Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Fokus er lagt på udredning, behandling og forebyggelse af de mest almindelige sygdomme, som rammer ældre. Målet er, at bogen kan anvendes som grundlæggende lærebog i geriatri. Der redegøres for geriatriens definitioner og begrebsapparat, og de forhold, der adskiller den almindelige aldringsproces fra sygdom og svækkelse. De efterfølgende kapitler omhandler hyppigt forekommende sygdomme og andre tilstande af betydning for geriatriske patienter. I bogens sidste del beskrives hvordan geriatrisk rehabilitering i dag organiseres og udføres på landes sygehuse.
Guldjyderne er en overflyvning over det jyske land fra Grenen til grænsen med radaren indstillet på de store jyske formuer. Det er interessant, fordi der de seneste årtier er sket en markant forskydning af formuer fra det østlige Danmark til det vestlige. Troede man, at de danske milliardærer først og fremmest befandt sig i de københavnske velhaverkommuner, må man vænne sig til nye tider - de største formuer skabes nemlig af byggematadorer, svinebaroner og kvotekonger i Jylland.
Arvingerne er beretningen om de tre styrtende rige familier bag LEGO, ECCO og Bestseller – om hårdt arbejde, held og talent; om familiestridigheder, børnemilliardærer og social opstigning; om vilde investeringer, ekstravagance og formuer i skattely; men ikke mindst om, hvad der sker, hvis danske familievirksomheder mister deres lovhjemmel til at lade arbejdspladser og formuer gå i arv fra en generation til den næste.Seks ud af ti private arbejdspladser i Danmark er i familieeje, og op imod 40 procent af omsætningen i den private sektor kommer fra familievirksomheder. Hvordan arv og skifte i disse familievirksomheder foregår, er derfor ikke kun en privatsag, men også et samfundsanliggende.
Guldjyderne er en overflyvning over det jyske land fra Grenen til grænsen med radaren indstillet på de store jyske formuer.Umærkeligt, men ikke desto mindre effektfuldt, er der er vendt op og ned på den økonomiske magtfordeling i Danmark. For 25-26 år siden dominerede milliardærerne i København og Nordsjælland, både talmæssigt og beløbsmæssigt, idet seks ud af de ti største formuer var placeret her. Nu er forholdet omvendt, så seks ud af de ti største familieformuer er jyske. De er ovenikøbet størst på en særlig måde: Udvider man gruppen til de ti største jyske formuer, overgår denne lille gruppe alle andre danske milliardærers samlede formue med mindst 100 milliarder.
Hvad betyder overklassen i dag? Har den nogen reel magt i nutidens Danmark? Søren Jakobsens korte svar er, at overklassens magt i erhvervs- og i kulturlivet er undervurderet. Fuldstændig undervurderet. Overklassemagt er en selvstændig fortsættelse af den anmelderroste Overklasseliv – fra landadel til magtelite og jetset. I denne bog søger Søren Jakobsen om bag overklasselivet og endnu dybere ind i, hvad overklassens magt i virkeligheden består af. Han inddrager både nye og velkendte virksomheder (som f.eks. Lego, Coloplast og Danfoss) og prøver at komme nærmere en forståelse af præcis, hvor magtfuld overklassen er – og hvordan magten bruges i praksis. Han søger dybt ind i fondsverdenen, som er en vigtig nøgle til at forstå de rigeste danske familiers betydelige kulturelle magt. Politik, derimod, afholder overklassen sig som oftest fra direkte indblanding i – med en enkelt greve i Folketinget som undtagelsen, der bekræfter reglen. Også det er der en forklaring på. Politik er nemlig det modsatte af ”tavshedens lov”, som er overklassens vigtigste leveregel. Alle ved, at samfundet er lagdelt, men meget få ønsker at tale om det. Og overklassen selv ønsker sig så lidt opmærksomhed og granskning, som overhovedet muligt. Alligevel er det lykkedes Søren Jakobsen at komme ind bag paraderne og tegne et underholdende og interessant portræt af den danske overklasses reelle magt. Søren Jakobsen (f. 1940) er journalist og forfatter og modtager af bl.a. Cavlingprisen, Poeprisen og Det Danske Kriminalakademis pris. Har senest udgivet Danske dynastier (2007), Lego-arven (2008) og Arvingerne (2015)
OVERKLASSELIV går bag om magten, forbindelserne og de skjulte penge i den danske overklasse i det 21. århundrede og tager læseren med til kongelige gemakker og adelige slotte, til de rige fabrikantfamiliers univers og det politiske liv.Med lige dele sladder og samfundsmæssig analyse af overklassens magt og indflydelse går Søren Jakobsen bag om de førende 47 familier i det moderne danske aristokrati. En verden, hvor ”Tavshedens lov” er den vigtigste af alle.
