Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ondskaben er blevet umoderne. Vi tror helst på det gode i hinanden, mens vi overlader det til sociologien og psykologien at forklare de ubehagelige sider af livet. Men det får jo ikke det onde til at forsvinde. Hvis alt godt skal strømme fra os selv, risikerer vi at blive slået om kuld, når vi møder egen eller andres hårdhed, løgn og kynisme. Med FRI OS FRA DET ONDE undersøger SØRINE GOTFREDSEN, hvordan det onde er på spil i vores liv i dag, og hvordan vi kan tage kampen op, så vi ikke står alene tilbage med vores skyld. Bogen igennem inddrager hun MARTIN LUTHER. For den tyske reformator var Djævelens spil i verden en lyslevende realitet, og som ung munk pinte han sig selv til større godhed og lydighed for at undslippe fortabelse. Først da han indså, at den frisættende nåde kun kan komme udefra, blev han fri. Martin Luthers tænkning er forankret i Reformationstiden, men hans kamp for det frisatte menneske angår i allerhøjeste grad også vores liv. Gennem eksempler fra litteratur, film og sit eget liv sætter Sørine Gotfredsen Luthers liv og tænkning i spil for at finde svar på, hvordan vi i dag kan blive fri af det onde. SØRINE GOTFREDSEN, født 1967, er journalist, præst og debattør, kendt for sine skarpe iagttagelser og markante holdninger. Hun er forfatter til en række bøger, senest de roste titler ”At leve med Kierkegaard” (2013) og ”Løft blikket” (2015).
Varmt og personligt deler Sørine Gotfredsen i denne bog ud af sine livserfaringer og tanker. Forfatteren er kendt i offentligheden for skarpe og eftertænksomme analyser af vores kultur og samfund – og for modet til at stikke næsen frem med ikke altid populære synspunkter.I Som Sørine læser Bibelen tager hun læseren med gennem Bibelen og fortæller undervejs om, hvordan den har præget hendes liv og holdninger. Samtidig spejler Gotfredsen en række aktuelle samfundsdebatter og værdikampe om fx dødshjælp, nationalfølelse, feminisme og identitetstænkning i Bibelens tekster.SOM SØRINE LÆSER BIBELEN kredser om de store spørgsmål i livet med hinanden og med Gud. Om ansvar og mening, om venskab og fortvivlelse, om kærlighed og tro.En personlig introduktion til Bibelen, som for forfatteren er verdens vigtigste bog.Sørine Gotfredsen (født 1967) er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun har blandt andet skrevet: ”At leve med Kierkegaard” (2013), ”Løft blikket – nåde i narcissismens tid” (2015) og ”Fri os fra det onde” (2017).
Skarp analyse af en narcissistisk kultur, der lever af at se sig selv – fra en af tidens vigtigste kommentatorer.Narcissus var ifølge græsk mytologi en smuk og stolt gudesøn. Da han så sit eget spejlbillede ved en kilde, faldt han straks i dyb forelskelse – og druknede til sidst. For debattør og præst Sørine Gotfredsen er myten om Narcissus et skræmmende præcist billede på det moderne menneske – hende selv inklusive. I moderniteten er vi ikke længere bundet til historie og familie og er derfor konstant underkastet vores eget og andres granskende blik. Det kan være berusende og skønt at leve i narcisismens tidsalder – men det kan også være ensomt og nådesløst. Derfor har vi brug for styrke og selvstændighed som enkeltpersoner og for at være indlejret i forpligtende fællesskaber med andre mennesker.Sørine Gotfredsen tegner et skarpt billede af vores tid, og er ikke bange for at bruge sig selv som eksempel. Alle kender til at føle sig prisgivet andres blikke og blive kastet ud i usikkerhed i en higen efter anderkendelse fra andre. En debatbog, der vækker til eftertanke. Om forfatteren: Sørine Gotfredsen (f. 1967) er præst, journalist og forfatter til bl.a. At leve med Kierkegaard. Hun er fra aviser, radio og tv kendt og respekteret som en markant kommentator af politik og samfund.
