Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Musikeren og mennesket Johnny Hansen – kendt fra popgruppen Kandis og fra Dansk-toppen – fortæller i denne bog åbenhjertigt om sit liv og sin musik.I mere end 40 år har Johnny Hansen spillet og sunget over hele landet – hvilket har gjort ham foragtet i visse kredse og forgudet i andre. Hans fans elsker ham og stiller op igen og igen, mens den danske popbranche har set på hans musik med en vis overbærenhed.Dokumentarfilmen ”Kandis for livet” satte imidlertid Johnny Hansens musik og hans store engagement i sit publikum i et nyt lys. I bogen reflekterer Johnny Hansen selv over filmen, og hvad den har betydet for hans popularitet, og om statsminister Mette Frederiksens anerkendelse af hans betydning for rigtig mange danskere.Men først og fremmest er bogen et portræt af et usædvanligt varmt og engageret menneske. Om sit arbejde fortæller han blandt andet: ”Vi spillede fra klokken 22 til klokken 5 om morgenen, 7 gange 45 minutter. Det var fandme hårdt, men det var også en god læretid. Altså du holder ikke til det der, hvis ikke du kan lide det.” Og det kan han fortsat.Johnny Hansen løfter også sløret for det private menneske, og det, der betyder noget for ham. Han fortæller om kærligheden til sin hustru, Gitte, hende, der har lært ham at sætte ord på sine følelser og at passe bedre på sig selv. Om kærligheden til børn og børnebørn og om at finde tid med dem i erkendelsen af, at der sikkert ikke er al den tid efter karrieren, som han i mange år har troet. Om en barndom og nogle teenageår med rastløshed og mange drømme, om det første kys, om at ville være landmand, senere politibetjent og at ville leve af at spille musik. Fotografen Mingo bidrager med helt enestående stemningsmættede billeder fra Johnny Hansens koncerter og møder med publikum.
Så smil dog! er en livsbekræftende og åbenhjertig fortælling om en af vores mest elskede og originale kunstnere.Skuespilleren, komikeren og cirkusdirektøren Søren Østergaard åbner døren til en fortælling om en gøgler, en drømmer og et viljestærkt menneske, der både har fået sit eget cirkus, et tivoli, kunst på sine vægge, et hus i Italien og et i Nordsjælland, verdens eneste cirkusvogn med varme i badeværelsesgulvet, en hund, der hedder Bob, og en hustru – Lisbet Lundquist – der gør ham lykkelig hver dag.Som cirkusdirektør har Østergaard med dødsforagt entreret med personligheder som Smadremanden, Målermanden, Bager-Jørgen og Marianne, kort sagt en perlerække af store egoer – kunstneriske legender, der i denne bog løfter sløret for, hvordan de oplever livet i cirkus, og ikke mindst hvordan de ser på cirkusdirektøren.Bogen er også en fortælling om livets op- og nedture, om forældrenes skilsmisse og en far, der ikke havde meget til overs for sønnens drøm om at blive skuespiller. Søren fortæller ligeledes om en sygdom, der er blevet en følgesvend og et vilkår, han må leve med.På trods af den store anerkendelse, en fornem karriere med både sjove og seriøse roller, anmelderros og år efter år et fyldt cirkustelt, er Søren Østergaard stadig et beskedent menneske, der kan tvivle på, om det, han laver, nu også er godt nok. Som han siger, når han inviteres på middage på parnasset: ”Hvad ser de i mig?”Lisbet Lundquist deltager med skønne anekdoter og kærlige lovprisninger. Fotografen Mingo har taget bogens stemningsmættede billeder.
Op mod én million lyttere deltager hver søndag formiddag i den fest, som Søren Dahl byder op til i radioens Cafe Hack. P4-programmet er på 14. år en af Danmarks Radios mest populære radioudsendelser, og det er svært at opdrive en politiker, musiker eller skuespiller, der i tidens løb ikke har lagt vejen forbi Teatergaden i Aarhus til en god og underholdende snak. I sin erindringsbog fortæller musikeren, kapelmesteren og radioværten Søren Dahl åbenhjertigt anekdoter fra tiden med Cafe Hack og sit liv i showbiz, men først tager han læseren med en tur tilbage i tiden – tilbage til barndomshjemmet i Thy, hvor han voksede op som yngste barn i en søskendeflok på seks og tidligt fandt sin klang i livet ved familiens gamle klaver. En barndom fuld af musik, men også af følelsen af at skille sig ud. Det er også en historie om mindreværd og om brydningsfulde teenageår, hvor især morens hang til indremissionske forbud kolliderede med unge Sørens spirende interesse for svaj i bukserne, Jimi Hendrix og piger uden BH. I bogen beretter Søren Dahl også om kvinderne i sit liv, om den svære kærlighed og om at blive far sent i livet. Og ikke mindst om afsavn og livet på landevejene, når han turnerer landet rundt med sine shows, men også om en utrættelig og ægte nysgerrighed på andre mennesker, som gang på gang brænder igennem i hans møde med publikum.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.