John og René er så småt begyndt at blive dygtige indbrudstyve. Specielt efter de har opfundet en perfekt metode til at regne ud, hvilke boliger der indeholder kostbarheder, og hvilke der er for godt sikret til, at det er besværet og risikoen værd. Men da de ved højlys dag bryder ind i en lejlighed på Østerbro, hvor beboeren, så vidt de ved, er på arbejde, får de sig deres livs chok. I vindueskarmen sidder en mand ved siden af en enorm telelinse, og pludselig mærker de en pistol i ryggen. De er brudt ind i den helt forkerte lejlighed og ligger nu inde med viden, der kan være meget farlig for dem.Søren Jakobsen (f. 1940) er journalist og forfatter og modtager af bl.a. Cavlingprisen, Poeprisen og Det Danske Kriminalakademis pris. Har senest udgivet Lego-arven og Danske dynastier.
Svindel med en stor sending diamanter på vej fra Sovjetunionen til Vesten sætter gang i begivenhederne i den spændingsfyldte roman "Et brillant kup", og der går ikke længe, før det nøje planlagte kup får opmærksomhed fra både de danske, engelske, amerikanske og russiske efterretningstjenester.Søren Jakobsen (f. 1940) er en prisbelønnet dansk journalist og forfatter. Sammen med kollegaen Jakob Andersen vandt Søren Jakobsen Cavlingprisen i 1977 for en artikelserie om Forsvarets Efterretningstjenestes ulovlige brug af spionage. I 1981 modtog han Poe-prisen for sin krimi "Et brillant kup". Udover sine anmelderroste krimier har Søren Jakobsen blandt andet udgivet dokumentarbøgerne "Danske dynastier" (2007) og "LEGO-arven" (2008).Bogen er en retro-krimi fra midt-firserne med ajourført afslutning. Bogen fik to priser, nemlig Poe-prisen og en pris fra Det Danske Kriminalakademi, og den blev anmeldt i landets førende aviser – fra Ekstra Bladet til Information. Brillant udført og sikkert gennemført, skrev Informations anmelder, Søren Vinterberg. Krimi-eksperten Bo Tao Michaëlis, mente, at Søren Jakobsen tåler sammenligning med sin engelske kollega Len Deighton.
"Dødens købmænd" er første bind i Søren Jakobsens "Mafia"-serie om den hemmelighedsfyldte og mørklagte narkoindustri, som blomstrer i de københavnske gader i starten af 1980'erne.Søren Jakobsen (f. 1940) er en prisbelønnet dansk journalist og forfatter. Sammen med kollegaen Jakob Andersen vandt Søren Jakobsen Cavlingprisen i 1977 for en artikelserie om Forsvarets Efterretningstjenestes ulovlige brug af spionage. I 1981 modtog han Poe-prisen for sin krimi "Et brillant kup". Ud over sine anmelderroste krimier har Søren Jakobsen blandt andet udgivet dokumentarbøgerne "Danske dynastier" (2007) og "LEGO-arven" (2008)."Mafia" er titlen på Søren Jakobsens spændingsfyldte krimiserie om den mørklagte københavnske underverden, der blandet andet gemmer på en enorm narkoindustri. Igennem serien følges den velhavende Martin Bernstedt og hans forhold til denne hemmelighedsfyldte branche.