"Jeg vil blot sige, at størst af alt er livet selv."Sørine Gotfredsen kender som præst og menneske de store dilemmaer, svære valg og ubegribelige fejltagelser, et liv oftest formes af. Hun ved, hvad det vil sige at være indkroget i sig selv, og hvad der sker med et samfund, når det ikke længere henter næring i litteratur, religion og historie. Men hun tror også på, at vi ikke behøver at være fanget i den tilstand. Selv oplevede forfatteren som barn, at Kim Larsens sange tog bolig i hende og siden gav plads til Grundtvigs. Grundtvig og Kim Larsen ejede begge den sande skjalds kraft. De kunne med deres sange forbinde mennesker med hinanden, med jord og himmel. Grundtvig digtede bedst og mest, når han havde overvundet en af sine store og smertefulde sjælelige kriser. Kim Larsen gav ofte stemme til de forfløjne drømme og gadens poesi. De to digtere var fælles om at betragte mennesket som værdigt, at give det sjæl og ånd. Gennem den løbende dialog med Grundtvig og Kim Larsen viser Sørine Gotfredsen, at enhver kan få adgang til en skønhed og rigdom, der bedst beskrives som livskraft.Det handler om at lede efter dybden i livet frem for at lede dybere i sig selv efter svar og identitet.
Sørine Gotfredsen er kendt som en skarp, eftertænksom kommentator af den tid, vi lever i. Hun forholder sig til både eksistensens store spørgsmål og samfundets små slåskampe; fordi livet brænder på for hende. Hun formår som få at sætte indsigt i spil med konkrete problemer, så folk får noget at tænke over – om man så er enig eller ej. "Tolv tiltaler" rummer 12 tekster om temaer, der karakteriserer vores tid: klima, identitet, kærlighed og ensomhed, alder. Hvis der ikke længere er noget, der vender op og ned i samfundet, farer vi alle sammen forvildede og hovedløst rundt og kræver vores ret uden at tænke over, hvilke pligter vi også har overfor hinanden. Rettighedstyranni og krænkelseskultur må ikke erstatte den enkeltes ansvar for at gøre det gode. Det er Sørine Gotfredsens advarsel, mens hun samtidig peger på, hvordan vi kan finde opbyggelige udveje. Bogen igennem inddrager hun litteratur, film og filosofi, og læseren vil blive klogere på bl.a. Fjodor Dostojevskij, Michel Houellebecq, Simone Weil, Alexandre Solsjenitsyn, Kaj Munk, Søren Kierkegaard – og kronprins Frederik! Sørine Gotfredsen (født 1967) er præst ved Jesuskirken i Valby, debattør og forfatter til flere bøger, bl.a. "At leve med Kierkegaard" (2011), "Løft blikket – nåde i narcissismens tid" (2015) og "Fri os fra det onde" (2017).
Ny paperback-udgave af Sørine Gotfredsens populære bog "At leve med Kierkegaard".Gotfredsen hviler den ellers altid skarpe og polemiske pen, når hun i denne åbenhjertige og personlige bog fortæller om Søren Kierkegaard som guide midt i kærlighedssorger og eksistentiel hjemløshed. Hvilken forskel kan Søren Kierkegaard gøre i dag? Tag Sørine Gotfredsen på ordet og oplev, hvordan Kierkegaard meget konkret møder det moderne menneske og hjælper det til at forstå sig selv.
Ingen bog er vigtigere at kende end Bibelen. Det mener præst og debattør Sørine Gotfredsen, der ser spor af den overalt: i sproget, i historien, i kulturen, i vores indre tankeverden. Jo mere man kender til Bibelen, desto bedre forstår man derfor også verden og sig selv.Men hvordan får man hul på bøgernes bog – hvad er egentlig det vigtigste i Bibelen?I denne bog har Sørine Gotfredsen udvalgt 50 bibeltekster, der ikke er til at komme uden om. Hver bibeltekst danner grundlag for en kort, personlig refleksion, der åbner de gamle fortællinger på nye måder og spejler dem i vores fælles verden: film, dramaserier, litteratur, historiske begivenheder og genkendelige dilemmaer fra hverdagen.50 bibeltekster du skal kende er en guidet indgang til det bibelske univers. Et personligt udvalg af Bibelens højdepunkter. Nye læsere kan begynde her, mens erfarne bibellæsere kan genopleve alt det, der gjorde Bibelen til så afgørende en bog at kende.SØRINE GOTFREDSEN, født 1967, er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun har markeret sig som en af tidens vigtigste stemmer og har skrevet flere anmelderroste bøger, senest Livskraft (2023) og Som Sørine læser Bibelen (2020), der fik seks stjerner i Berlingske og blev betegnet som ”et eksistentielt Kinder-æg”, der ”bør ligge i enhver husstand”.
