Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvis du skal kunne forholde dig kritisk til magten, så skal du også vide, hvor magten er, og hvordan den fungerer. BAG MAGTEN er en indføring i, hvordan det politiske system er bygget op. Bogen giver en kritisk introduktion til, hvordan magten fungerer, og hvor magten befinder sig i dansk politik. Den er inddelt i tre dele: at vinde magten, at bruge magten og at holde på magten. BAG MAGTEN handler ikke om blå eller rød, helte eller skurke. Magten er en kraft, der ikke kan dømmes god eller ond. Bogen giver et nøgternt billede af, hvordan politisk kommunikation alle steder spiller en stadig større rolle i spillet om magten i dansk politik, og hvordan magten handler om at definere fortællingen om, hvor vi som befolkning kommer fra, og hvor vi gerne vil hen
Magten i politik findes først og fremmest i lukkede rum, hvor kun de færreste kommer ind, og meget lidt slipper ud.BAG MAGTEN er en indføring i, hvordan det politiske system er bygget op, og hvordan det fungerer og kan opleves i praksis. Bogen er inddelt i tre dele: at vinde magten, at bruge magten og at holde på magten. "Alle, der interesserer sig for politik, skylder Søren Lippert en stor tak for at have skrevet denne bog. Det er en vigtig bog om politisk kommunikation, der giver læseren en indsigtsfuld beskrivelse af magten i det danske demokrati. BAG MAGTEN kombinerer efter amerikansk forbillede personlige erfaringer med kvalificeret analyse. En fornøjelse at læse."– RASMUS KLEIS NIELSEN, FORSKNINGSLEDER VED REUTERS INSTITUTE FOR THE STUDY OF JOURNALISM PÅ UNIVERSITY OF OXFORD.
Stærke kræfter er sluppet løs i den vestlige verden. Vi ser det i den voksende mistillid til institutionerne, vi ser det i vælgernes trodsige adfærd, og vi ser det i de nye mediers evne til at åbne døre for populister som Donald Trump og Greta Thunberg. Demokratiet, som vi kender det, slår revner.Søren Lippert udfordrer forestillingen om, at det liberale demokrati er endestation for vores samfund. Der kom noget før, og der vil også komme noget efter demokratiet, som vi kender det. Samfundsmodeller udvikler sig som i en cyklus: Det, der virker som en befrielse, når det opstår – som fx demokratiet op gennem det 19. århundrede – opleves siden som en klods om benet. Institutioner kommer med tiden til at virke undertrykkende, og en stadig større del af befolkningen føler ikke, de har noget at skulle have sagt. På et tidspunkt udløser deres vrede et politisk jordskælv.Det er det jordskælv, vi i disse år kan fornemme, er på vej. Søren Lippert beskriver tre scenarier for, hvordan verden vil tage sig ud på den anden side af demokratiet og peger på, at det, der driver tidens vilde forandringer, og som presser demokratiet, er den enkelte borgers krav om større selvbestemmelse.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.