Familien Kirk Kristiansen, som nu i tredje og fjerde generation står i front for Lego, er Danmarks rigeste. Men de holder kortene tæt til kroppen, og det er ikke let at få et overblik over selskabet og familiens finanser. Erhvervsjournalist og tidligere Cavling-vinder Søren Jakobsen har sat sig for at lave gravearbejdet og følge pengestrømmen, og Lego-guld giver for første gang et samlet billede af Lego-koncernen og Kirk Kristiansen-familiens økonomi, som den har set ud førhen og ser ud i dag.
I tredje og sidste bind af Søren Jakobsens "Mafia"-serie står Martin Bernstedt pludselig med ryggen mod muren. Han troede, at hans lykke var gjort til trods for hans lyssky forretninger. Men en dag bliver et af hans skibe beslaglagt, i lasten bliver der fundet en stor mængde hash, og pludselig begynder det danske politi også at vise en særlig interesse for den danske millionær.Søren Jakobsen (f. 1940) er en prisbelønnet dansk journalist og forfatter. Sammen med kollegaen Jakob Andersen vandt Søren Jakobsen Cavlingprisen i 1977 for en artikelserie om Forsvarets Efterretningstjenestes ulovlige brug af spionage. I 1981 modtog han Poe-prisen for sin krimi "Et brillant kup". Udover sine anmelderroste krimier har Søren Jakobsen blandt andet udgivet dokumentarbøgerne "Danske dynastier" (2007) og "LEGO-arven" (2008)."Mafia" er titlen på Søren Jakobsens spændingsfyldte krimiserie om den mørke københavnske underverden, der blandet andet gemmer på en enorm narkoindustri. Igennem serien følges blandt andet den velhavende Martin Bernstedt og hans forhold til denne hemmelighedsfyldte branche.
I andet bind af Søren Jakobsens "Mafia"-serie befinder spekulanten Martin Bernstedt sig i Italien. Han har netop afsluttet et opkald med sin elskerinde, da hans telefon ringer igen. Denne gang er det dog noget langt mere alvorligt. Hans familie er blevet kidnappet, og hvad der skulle have drejet sig om en simpel kidnapningssag, udvikler sig pludselig til et intenst hævntogt.Søren Jakobsen (f. 1940) er en prisbelønnet dansk journalist og forfatter. Sammen med kollegaen Jakob Andersen vandt Søren Jakobsen Cavlingprisen i 1977 for en artikelserie om Forsvarets Efterretningstjenestes ulovlige brug af spionage. I 1981 modtog han Poe-prisen for sin krimi "Et brillant kup". Ud over sine anmelderroste krimier har Søren Jakobsen blandt andet udgivet dokumentarbøgerne "Danske dynastier" (2007) og "LEGO-arven" (2008)."Mafia" er titlen på Søren Jakobsens spændingsfyldte krimiserie om den mørke københavnske underverden, der blandet andet gemmer på en enorm narkoindustri. Igennem serien følges blandt andet den velhavende Martin Bernstedt og hans forhold til denne hemmelighedsfyldte branche.
