Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Stig Ejdrup Andersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 10%
    af Ingrid Poulsen, Jacob Birkler, Nina Beyer, mfl.
    341,95 kr.

    Sygepleje til ældre er en lærebog i geriatrisk sygepleje, som beskriver hyppigt forekommende fænomener i sygeplejen til ældre. Bogen er skrevet i et konstruktivt samarbejde mellem især læger og sygeplejersker, og den bygger på en god kombination af ekspertviden, stor klinisk erfaring og forskningsmæssig indblik. Målet er, at læseren får større viden om de mest almindelige kognitive, psykologiske og fysiologiske ændringer, der har betydning for ældres sundhedstilstand og reaktioner på sygdom.Bogen henvender sig især til sygeplejestuderende, og den kan benyttes i den teoretiske undervisning relateret til ældre og i klinisk undervisning i både primær- og sekundær sektor. Bogen er også relevant for sygeplejersker ansat i det geriatriske speciale, det samme gælder på akutte modtageafsnit, på medicinske afdelinger og i hjemmeplejen. Den er også oplagt på diplomniveau og til kortere kursusforløb og efter- og videreuddannelse inden for sygepleje til ældre generelt.Sygeplejersker skal være gode til at identificere aktuelle og latente, potentielle behov hos ældre, og dette kræver indsigt i de særlige forhold, der knytter sig til høj alder og skrøbelighed. Sygepleje til ældre har derfor fokus på observationer, sygeplejerskens opgaver og ansvarsområder samt værktøjer, som kan anvendes til at håndtere typiske kliniske udfordringer på en hensigtsmæssig måde.Cases er et bærende element i bogen, og her gives eksemplariske kliniske eksempler på de enkelte hovedemner.

  • - en grundbog
    af Erik Christensen, Hanne Fredslund, Lisa Dahlager, mfl.
    323,95 kr.

    Klinisk forskningsmetode er en introduktion til klinisk forskning – et område der spænder vidt, lige fra laboratoriet over afprøvning af lægemidler til undersøgelse af patientpopulationer. Metoderne varierer fra simple spørgeskemaundersøgelser til brug af kompliceret apparatur. Fælles er patienten og en stringent videnskabelig tankegang. Bogen beskriver, hvad der driver god forskning og selve forskningsprocessen: Hvordan en undersøgelse tilrettelægges og gennemføres, og hvordan resultaterne publiceres. I denne proces indgår aspekter af etisk og lovgivningsmæssig karakter, og der er praktiske anvisninger med hensyn til litteratursøgning, statistik, databehandling og god klinisk (forsøgs)praksis (GCP). Anden udgave er revideret og ajourført og er udvidet med et kapitel om kvalitative metoder. Bogen henvender sig bredt til læger og studerende ved de sundhedsvidenskabelige fakulteter, men også andre grupper i sundhedssektoren og medicinalindustrien kan her finde praktiske råd og anvisninger samt konkrete eksempler på, hvordan problemer kan løses i forbindelse med kliniske projekter.

  • Spar 10%
    af Iben Lovring, Hanne Rasmussen, Stig Ejdrup Andersen, mfl.
    431,95 kr.

    FARMAKOLOGI OG SYGEPLEJE er en gennemrevideret udgave af den tidligere »Farmakologi, medicingivning og sygepleje«. Bogen anlægger et helhedssyn på lægemiddelhåndtering som en disciplin, der inkluderer viden om både sygepleje og farmakologi, og bogen er derfor udformet som en lærebog i såvel kernefaget sygepleje som redskabsfaget farmakologi.Bogen er inddelt i fire dele. Del 1 beskriver lægemidlets vej fra udvikling og markedsføring til anvendelse hos patienten samt den lovgivning, dette bygger på. Desuden beskrives basal farmakokinetik og -dynamik, interaktioner, bivirkninger, lægemidlers anvendelse i sygdomsbehandling, lægemiddeldosering og lægemidlers anvendelse til risikogrupper samt udfordringer i den tværsektorielle overgang. Del 2 omhandler den sygeplejefaglige indfaldsvinkel til lægemiddelhåndtering og er struktureret ud fra sygeplejerskens virksomhedsområder: at udføre, formidle, lede og udvikle sygeplejen. Del 3 gennemgår de lægemiddelgrupper, der anvendes hyppigt i primærsektoren og hospitalsvæsenet, og inkluderer desuden et kapitel om lægemiddelforgiftninger. Og del 4 forklarer forudsætninger for medicinregning, giver eksempler på regnemetoder og indeholder en række regneopgaver.FARMAKOLOGI OG SYGEPLEJE er målrettet undervisningen på sygeplejerskeuddannelsen og er også velegnet som opslagsværk i klinikken, da bogen er forsynet med et udførligt register, der gør det nemt at finde det, man søger.

  • af Stig Ejdrup Andersen & Kim Dalhoff Holte
    174,95 - 398,95 kr.

    "Anvendt klinisk farmakologi" henvender sig til dig, som er på vej til at blive læge eller som er blevet det for nylig. Uanset hvilket speciale du vælger eller har valgt, vil lægemidler være et vigtigt element i din behandling, og ved de fleste patientkontakter skal du ofte ordinere lægemidler eller forholde dig til en igangværende medicinsk behandling.Sikker ordination af lægemidler og tilrettelæggelse af hensigtsmæssige medikamentelle behandlingsforløb kræver ikke bare gode kliniske diagnostiske kundskaber, men også forståelse af klinisk farmakologiske principper og gode kommunikative færdigheder, organisatorisk indblik og praktiske evner til at benytte ordinationssystemer. "Anvendt klinisk farmakologi" er skrevet som lærebog til kurset i klinisk farmakologi og terapi på Københavns Universitet. Det er en bog, som skal styrke dine evner og forståelse på vejen til at kunne anvende lægemidler rationelt i den kliniske dagligdag.Bogen er blevet til i et samarbejde mellem en række forfattere, hvoraf de fleste underviser eller har undervist på kurset i klinisk farmakologi og terapi.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.