Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ledelse af selvledelse - anden ordens ledelse forfølger spørgsmålet om anden ordens ledelse i organisatorisk sammenhæng.Anden ordens ledelse giver paradoksalt på en og samme tid både mindre tyngde og mere tyngde til ledelse. Udfoldelse af dette paradoks vil være givtig for alle der studerer, formidler eller praktiserer ledelse i moderne organisationer.Med så forskellige perspektiver som organisationer, netværk, koalitioner, krige og lokale relationer – og med fokus på eksempelvis koblinger, kompleksitet, refleksive lederskaber, samordningsproblemer og det pædagogiske paradoks i ledelse – bidrager forfatterne til belysningen af anden ordens ledelse som produktivt begreb for ledelse i moderne organiseringer:Hvorfor bliver det aktuelt med en ledelse af anden orden, og hvordan træder den frem i forskellige kontekster? Hvilke grænser for ledelse sætter anden ordens ledelse som optik? Hvordan forpligter ledelse af anden orden sig over for dem der skal ledes? Hvordan leder ledelse sig selv?
Han synes, det er hans ansvar som leder at sørge for, at medarbejderne har et godt arbejdsliv og ikke bliver syge af stress. Men det er ikke nemt. Opgaverne vælter ind, og Laurits begynder at miste fornemmelsen af rækkevidden i sit eget ansvar.Den dag en lederkollega viser Laurits omsorg, fordi han kan se på Laurits, at grænsen er ved at være nået, mærker Laurits noget falde sammen indeni. Med en kraftanstrengelse holder han masken, indtil han kommer hjem. Han indser, at han alt for længe har gået på den forkerte side af grænsen. Han havde været på kanten så ofte og så længe, at hans normalitet var blevet forskubbet. For – som han sagde til sig selv – han tog jo bare ansvar. Men sandheden er, at han ikke lever det liv, han gerne vil leve. Der skal gøres noget, og pludselig ser han svaret lige foran sig.Bogen handler om lederstress. Hvad sker der med vores ledelse og ledelsesevner, hvis og når vi kører os selv (for) hårdt? Hvordan kan ledere passe på andre, hvis ikke de kan passe på sig selv? Og hvordan finder man som leder balancen i grænseløshed, hvis der mangler strategisk grænsesætning?Ledelsesserien LEDELSESHVERDAGE har til formål at hjælpe ledere til hurtig forståelse af, refleksion over og løsning af konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen.Bøgerne er skrevet som jeg-fortællinger af en eller flere virkelige eller fiktive ledere. Det muliggør visning af følelser som håb, tvivl, frustration mv., der kan være svære at få greb om i en handlingsorientering – og måske også svære at tale med lederkolleger om af frygt for at virke usikker eller inkompetent.De teoretiske og personbårne indslag har til formål at hjælpe lederen med at skifte perspektiv. Stilen er bevidst provokerende. Hovedpersonen opfører sig i starten usikkert, tvivlende eller handlingslammet for sidenhen at blive klogere og handlingsorienteret, efterhånden som forskellige former for perspektivskifte bundfælder sig.
Han synes, det er hans ansvar som leder at sørge for, at medarbejderne har et godt arbejdsliv og ikke bliver syge af stress. Men det er ikke nemt. Opgaverne vælter ind, og Laurits begynder at miste fornemmelsen af rækkevidden i sit eget ansvar.Den dag en lederkollega viser Laurits omsorg, fordi han kan se på Laurits, at grænsen er ved at være nået, mærker Laurits noget falde sammen indeni. Med en kraftanstrengelse holder han masken, indtil han kommer hjem. Han indser, at han alt for længe har gået på den forkerte side af grænsen. Han havde været på kanten så ofte og så længe, at hans normalitet var blevet forskubbet. For – som han sagde til sig selv – han tog jo bare ansvar. Men sandheden er, at han ikke lever det liv, han gerne vil leve. Der skal gøres noget, og pludselig ser han svaret lige foran sig.Bogen handler om lederstress. Hvad sker der med vores ledelse og ledelsesevner, hvis og når vi kører os selv (for) hårdt? Hvordan kan ledere passe på andre, hvis ikke de kan passe på sig selv? Og hvordan finder man som leder balancen i grænseløshed, hvis der mangler strategisk grænsesætning?Ledelsesserien LEDELSESHVERDAGE har til formål at hjælpe ledere til hurtig forståelse af, refleksion over og løsning af konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen. Bøgerne er skrevet som jeg-fortællinger af en eller flere virkelige eller fiktive ledere. Det muliggør visning af følelser som håb, tvivl, frustration mv., der kan være svære at få greb om i en handlingsorientering – og måske også svære at tale med lederkolleger om af frygt for at virke usikker eller inkompetent. De teoretiske og personbårne indslag har til formål at hjælpe lederen med at skifte perspektiv. Stilen er bevidst provokerende. Hovedpersonen opfører sig i starten usikkert, tvivlende eller handlingslammet for sidenhen at blive klogere og handlingsorienteret, efterhånden som forskellige former for perspektivskifte bundfælder sig.
Som forandringsleder oplever hun at være momentant handlingslammet. Hun er frustreret og modløs, for medarbejdere beklager sig. Hvad stiller hun op med deres kritik? Hvad gør hun, når de har ret? Hvad gør hun, når de tagerfejl? Hvad gør hun, når hun ikke aner, hvad hun skal gøre? Hun forstår ikke, hvordan det kunne gå så galt, for hun havde jo en plan. Grethe tiltrådte for seks måneder siden stillingen som HR-chef i en finanskoncern, hvor hun er leder for seks mellemledere. Tilsammen har de ansvar for en medarbejdergruppe på 72 ansatte, en blanding af specialister, generalister og kontoruddannede. Topledelsen har i flere år kritiseret HR for at lukke sig for meget om sig selv, og Grethes opgave er at effektivisere HR og skabe en mere forretningsorienteret tilgang. Der er en klar forventning om, at hun hurtigt vil gennemføre en større organisationsforandring i HR. Som erfaren forandringsleder har Grethe en plan. Men alt går galt. Følg Grethes rejse i dette ledelsesmæssige dilemma, hvor et perspektivskifte får hende til at anskue situationen anderledes og skabe rum for forståelse og handling.Ledelsesserien LEDELSESHVERDAGE har til formål at hjælpe ledere til hurtig forståelse af, refleksion over og løsning af konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen. Bøgerne er skrevet som jeg-fortællinger af en eller flere virkelige eller fiktive ledere. Det muliggør visning af følelser som håb, tvivl, frustration mv., der kan være svære at få greb om i en handlingsorientering – og måske også svære at tale med lederkolleger om af frygt for at virke usikker eller inkompetent. De teoretiske og personbårne indslag har til formål at hjælpe lederen med at skifte perspektiv. Stilen er bevidst provokerende. Hovedpersonen opfører sig i starten usikkert, tvivlende eller handlingslammet for sidenhen at blive klogere og handlingsorienteret, efterhånden som forskellige former for perspektivskifte bundfælder sig.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.