Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Susanne Idun Mørch

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Samtaler i pædagogisk arbejde
    af Susanne Idun Mørch
    163,95 kr.

    Forfatteren fokuserer på den professionelle samtale og pædagogens særlige rolle og position heri. Bogen relaterer sig til pædagogers hverdagspraksis både på teoretisk og praktisk niveau. Pointen er, at samtaler i det pædagogiske arbejde aldrig må blive rutineprægede og lette, men til stadighed må involvere pædagogens samlede opmærksomhedsfelt. Pædagogen må oparbejde kulturel opmærksomhed på og bevidsthed om kommunikationskultur

  • - Samtaler i pædagogisk arbejde
    af Susanne Idun Mørch
    288,95 kr.

    Forfatteren fokuserer på den professionelle samtale og pædagogens særlige rolle og position heri. Bogen relaterer sig til pædagogers hverdagspraksis både på teoretisk og praktisk niveau. Pointen er, at samtaler i det pædagogiske arbejde aldrig må blive rutineprægede og lette, men til stadighed må involvere pædagogens samlede opmærksomhedsfelt. Pædagogen må oparbejde kulturel opmærksomhed på og bevidsthed om kommunikationskultur.

  • af Susanne Idun Mørch, Jørgen Elm Larsen, Niels Rosendal Jensen, mfl.
    468,95 kr.

    Hvad kan social- og specialpædagogikken bruges til? Hvem retter den sig imod? Hvordan skal den udføres i praksis? Og hvordan uddanner man til den?Denne omfattende grundbog diskuterer alle disse spørgsmål – og flere til. Den er skrevet med særligt henblik på specialiseringen i social- og specialpædagogik på pædagoguddannelsen, men er også aktuel at anvende på kandidat-, master- og diplomuddannelser, der beskæftiger sig med social- og specialpædagogik.  Bogen tilbyder desuden inspiration og viden til pædagoger og andre fagpersoner inden for det social- og specialpædagogiske arbejdsfelt.For at gribe fagområdets mangfoldighed, er bogens kapitler skrevet af forfattere, der bredt repræsenterer professionshøjskoler, forskningsinstitutioner og pædagogisk praksis. Alle har – på forskellig vis – dyb indsigt i og erfaring med det social- og specialpædagogiske vidensfelt.Social- og specialpædagogik i pædagoguddannelsen 2. udgave er tilføjet en række nye kapitler og revideret i forhold til nyeste forskning på området. Bogen er redigeret af Tim Vikær Andersen, der er lektor på Pædagoguddannelsen, Københavns Professionshøjskole.

  • - Grundbog i kommunikation, organisation og ledelse
    af Susanne Idun Mørch
    318,95 kr.

    "Den pædagogiske kultur - grundbog i kommunikation, organisation og ledelse" sætter fokus på sammenhængene mellem elementerne kommunikation, organisation og ledelse med udgangspunkt i det særlige arbejdsområde, som pædagogisk arbejde udgør. Den gennemgående pointe er, at viden om disse tre elementer er en forudsætning for at kunne håndtere øgede samfundsmæssige krav om samarbejde, omstillingsparathed og kvalitet, hvis centrale pædagogiske værdier samtidig skal bevares. Bogen er udformet med henblik på bestemmelserne i Bekendtgørelse om uddannelse af pædagoger omkring uddannelsen og faget KOL samt med henblik på at sætte omstændighederne omkring pædagogisk arbejde i centrum. Bogen henvender sig til pædagogstuderende og til de forskellige faggrupper, der udfører pædagogisk arbejde i samfundets institutioner.  Bogen består af seks dele. 1. del introducerer faget KOL, beskriver dets baggrund og indsætter det i en samfundsmæssig sammenhæng. Desuden gennemgås fagets delelementer og deres indbyrdes sammenhæng. 2. del omhandler institutionen som arbejdsplads. Der er fokus på arbejdsbegrebet og arbejdsmiljøforskning samt faktorer, der påvirker arbejdsmiljøet. 3. del fokuserer på kommunikation. Der lægges vægt på den form for kommunikation, der foregår i den institutionelle sammenhæng, som pædagogisk arbejde er placeret i og på den rolle i og det ansvar for kommunikationen, som medarbejderen har. 4. del handler om organisation og kultur. Kulturbegrebet benyttes som metafor for organisationer og det anvendes som omdrejningspunkt for analyse af den pædagogiske institution og dens samarbejdspartneres kultur. 5. del handler om den samfundsmæssige sammenhæng det pædagogiske arbejde befinder sig i. Systemteori og organisationskulturformer inddrages. 6. del har fokus på ledelse og udvikling. Moderne institutioner stilles overfor krav om udvikling og omstilling, hvilket stiller krav til institutionens ledelse.