Sørine Gotfredsen hviler den ellers altid skarpe og polemiske pen, når hun i denne åbenhjertige og personlige bog fortæller om Søren Kierkegaard som guide midt i kærlighedssorger og eksistentiel hjemløshed. For hvilken forskel kan Kierkegaard gøre i dag, 200 år efter hans fødsel? Tag Gotfredsen på ordet og oplev, hvordan Kierkegaard meget konkret møder det moderne menneske og hjælper det til at forstå sig selv:”Kierkegaard kan give den enkelte en vidunderlig følelse af at være genkendt og forstået, fordi han tænker så klart og indfølt. Selv de overvejelser, man troede umuligt kunne give mening for andre, udlægger han på en måde, der gør det åbenbart, at også dette hører det menneskelige til. Kierkegaard bliver den samtalepartner, der kan følge én i enhver tænkelig retning, fordi han ved tankens kraft altid er foran. Han kender til de yderste hjørner af det menneskelige sind, og hvis man af og til har følt sig fortabt et sted i det indre vildnis, kan man være ret sikker på, at Kierkegaard selv har været der. Han kender fortvivlelsen i hver en afkrog og kan forklare, at vi ikke har til opgave at flygte fra vanskelighederne. Men derimod at lade os opbygge i mødet med dem.”Mødet med Kierkegaard gav Sørine Gotfredsen et nyt syn på sig selv, på livet og på kærligheden. AT LEVE MED KIERKEGAARD viser, at enhver kan erfare det samme.
Varmt og personligt deler Sørine Gotfredsen i denne bog ud af sine livserfaringer og tanker. Forfatteren er kendt i offentligheden for skarpe og eftertænksomme analyser af vores kultur og samfund – og for modet til at stikke næsen frem med ikke altid populære synspunkter. I Som Sørine læser Bibelen tager hun lytteren med gennem Bibelen og fortæller undervejs om, hvordan den har præget hendes liv og holdninger. Samtidig spejler Gotfredsen en række aktuelle samfundsdebatter og værdikampe om fx dødshjælp, nationalfølelse, feminisme og identitetstænkning i Bibelens tekster. SOM SØRINE LÆSER BIBELEN kredser om de store spørgsmål i livet med hinanden og med Gud. Om ansvar og mening, om venskab og fortvivlelse, om kærlighed og tro. En personlig introduktion til Bibelen, som for forfatteren er verdens vigtigste bog. Sørine Gotfredsen (født 1967) er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun har blandt andet skrevet: ”At leve med Kierkegaard” (2013), ”Løft blikket – nåde i narcissismens tid” (2015) og ”Fri os fra det onde” (2017).Pressen skrev:SEKS STJERNER”Et eksistentielt Kinder-æg for søgende voksne … Man kan finde både indsigt og trøst i Som Sørine læser Bibelen” – Berlingske TidendeFEM STJERNER”… en flot og personlig bog … Det er en læsning af Bibelen og liv sammen, og det gøres godt, og det er refleksioner til tiden.” – Kristeligt DagbladFIRE STJERNER”Bogen indeholder mange nøgler til Bibelens univers, og dens bedrift er at vise, hvordan den gamle bog stadig er med os i dag … Sørine Godtfredsen har nok en gang skrevet en bog, der bider samtiden i haserne.” – Jylland-Posten
Varmt og personligt deler Sørine Gotfredsen i denne bog ud af sine livserfaringer og tanker. Forfatteren er kendt i offentligheden for skarpe og eftertænksomme analyser af vores kultur og samfund – og for modet til at stikke næsen frem med ikke altid populære synspunkter.I Som Sørine læser Bibelen tager hun læseren med gennem Bibelen og fortæller undervejs om, hvordan den har præget hendes liv og holdninger. Samtidig spejler Gotfredsen en række aktuelle samfundsdebatter og værdikampe om fx dødshjælp, nationalfølelse, feminisme og identitetstænkning i Bibelens tekster.SOM SØRINE LÆSER BIBELEN kredser om de store spørgsmål i livet med hinanden og med Gud. Om ansvar og mening, om venskab og fortvivlelse, om kærlighed og tro. En personlig introduktion til Bibelen, som for forfatteren er verdens vigtigste bog.Sørine Gotfredsen (født 1967) er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun har blandt andet skrevet: ”At leve med Kierkegaard” (2013), ”Løft blikket – nåde i narcissismens tid” (2015) og ”Fri os fra det onde” (2017).
