Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Sten Ebbesen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Sten Ebbesen
    63,94 kr.

    For de, der virkelig interesserer sig for klassisk filosofi, kan det være en stor fornøjelse og fordel at læse teksterne på det originale oldgræsk. Professor emeritus Sten Ebbesen har sammensat en lærebog til dem, der ønsker lære "filosofgræsk". Bogen er delt op i to dele: Tekster og øvelser samt grammatik og gloser.Sten Ebbesen (f. 1946) er professor emeritus ved Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet. Hans primære forskningsområder er middelalderens filosofi og græsk og latin. Han har blandt andet bidraget til trilogien "Den danske filosofis historie" med bindet "Dansk middelalderfilosofi".

  • af Sten Ebbesen, David Bloch, Jakob Leth Fink, mfl.
    297,95 kr.

    Aristoteles’ (384-322 f.Kr.) mange filosofisk-videnskabelige værker er blevet studeret og kommenteret i over 2.000 år, men aldrig så intensivt som i tiden mellem 1100 og 1600, hvor de var rygraden i den såkaldt ”skolastiske” lærdomskultur, der skabte det europæiske universitetssystem. Der forskes stadig i Aristoteles verden over, men moderne fortolkere drager kun sjældent nytte af den rige ældre tradition.Denne bog beskriver og sammenligner fortolkningsmetoder og publikationsstrategier hos skolastikerne og nutidens aristotelikere. Der argumenteres for, at dele af den gamle metodik med fordel kunne genoptages, og det vises, at der i konkrete tilfælde kan findes værdifulde fortolkningsforslag, som ikke ses i den nyere litteratur.Bogens titel rummer et program. Når forskere i dag behandler skolastikernes Aristoteles-fortolkning, tager de typisk udgangspunkt i deres egen mening om, hvad Aristoteles egentlig mente. Den opfattelse bruger de så til at belyse skolastikernes forståelse af sagen. I stedet for denne bevægelse fra Aristoteles og fremad i kronologien argumenterer bogen for, at man skal bakke: starte med at forstå de skolastiske fortolkere for så at gå tilbage til Aristoteles og prøve at læse ham med deres briller.

  • af Sten Ebbesen
    73,95 kr.

    For første gang bliver den danske middelalderfilosofi beskrevet i sin helhed. Sten Ebbesens redegørelse starter i år 1170 og fortæller om filosofiens vilkår i Danmark i middelalderen, hvilke udenlandske universiteter de danske filosoffer benyttede, teologien og filosofiens samspil, de okkulte videnskaber, logikken og grammatikken. Endvidere fortæller bogen om de enkelte filosoffer, der bar filosofien frem i Danmark, heriblandt Martin, Boethius og Tue fra Viborg.Sten Ebbesen (f. 1946) er professor emeritus ved Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet. Hans primære forskningsområder er middelalderens filosofi og græsk og latin. Han har blandt andet bidraget til trilogien "Den danske filosofis historie" med bindet "Dansk middelalderfilosofi".

  • af Sten Ebbesen
    74,95 kr.

    Græsk er et spændende sprog, der har ligheder med både de sydeuropæiske og de østeuropæiske sprog. Det er dog samtidig et svært sprog, der er meget anderledes end dansk. Professor Sten Ebbesens bog er en grundig lærebog i moderne græsk. Bogen giver en god indføring i dette svære, men interessante sprog.Sten Ebbesen (f. 1946) er professor emeritus ved Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet. Hans primære forskningsområder er middelalderens filosofi og græsk og latin. Han har blandt andet bidraget til trilogien "Den danske filosofis historie" med bindet "Dansk middelalderfilosofi".

  • - Collected Essays of Sten Ebbesen Volume 1
    af Sten Ebbesen
    552,95 - 1.809,95 kr.

    Explores issues of relevance to the history of logic and semantics, and in particular connections and/or differences between Greek and Latin theory and scholarly procedures, with emphasis on late antiquity and the Middle Ages.

  • - Collected Essays of Sten Ebbesen Volume 2
    af Sten Ebbesen
    549,95 - 1.802,95 kr.

    Explores issues in medieval philosophy from the time nominalists and other schools competed in twelfth-century Paris to the mature scholasticism of Boethius of Dacia, Radulphus Brito and other 'modist' thinkers of the late thirteenth century and, finally, the nominalism of John Buridan in the fourteenth century.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.