Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Portfolio til FGU: Til fagene Dansk og DSA har Søren Lindskrog udviklet en grundbog, hvor eleverne lærer at arbejde praktisk og danskfagligt med alle nødvendige skrivegenrer, og de lærer hvordan de bedst præsenterer deres produkter mundtligt. De lærer at sætte de færdige produkter sammen til gode og stærke arbejdsportfolier og præsentationsportfoler.
Skriv godt - skriv i flere genrer tilbyder kursisterne i dansk på VUC, niveau G-D, de nødvendige redskaber til at skrive gode genretekster. Bogen lægger sig op af forgængeren Skriv godt - skriv i genrer , men udvider viften af teksttyper med danskfaglige genrer som 'blog', 'klumme', 'anmeldelse', 'beskrivelse', 'debatindlæg' og 'informerende artikel'. Hvert kapitel behandler grundigt og overskueligt en af bogens seks skrivegenrer. Alle kapitler indledes med en kort og præcis definition af genren og et genreskema, der giver overblik over genrens delelementer samt præsenterer hvilke skrivegenrer, der er i spil i genren. Desuden hører der en eksemplarisk modeltekst til hver genre. De indledende øvelser i hvert kapitel sigter på at stilladsere skriveprocessen til hjælp for kursisten. Først i bogen findes forskellige nyttige afsnit, der behandler det skriftlige arbejde mere generelt. Her kan kursisten blandt andet læse om forskellige skrivehandlinger, hvordan man målretter sin tekst en bestemt modtager, hvordan en god argumentation bygges op og forskellen mellem at skrive subjektivt og objektivt. Sidst i bogen er der et 'responsark' til hver genre, hvilket gør det muligt for kursisterne at give hinanden kvalificeret respons.
Læs en periode er til unge voksne som modtager danskundervisning på G og FED-niveau. Materialet er til VUC, FGU, ungdomsskoler, efterskoler, tekniske skoler, handelsskoler mm.- og selvfølgelig også til folkeskolens afgangsklasser.Læs en periode gør kursisterne i stand til at sætte litterære tekster ind i en historisk kontekst. Materialets særlige styrke er dets fokus på enkelthed i de introducerende tekster samt de korte eksemplariske tekster for hver periode. Desuden er der et inspirerende billedmateriale og en række før-læsningsaktiviteter, der involverer kursisternes forforståelse og udvikler deres ordforråd og begrebsapparat. På den måde bliver de på en enkel og spændende måde sporet ind på periodernes temaer, inden de begynder at læse litteraturen.
Denne bog præsenterer på en overskuelig og pædagogisk måde nødvendig viden om sætningsled og ordstilling. Alle de grammatiske regler, som bogen beskriver, efterfølges af eksempler og korte øvelser.Hvert kapitel indledes med aktivering af forforståelse og førfaglig viden om det grammatiske område, som behandles i kapitlet. Derefter bliver teorien gennemgået i et klart sprog og belyst med eksempler. Man kan nå at arbejde det enkelte grammatiske område igennem på en lektion eller to. Bogen har indbygget progression, så eleverne får en gradvis større forståelse for og beherskelse af reglerne for sætningsanalyse på dansk. Fra de enkelte led til tegnsætning. Bogen henvender sig til unge på VUC, produktionshøjskoler, ungdomsskoler, efterskoler, handelsskoler, sprogskoler - og er selvfølgelig også velegnet til folkeskolens afgangsklasser og til gymnasiet og hf.
Skriv godt - skriv i genrer gennemgår de syv vigtigste skrivegenrer, som anvendes ved prøven i skriftlig dansk og dansk som andetsprog. Til hver genre har bogens to forfattere, Søren Lindskrog og Susanne Maarbjerg, udarbejdet et indledende genreskema med efterfølgende eksemplariske modeltekster. Genrerne eksemplificeres også gennem udvalgte fiktive og nonfiktive primærtekster med tilhørende skriveøvelser.Sidst i bogen giver forfatterne en række nyttige råd til selve skriveprocessen og supplerer med yderligere 30 selvstændige skriveøvelser.Hvem henvender bogen sig til?Skriv godt - skriv i genrer henvender sig primært til kursister på VUC-niveau G-D i faget dansk som andetsprog, men kan selvfølgelig også bruges på andre danskuddannelser.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.