Er danskerne i færd med at udvikle sig til et åndløst folk? Sådan spørger Sørine Gotfredsen, debattør, journalist og præst, i denne bog. Og svarer selv: Ja, vi savner ånd især hos de mennesker, der sætter den offentlige dagsorden. Men også helt ind i de små stuer siver åndløsheden, og det er der ingen af os, der bliver bedre eller mere interessante mennesker af. Tværtimod.Men hvad er svaret på åndløsheden? Det er dels at påvise den og det gør Sørine Gotfredsen med sylespids præcision hos egoistiske børnefamilier, magtbegærlige politikere, selvudslettende præster og overfladiske meningsmagere. Dels er det at vise alternativet. Åndfuldheden. Den begynder der, hvor man lærer at se bare en lille smule ud over egen næsetip.Den åndløse dansker er en hårdtslående debatbog fra Danmarks stærkeste kvindelige debattør.
Regine er en fortælling om forlovelsen mellem Regine Olsen og Søren Kierkegaard.Midt i 1800-tallets København er den unge Regine udset til en borgerlig tilværelse som hustru og moder. Men da hun møder Søren Kierkegaard og bliver hans forlovede, tager hendes liv en ny drejning. Historien handler om, hvordan Regine gennem Kierkegaards usædvanlige personlighed oplever en anden eksistensform og opdager det åndeligt betydningsfulde. Regine lærer, hvordan et menneske midt i den bedøvende og almene hverdag i suveræn forstand kan blive sig selv. Forlovelsen mellem Regine og Søren får et absurd og pinefuldt forløb, men efter 13 dramatiske måneder står Regine tilbage med en helt uventet form for lykke. Både i forholdet til sig selv og i forholdet til Gud."... dybsindig og dramatisk iscenesættelse af forfatterens egen passionerede læsning af Kierkegaard."– Peter Tudvad, Information"Det er en sjælden glæde at læse denne bog ... den lader os opleve en hovedperson, som man uvægerligt kommer til at holde af, og den fører ind i teologiske og filosofiske diskussioner, som ikke har mistet deres aktualitet. Det er godt gjort. Det er mere end det. Det er fremragende."– Lars Tjalve, Kristeligt Dagblad"... en fortættet roman om umulig kærlighed. Tidsbilledet er præcist og psykologien dybere end overfladiske rids."– Flemming Chr. Nielsen, Weekendavisen"Regine kan anbefales varmt som tidsbillede og kvindeportræt." (*****)– Else Cornelius, Berlingske Tidende"Stor og smuk roman om Søren Kierkegaard og hans tragiske forelskelse i Regine." (*****)– Henrik Schovsbo, Fyens Stiftstidende
Vi kan fare vild i vore egne simple forestillingerom lykke og intenst nærvær, og vi kan knække halsen, når drømmene ikke går i opfyldelse på netop den måde, vi havde satset på. I flere år ønskede jeg at følges med en bestemt mand, men han ønskede ikke at følges med mig, og endnu et ordinært kapitel blev skrevet i for- tællingen om kærligheden, glæden, skuffelsen og troen.Hver eneste af os står midt i fortællingen, og som dagene går, må de fleste af os erkende, at vi ikke altid ved, hvad vi skal mene om den. Derfor kan man få brug for en stemme helt tæt på, der sætter ord på alt det, man ikke alene kan forstå. Jeg kan umuligt være den eneste, der kender til den følelse og den længsel efter at blive tiltalt og forstået. Og jeg er med sikkerhed ikke den eneste, der kan komme til at opleve, at livet forandrer sig i følgeskab med Søren Kierkegaard.Søren Kierkegaards stemme bliver ved med at minde én om, at hvis man blot bliver stående på det samme sted, kan man ende som en levende død, der ikke vil erkende, at meningen er, at man skal elske mere, leve mere, glædes mere, adlyde mere og tro mere.Sørine Gotfredsen (f. 1967) er journalist, præst, debattør og forfatter, bl.a. til den roste roman Regine (2005) om Søren Kierkegaards forlovede.OM BOGEN... det kan være svært at finde en ny indfaldsvinkel til Kierkegaards tænkning? Men det har Sørine Gotfredsen gjort, velskrevet, vidende og dybt originalt. ... Sørine Gotfredsen bevæger sig igennem det kierkegaardske univers som en parallelfortælling til hendes egen historie. Ikke kun i forholdet til tænkeren Kierkegaard, men også i forholdet til hans liv og ikke mindst hans forlovelseshistorie med Regine. ... På den måde lykkes det hende på forbavsende få sider at få formidlet hele det vældige forfatterskab. ... bogen er i enhver henseende et flot værk og en fortælling om et venskab mellem hende og Kierkegaard - Politiken
Ingen bog er vigtigere at kende end Bibelen. Det mener præst og debattør Sørine Gotfredsen, der ser spor af den overalt: i sproget, i historien, i kulturen, i vores indre tankeverden. Jo mere man kender til Bibelen, desto bedre forstår man derfor også verden og sig selv. Men hvad er egentlig det vigtigste i Bibelen?I denne bog har Sørine Gotfredsen udvalgt 50 bibeltekster, der ikke er til at komme uden om. Hver bibeltekst danner grundlag for en kort, personlig refleksion, der åbner de gamle fortællinger på nye måder og spejler dem i vores fælles verden: film, dramaserier, litteratur, historiske begivenheder og genkendelige dilemmaer fra hverdagen.”50 bibeltekster du skal kende” er en guidet indgang til det bibelske univers. Et personligt udvalg af Bibelens højdepunkter. Nye læsere kan begynde her, mens erfarne bibellæsere kan genopleve alt det, der gjorde Bibelen til så afgørende en bog at kende.