En sexglad jurist bliver udnævnt til justitsminister alt imens en af de mest mystiske mordsager holder politiet på spidserne. Ikke en gang retsmedicinerne kan løse gåden om mordet på escortpigen, og pludselig får den betændte sag interesse for andre end bare den danske efterretningstjeneste.Søren Jakobsen (f. 1940) er en prisbelønnet dansk journalist og forfatter. Sammen med kollegaen Jakob Andersen vandt Søren Jakobsen Cavlingprisen i 1977 for en artikelserie om Forsvarets Efterretningstjenestes ulovlige brug af spionage. I 1981 modtog han Poe-prisen for sin krimi "Et brillant kup". Ud over sine anmelderroste krimier har Søren Jakobsen blandt andet udgivet dokumentarbøgerne "Danske dynastier" (2007) og "LEGO-arven" (2008)."En elementært spændende mordhistorie." (Ekstra Bladet)"Opsigtsvækkende bog." (Jyllands-Posten)"En god bog." (fhv. handelsminister Arne Christiansen, Fyns Amts Avis)
Hvad betyder overklassen i dag? Har den nogen reel magt i nutidens Danmark? Søren Jakobsens korte svar er, at overklassens magt i erhvervs- og i kulturlivet er undervurderet. Fuldstændig undervurderet.Overklassemagt er en selvstændig fortsættelse af den anmelderroste Overklasseliv – fra landadel til magtelite og jetset. I denne bog søger Søren Jakobsen om bag overklasselivet og endnu dybere ind i, hvad overklassens magt i virkeligheden består af.Han inddrager både nye og velkendte virksomheder (som f.eks. Lego, Coloplast og Danfoss) og prøver at komme nærmere en forståelse af præcis, hvor magtfuld overklassen er – og hvordan magten bruges i praksis.Han søger dybt ind i fondsverdenen, som er en vigtig nøgle til at forstå de rigeste danske familiers betydelige kulturelle magt. Politik, derimod, afholder overklassen sig som oftest fra direkte indblanding i – med en enkelt greve i Folketinget som undtagelsen, der bekræfter reglen.Også det er der en forklaring på. Politik er nemlig det modsatte af ”tavshedens lov”, som er overklassens vigtigste leveregel. Alle ved, at samfundet er lagdelt, men meget få ønsker at tale om det. Og overklassen selv ønsker sig så lidt opmærksomhed og granskning, som overhovedet muligt. Alligevel er det lykkedes Søren Jakobsen at komme ind bag paraderne og tegne et underholdende og interessant portræt af den danske overklasses reelle magt.Søren Jakobsen (f. 1940) er journalist og forfatter og modtager af bl.a. Cavlingprisen, Poeprisen og Det Danske Kriminalakademis pris. Har senest udgivet Danske dynastier (2007), Lego-arven (2008) og Arvingerne (2015).
Dødens købmænd starter i den københavnske narko-verden, som den så ud i begyndelsen af 80’erne. Krimien er første bind af tre i Mafia-serien. Til sammen er de tre bøger med krimi-specialisten, Anton Koch-Nielsens ord ”for det danske marked enestående spændende (og ambitiøse) romaner.”Lektør Poul Andersen kaldte bogen ”en grum afsløring af en del af Købehavns underverden” og befalede den ”varmt”Weekendavisens Anita Berendt kaldte bogen “overbevisende” og uden kvindeforagt.
Martin Bernstedt sidder veltilfreds i skattely ved Lugano-søen. Han har lige pludret færdig i telefonen med sin faste elskerinde i København, da en anonym mand ringer og brutalt spolerer idyllen. Det er ikke tomme trusler. Bernstedts hustru skulle være på vej med børnebørnene. En tilsyneladende banal kidnapningsaffære begynder, men åbner farlige veje til våbensmugling og narkohandel.”En spændingsroman i den bedre ende,” skrev lektør Bent Kirk Andersen til bibliotekerne. Bind II i Mafia-serien.
Multimillionæren Martin Bernstedt får et opkald fra sin kone, som fortæller, at deres dyre sommerbolig i Hornbæk er fyldt med politifolk, der gennemroder alt i anledning af, at et af hans skibe er beslaglagt i Barcelona med et stort parti hash i lasten. Meldingen sætter sig i hjertet. Bernstedt aner ikke, han er skibsreder.Bind III i Mafia-serien handler om forretning, kærlighed, had, hævn og raffineret forbrydelse og er skrevet af en af vores mest analytiske og politiske kriminalforfattere.