  • - Profession, udvikling og forskning
    af Susanne Idun Mørch, Hanne Hede Jørgensen, Peter Clausen, mfl.
    328,95 kr.

    " Jeg kan meget klart anbefale alle pædagoger og lærere, såvel som studerende som erfarne, at læse denne bog. Som læser kan man kun blive klogere på det at arbejde med mennesker i vores moderne samfund."www.jagoo.dk - Læs hele anmeldelsen ovenfor  Pædagog i en mangfoldig verden giver en omfattende og grundlæggende introduktion til, hvad det vil sige at uddanne sig til pædagog som professionsbachelor. Gennem 20 temaopdelte kapitler præsenteres perspektiver på den pædagogiske professions arbejdsopgaver i det nye århundrede og pædagogens kompetencer her. Temaerne behandles på tværs af uddannelsens fag og fagområder med hovedfaget pædagogik som omdrejningspunkt og med fokus på professions-, forsknings- og udviklingsperspektiver. Bogen tilbyder såvel den nye studerende som den erfarne praktiker aktuelle perspektiver på pædagogisk arbejde.Den pædagogstuderende får studievejledning, dvs. viden om sammenhænge mellem teori og praksis, praktikkens betydning i læringsprocesserne; indsigt i målgrupper, metoder, samarbejde og samfundsforhold samt i de problemstillinger og faglige diskussioner, der er knyttet hertil.Pædagogen i praksis får indblik i den nye pædagoguddannelses aktuelle temaer og problemstillinger, bl.a. til gavn for praktikuddannelsen og til inspiration for yderligere udforskning og undersøgelse af professionens områder, metoder og problemstillinger i samarbejde med studerende og uddannelsesinstitutioner.

  • - pædagogiske perspektiver
    af Susanne Idun Mørch
    332,95 kr.

    Individ, institution og samfund er et nyt og obligatorisk grundfag i den nye pædagoguddannelse. Denne bog er en helhedsorienteret og sammenhængende introduktion til fagets kerneområder og centrale begreber, med tæt forbindelse til de berøringsflader faget har til de andre fag og faglige elementer i uddannelsen, til den pædagogiske profession, og til nyere forsknings- og udviklingsarbejde. Bogen fremstiller faget, dets muligheder og relevans uden at miste forbindelsen til central viden fra den gamle uddannelse. Bogen indeholder dels reviderede og opdaterede kapitler fra forfatterens tidligere udgivelse, Den pædagogiske kultur, og dels helt nye kapitler. Begge dele er målrettet det nye fags bestemmelser. Hovedpointen er som tidligere, at pædagogisk arbejde foregår i en kontekst, som er helt unik. Det betyder, at den viden og de redskaber, faget indeholder, ikke skal betragtes isoleret men må omsættes og forbindes til hverdagslivet i de pædagogiske institutioner. Og at arbejdet i institutionerne omvendt må bidrage til nye teoretiske konstruktioner og forståelser. Bogen er fyldt med eksempler og referencer, der kan skabe en sådan forbindelse. Den er derfor relevant ikke kun for pædagogstuderende, men også for pædagogen i praksis. Med sit fokus på kulturer, samarbejde og konflikter, udvikling, roller og positioner, er bogen desuden relevant for tværprofessionelle forløb i mellemlange videregående uddannelser. Forfatteren er cand. psych. og lektor ved Jydsk Pædagog-Seminarium. Hun har skrevet, redigeret og oversat en række bøger med relevans for pædagogisk arbejde. Forfatteren har desuden deltaget i det undervisningsministerielle arbejde, der har dannet baggrund for formuleringerne for faget i den nye bekendtgørelse om uddannelse af pædagoger som professionsbachelor.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.