I sin populære podcastserie ”Sørine og kærligheden” erkender Sørine Gotfredsen undervejs, at kærlighed er forbundet med noget andet og større end den afgrænsede, romantiske kærlighed mellem to mennesker. Den er forbundet med en livskraft, der kan give fornemmelsen af, at man går i ét med sine omgivelser, kommer i kreativt flow eller endda mærker tilstedeværelsen af noget guddommeligt. Forfatteren har på egen krop mærket nedslag af livskraft, når hun som stor pige lyttede til Kim Larsens musik. Som moden og erfaren præst blev hun efterhånden ramt af Grundtvigs salmer om menneskelivet.Grundtvig og Kim Larsen ejede begge den sande skjalds kraft. De kunne med deres sange forbinde mennesker med hinanden, med jord og himmel. De skrev begge tekster til samtiden, men løftede disse videre til det universelle. Grundtvig digtede bedst og mest, når han havde overvundet en af sine store og smertefulde sjælelige kriser, som han lærte at leve med. Kim Larsen gav ofte stemme til de forfløjne drømme og gadens poesi. De to digtere var fælles om at betragte mennesket som værdigt, at give det sjæl og ånd."Livskraft" trækker på forfatterens egne erfaringer med at spejle sig i det store stof, vi er fælles om: litteraturen, sproget, myterne. Hun kender som præst og menneske de store dilemmaer, svære valg og ubegribelige fejltagelser, et menneskeliv oftest formes af. Med bogen og den løbende dialog med Grundtvig og Kim Larsen viser hun, at enhver kan få adgang til en skønhed og rigdom, der bedst beskrives som livskraften.
Om ”Fri os fra det onde” - lydbogOndskaben kan ikke ignoreres, den må forsages! I sin nye bog tager Sørine Gotfredsen derfor fat, hvor det gør ondt, når hun undersøger det ondes væsen og hvordan vi sættes fri.Ondskaben er blevet umoderne.Vi tror helst på det gode i hinanden, mens vi overlader det til sociologien og psykologien at forklare de ubehagelige sider af livet. Men det får jo ikke det onde til at forsvinde. Hvis alt godt skal strømme fra os selv, risikerer vi at blive slået om kuld, når vi møder egen eller andres hårdhed, løgn og kynisme. Med FRI OS FRA DET ONDE undersøger SØRINE GOTFREDSEN, hvordan det onde er på spil i vores liv i dag, og hvordan vi kan tage kampen op, så vi ikke står alene tilbage med vores skyld.Bogen igennem inddrager hun Martin Luther. For den tyske reformator var Djævelens spil i verden en lyslevende realitet, og som ung munk pinte han sig selv til større godhed og lydighed for at undslippe fortabelse. Først da han indså, at den frisættende nåde kun kan komme udefra, blev han fri.Martin Luthers tænkning er forankret i Reformationstiden, men hans kamp for det frisatte menneske angår i allerhøjeste grad også vores liv. Gennem eksempler fra film, litteratur samt fra sit eget liv sætter SØRINE GOTFREDSEN Luthers liv og tænkning i spil for at finde svar på, hvad der i dag kan fri os fra det onde.”Fri os fra det onde” er indlæst som lydbog afi 2017 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio
17-årige Maria er helt vild med håndbold, og hendes store idol er Morten Stig Christensen. Da Maria skifter klub, ændrer hendes liv sig radikalt. I den nye klub møder hun Liselotte, der er ældre og mere moden – og lesbisk. Maria bliver forvirret over sine følelser for Liselotte, og hun kommer i tvivl om sin egen identitet.Sørine Gotfredsen er en dansk journalist, forfatter, sognepræst og samfundsdebattør. Hun har arbejdet som journalist for Aktuelt, Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad, og som forfatter har hun både skrevet børne- og voksenbøger.""Marias stjerner" er den 21-årige