En østtysk spion er afsløret i Danmark. Efterretningsagenter går rutinemæssigt i gang med at lede efter flere brodne kar - og så viser det sig, at fortid og nutid er en eksplosiv blanding.Søren Jakobsens klassiske spionserie fra 80'erne foregår midt under den kolde krigs højdramatiske begivenheder. Hovedpersonerne er danske, og i centrum er den danske efterretningstjeneste. Serien om Den hemmelige afdeling består af "Den radioaktive mand", "Marmorduen" og "Dame er joker"."selv det blodigste underspilles i den lige-ud-ad-landevejen-stil, der især er kendt fra Per Wahlöö og Maj Sjöwalls kriminalserie med Martin Beck. Det er den samme blanding af grotesk intrige og hverdagsagtig trummerum, der her er overført til danske forhold og inspireret af den tid, da Søren Jakobsen afslørede det militære efterretningsvæsens ulovlige brug af spioner."- Michael Blædel, Berlingske Tidende"Det virkeligt spændende i bogen er hans minutiøse redegørelse for de manipulationer med den almindelige befolkning, som foretages helt op i centraladministrationen."- Jannick Storm, Ekstra Bladet
Zu Hause erwartet ihn das Abendessen, danach die allwöchentliche Partie Bridge mit Freunden: der erfolgreiche Industrielle Ole Kramer ist auf dem Weg zu seinem Wagen. Er wird ihn nie erreichen. Von zwei 9 mm Geschossen getroffen liegt er vor seinem Kopenhagener Innenstadtbüro. Es vergehen nur wenige Stunden, bis Kriminalinspektor Valdemar Henriksen erkennt, daß er bei diesem Fall den dänischen Nachrichtendienst einschalten muß. Kramers Firma liefert Schaltanlagen für die Nato und ist Mitglied eines internationalen Konsortiums, das ein völlig neues Waffensystem entwickelt. Wer sind die Hintermänner dieses Mordes? Kramers Kompagnon, das Firmenkonsortium, konkurrierende Geheimdienste, Terroristen oder verzweifelte Friedensfreunde, die die Produkte der Rüstungsindustrie auf ihre Produzenten richten?"...ein Spionageroman, einer der besten, die in Dänemark geschrieben wurden." - AktuellAUTORENPORTRÄTSøren Jakobsen ist seit mehr als 20 Jahren Journalist. 1980 erschien sein erster Kriminalroman, der erste dänische Krimi, der im Geheimdienstmilieu spielt. Jakobsen schreibt "faction". Als Redakteur der grössten dänischen Tageszeitung, des liberalen Boulevardblattes "Extra Bladet" provoziert er mit der Entlarvung der Praktiken des dänischen Nachrichtendienstes ein Skandal. Seitdem beschäftigt er sich mit dem Phänomen der Geheimdienste. 1978 erhielt er für seine Recherchen den Cavling-Preis für Journalistik. "Die Marmortaube" ist sein vierter Kriminalroman.KURZBESCHREIBUNG:Der erfolgreiche Industrielle Ole Kramer, der in internationale Waffengeschäfte verwickelt ist, wird vor seinem Wagen tot aufgefunden. Wer sind die Hintermänner dieses Mordes? Kramers Kompagnon, konkurrierende Geheimdienste, verzweifelte Friedensfreunde...?Kriminalinspektor Henriksen schaltet den dänischen Geheimdienst in die Fahndung ein und macht eine skandalöse Entdeckung.
