige sociale og kulturelle baggrunde – alligevel hinanden, og fletter sig til dels sammen.Kvindernes fortællinger fremstiller på en og samme gang både subjektive livshistorier og historier om de tider og steder og de sammenhænge, som har været rammer om de levede liv.Fire af kvinderne blev pensionerede i årene mellem 2014 og 2019 – for én af dem sluttede selve livet kort efter pensioneringen – og én står umiddelbart foran pensionering, mens den yngste stadig er ansat. Fortællingerne handler derfor også om aldring og sygdom som livsomstændigheder, og om den overgang i livet som pensionering er.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.