teologistuderende Sørine Gotfredsens debut som romanforfatter, og den lover godt. Bogen er velskrevet, hendes personkarakteristikker overbevisende, hendes sprog hævet over trivialiteter og klicheer, og skildringen af Maris liv mellem kammeraterne dels i gymnasiet, dels i håndboldklubben er både morsom og medrivende." – Jyllands-Posten"I den talentfulde Sørine Gotfredsens "Marias stjerner" tales der ikke de hårde nævers, men de bløde hjerters sprog… Først og fremmest er "Marias stjerner" et nuanceret ungpigeportræt, båret af nænsomhed og indsigt." – Fyens Stiftstidende
"Nu er jeg begyndt at indse, at jeg aldrig kommer til at leve med ham på en øde ø, som jeg altid har drømt om. Jeg vil ligge under en kokospalme og se ham galopere frem og tilbage i vandkanten med den røde sol ude over havet. Vi skal leve samme – bare os to, lige så frie og lykkelige som Dick Turpin og hans sorte hoppe Bess."Da Vibeke begynder at studere teologi og flytter på kollegium, må hun sige farvel til sit ét og alt, hesten Lukas, som har fyldt så meget i hendes liv og hendes håb for fremtiden. Den nye verden skræmmer hende, men tiltrækker samtidig, særligt da en forelskelse begynder at spire.Sørine Gotfredsen er en dansk journalist, forfatter, sognepræst og samfundsdebattør. Hun har arbejdet som journalist for Aktuelt, Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad, og som forfatter har hun både skrevet børne- og voksenbøger.
"En pagt for livet" fortæller historien om en ung piges bindinger til barndommen og kvaler med at blive kvinde – med de tab, det indebærer, og sådan som det forventes af det omgivende samfund.Det er historien om drengepigen Line, der allerede i barndommen har svært ved at identificere sig med de andre piger. Senere i livet får hun problemer med sit køn og sin seksualitet, og med kæresterne og veninderne, inden hun finder og accepterer sin særlige identitet.En roman om at indgå en pagt med livet – og overholde den.Sørine Gotfredsen er en dansk journalist, forfatter, sognepræst og samfundsdebattør. Hun har arbejdet som journalist for Aktuelt, Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad, og som forfatter har hun både skrevet børne- og voksenbøger.
Det kan opleves som en selvfølge, at alle danskere over 18 år har valgret, og at vi sammen bestemmer, hvilken politik landet skal styres med. Men det er ikke en ret, der er kommet af sig selv. De rettigheder, der øger ligestillingen, er opnået gennem kamp. Sådan er det, og sådan har det altid været.Kvinders stemmeret blev skrevet ind i den danske grundlov for 100 år siden. Det var resultatet af mere end tredive års kamp for kvinders deltagelse i det politiske liv. Danmark var dengang et foregangsland. En position som vi har kæmpet for, men ikke altid har kunnet fastholde i de forgangne 100 år.Øjeblikke af frihed er et festskrift om kvindeliv. Om arbejdsliv, ligeløn, økonomi, politik, teologi, kvinder i medierne, i billedkunsten og i musiklivet. Og om vold mod kvinder, seksualitet og kvinders ret til egen krop. Kvinderådet har opfordret 23 personer i forskellige fag og professioner med en aldersspredning fra 23 til 89 år til at skrive en grundlovstale. Alle er blevet bedt om at tage udgangspunkt i sig selv og egne erfaringer og derfra beskrive den udvikling, de har været igennem, stadig arbejder på og håber på for fremtiden.Der er langt fra enighed blandt forfatterne i alle spørgsmål om kvinders samfundsmæssige stilling og de ligestillingsudfordringer, som venter i fremtiden – men det er læsning til eftertanke.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.