Anlässlich eines Umzugs des dänischen Außenministeriums hält der Geheimdienst PET eine Sicherheitsprüfung der Mitarbeiter des Ministeriums für erforderlich, da es kurz zuvor zu einem Spionageskandal gekommen war. Kriminalassistent Bojskov wird mit der ebenso delikaten wie heiklen Aufgabe betraut, einen Plan für den Check-up zu erarbeiten. Bei der Überprüfung stellt sich heraus, dass geheimes Aktenmaterial spurlos verschwunden ist.Eine Spionageaffäre bahnt sich an, von der aus Verbindungslinien zunächst nach Westdeutschland und von dort weiter nach Ost-Berlin führen.Die Affäre spitzt sich zu durch die mysteriöse Krankheit und den Tod eines ehemaligen PET-Beamten. Die Ermittlungen führen Geheimdienstchef Trapp Madsen auf eine heiße Spur, die direkt zur Atomversuchsanstalt Risø führt."Der radioaktive Mann" ist sicherlich Søren Jakobsens bisher spannendster Spionagekrimi. Hier erzählt er von den Ereignissen, die in "Die Marmortaube" nur gestreift wurden."...ein Spionageroman, einer der besten, die in Dänemark geschrieben wurden." - AktuellAUTORENPORTRÄTSøren Jakobsen ist seit mehr als 20 Jahren Journalist. 1980 erschien sein erster Kriminalroman, der erste dänische Krimi, der im Geheimdienstmilieu spielt. Jakobsen schreibt "faction". Als Redakteur der grössten dänischen Tageszeitung, des liberalen Boulevardblattes "Extra Bladet" provoziert er mit der Entlarvung der Praktiken des dänischen Nachrichtendienstes ein Skandal. Seitdem beschäftigt er sich mit dem Phänomen der Geheimdienste. 1978 erhielt er für seine Recherchen den Cavling-Preis für Journalistik. "Die Marmortaube" ist sein vierter Kriminalroman.KURZBESCHREIBUNG:Anlässlich eines Umzugs des dänischen Außenministeriums hält der Geheimdienst PET eine Sicherheitsprüfung der Mitarbeiter des Ministeriums für erforderlich. Bei der Überprüfung stellt sich heraus, daß geheimes Aktenmaterial spurlos verschwunden ist. Eine Spionageaffäre bahnt sich an, die sich zuspitzt durch die mysteriöse Krankheit und den Tod eines ehemaligen PET-Beamten. Die Ermittlungen führen Geheimdienstchef Trapp Madsen auf eine heiße Spur, die direkt zur Atomversuchsanstalt Risø führt.
Dronning Margrethe skal på officielt statsbesøg i USA. Saddam Hussein har truet den vestlige verdens ledere med terror, så besøget giver mere end almindelig hovedpine i Politiets Efterretningstjeneste.Som bodyguard vælges Peter Winther, der under rejsen får et tilbud om at arbejde som dobbeltagent for CIA. Inden han ser sig om, er han viklet ind i en international intrige, der fører ham fra lighuset i Helsingborg på en farefuld mission.Søren Jakobsens klassiske spionserie fra 80'erne foregår midt under den kolde krigs højdramatiske begivenheder. Hovedpersonerne er danske, og i centrum er den danske efterretningstjeneste. Serien om Den hemmelige afdeling består af "Den radioaktive mand", "Marmorduen" og "Dame er joker"."Dame er joker er helt igennem en gennemkomponeret, professionel politisk krimi."- Bo Tao Michaëlis, Politiken"Underholdende, spændende og fascinerende."- Holger Ruppert, B.T."Gedigen underholdning."- Ekstra Bladet
Hjemme venter en god middag. Efter det ugentlige parti bridge med vennerne. Direktør Ole Kramer er på vej til sin store BMW. Han når aldrig hen til bildøren. Han bliver standset af to 9 mm pistolkugler.Der går ikke mange timer, før efterretningstjenesten er koblet på. Kramers firma har udført kode-arbejde for NATO og er nu med i et konsortium, som er ved at udvikle et revolutionerende våbensystem.Hvem står bag likvideringen? Er det Kramers kompagnon, våbenkonsortiet eller desperate frihedskæmpere, der vender våbenindustriens produkter mod dens egne ledere?Søren Jakobsens klassiske spionserie fra 80'erne foregår midt under den kolde krigs højdramatiske begivenheder. Hovedpersonerne er danske, og i centrum er den danske efterretningstjeneste. Serien om Den hemmelige afdeling består af "Den radioaktive mand", "Marmorduen" og "Dame er joker"."Marmorduen er en spionroman, en af de bedste af slagsen, der er skrevet i Danmark."- Niels Hansen, Aktuelt"... man læser bogen i et stræk."- Hans Fl. Kragh, Ekstra Bladet
En sexglad jurist bliver justitsminister. Men da en escortpige pludselig dør, står både kriminalpolitiet i København og efterretningstjenesten med et problem. Hun var den socialdemokratiske ministers hemmelige forbindelse. Sagen interesserer også PET´s kolleger i udlandet, endda i højeste grad. En retro-krimi med fornyet aktualitet.Som papirbog blev krimien solgt i 11.000 eks. E-bogen er 3. og ajourført udgave af oprindelig tekst. Udgiver: Forlaget Sorte Hus. - En elementært spændende mordhistorie, skrev Ekstra Bladet. Opsigtsvækkende bog, skrev Jyllands-Posten. - Det er en god bog,konstaterede fhv. handelsminister Arne Christiansen i Fyns Amts Avis.
