Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det fælles bedste er en stærk roman om tre forbundne kvindeskæbner i Tyskland i årene før, under og efter 2. verdenskrig.Lora og Manni er to meget forskellige søstre, der vokser op sammen i relativ idyl på en gård i Slesvig-Holsten. Da Lora bliver voksen falder hun for en dansk læge og flytter til Rødding. Mens hun fokuserer på at stifte familie, driver hendes søster hvileløst og alene rundt i Hamborg.Det er i Hamborg, at den ensomme Manni møder Judith, der er blevet forladt af sin gudfar og ligesom Manni mangler noget at tage sig til. Sammen drager de afsted mod Berlin.Forlag: OVBIDAT (oprindeligt udgivet af Harpyie 8. februar 2022).
”Lægger op til nydelse med sin ubetingede hyldest til børnekulturen … Universet er på samme tid nostalgisk og surrealistisk, og den flittigt citerende collagestil minder ikke om noget andet i den aktuelle børnelitteratur” Anna Karlskov Skyggebjerg, WeekendavisenBliv bagklog med ordsprog fra en klog, klog ordsprogsbilledbog!Søskendeparret Selma og Nanna Rosenfeldt-Olsen får sprogligt sprudlende og billedrigt boblende børnebogsdebut med FAMSE REMSE, der handler om et barnebarn, som husker, eller forsøger at huske, de ordsprog farmor strøede om sig med. Barnet husker brudstykker korrekt, men blander det hele sammen:"Er gærdet lavt, er barnet brændt/ så skal man ikke græde// For lige børn de spilder mælk/ i det kan fuglen bade."Bogen vil få de mindre børn til at pege på den detaljerige billedside og øve ordforråd, de lidt større børn kan selv kaste sig ud i sproglige eskapader og forstå, hvad ordsprog er for noget.Billedsiden er skabt som en collage med det ønske at sende læseren tilbage i tiden: til farmors tid!
Frida er ung eventyrske fra Kbh i Leipzig i det tidligere Østtyskland. Hun er ikke noget i sig selv, en tom beholder, som søger indhold. Hun har hang til kunsten, færdes blandt unge med lignende tilbøjeligheder, og længes usigelig efter én at holde af – eller måske, slet og ret: den store kærlighed. Men det er svært. Men hun er åben. – Alting er så alt for uforpligtende. Vi følger Frida i nogle måneder, fra vinteren bliver til forår, hvor den fremmede verden strømmer uhindret igennem hende. Og sammen bliver vi klogere på, hvad historien har at sige os med dens reminiscenser fra 2. verdenskrig og kommunisttiden, ikke bare i erindringen hos de gamle, men helt ned i gadebilledet med dets levninger af huse fra før det store bombardement side om side med DDR-plattenbau. Og ikke mindst den nye generations ironiske dyrkelse af det hengangne og opblomstringen af nynazismen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.