OVERKLASSELIV går bag om magten, forbindelserne og de skjulte penge i den danske overklasse i det 21. århundrede og tager læseren med til kongelige gemakker og adelige slotte, til de rige fabrikantfamiliers univers og det politiske liv.Med lige dele sladder og samfundsmæssig analyse af overklassens magt og indflydelse går Søren Jakobsen bag om de førende 47 familier i det moderne danske aristokrati. En verden, hvor Tavshedens lov er den vigtigste af alle.OM FORFATTERENSøren Jakobsen (f. 1940) er journalist og forfatter og modtager af bl.a. Cavlingprisen, Poeprisen og Det Danske Kriminalakademis pris. Har senest udgivet Lego-arven og Danske dynastier.ANMELDERCITATER"En dybdeborende beskrivelse og analyse af dansk aristokrati – det adelige, økonomiske og politiske, der er tæt sammenvævede."Lektørudtalelse"Et pragtfuldt, og sine steder ligefrem morsomt portræt af det danske aristokrati, der helt sikkert helst ville have været bogen foruden. Der er al mulig grund til at give sig i kast med den."Louise Windfeld-Høeberg, Weekendavisen"Hvis man som undertegnede interesserer sig meget for personlige netværk, og derfor læser alle de politiske biografier jeg kan komme i nærheden af, så er 'Overklasseliv' naturligvis 'must read', for at kunne få stamdata om overklassens netværk på plads."Andreas Krog, Bogblogger.dk"Jakobsen er på mange måder en dejlig nørd ... kombinerer sit kendskab til fortid og nutid med klare og tilsyneladende velresearchede journalistiske krydstogter ind i erhvervslivets og politikkens virkelighed ... pligtlæsning for den samfundsinteresserede ... fængende og relevant."Lasse Jensen, Information"'Hvem er det, du kalder overklasse? Jeg synes ikke rigtig, vi har en overklasse herhjemme, jeg er dus med alle, de kalder mig Christian.'Hvordan kan en mand som Christian Kjær, der er prins Henriks nære ven og ejer af Sandbjerggård ved Hørsholm, næsten halvdelen af Limfjordsøen Venø, en hel ø i Caribien samt Skærbæk Plantage i Jylland OG arving til cementkoncernen FLSchmidt OG dermed god for mange, mange millioner kroner få sig selv til at sige i et radiointerview, at der ikke findes en overklasse i Danmark?Svaret er ganske enkelt: Det passer de rigtigt rige bedst, at vi andre ikke interesserer os for meget for dem, og det er der en god grund til. Den prisbelønnede journalist og forfatter Søren Jakobsen afslører i en ny bog, 'Overklasseliv. Fra landadel til magtelite og jetset', hvordan det danske kongehus og overklassen ikke bare dyrker jagt og sejlsport sammen, men også i høj grad yder hinanden værdifulde vennetjenester og - mere eller mindre skjult - har direkte indflydelse på de beslutninger, der tages i toppen af dansk erhvervsliv og på Christiansborg."Berit Holbek Jensen, Nordjyske Stiftstidende
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.