Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ortopædkirurgi – Sygdomslære og sygepleje er nyskrevet og opdateret med de nyeste principper inden for sygepleje og behandling af de forskellige ortopædkirurgiske specialer. En lang række forfattere har bidraget med deres specialviden, og bogen er opdelt i en generel og en speciel del.I bogens generelle del beskrives præ-, per- og postoperativ sygepleje til den ortopædkirurgiske patient. Derudover indeholder den generelle del kapitler om modtagelse af patienten, ernæring, forebyggelse af komplikationer, træning af patienten, kvalitetsudvikling samt patientsikkerhed.I den specielle del gennemgås både sygeplejefaglig og lægefaglig behandling af lidelser og traumatiske tilstande i henhold til den fagområdespecialisering, der over de seneste år er sket inden for ortopædkirurgien.Bogen henvender sig til såvel sygeplejestuderende som uddannede sygeplejersker inden for alle grene af det ortopædkirurgiske speciale. Bogen er endvidere velegnet som opslagsværk for sygeplejersker ansat i akutmodtagelse, ambulatorier, sengeafdelinger samt opvågnings- og anæstesiafsnit. Endelig vil andre faggrupper inden for sundhedsvæsenet - herunder medicinstuderende - også have stor gavn af bogen.
Den reflekterende praktikvejleder behandler et af de mest centrale og ofte debatterede pædagogiske spørgsmål i pædagoguddannelsen, nemlig spørgsmålet om praktik og praktikvejledning. Bogen redegør for, hvordan praktikvejlederne på praktikinstitutionerne kan bidrag til at udfylde det store læringspotentiale, der ligger i praktikken på pædagoguddannelsen.2. udgaven er revideret i forhold til lov om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog, der stiller større og mere specifikke krav til læring i praktikken og dermed også til funktionen som praktikvejleder.Praktikinstitutionerne og ikke mindst praktikvejlederne er afgørende nøglefigurer for pædagogstuderenedes læring i praktik - en opgave, som kræver engagement og dygtighed samt fortjener respekt og anerkendelse.Bogen sætter fokus på refleksion som et meget vigtigt element i praktikvejledning. Den veksler i sit indhold mellem teoretiske gennemgange af centrale begreber og giver forslag til konkrete fremgangsmåder, værktøjer og metoder, der kan bidrage til inspiration til praktikvejledere i arbejdet med at uddanne den kommende generation af pædagoger.Bogen er henvendt til praktikinstitutioner og praktikvejledere på pædagoguddannelsen. Men også andre professionelle, der arbejder med uddannelse, blandt andet undervisere på professionshøjskoler, kan hente inspiration i bogen.
Praktikken er en både vigtig og omstridt del af pædagoguddannelsen. Alene det, at den udgør mere end 1/3 af uddannelsestiden, gør den betydningsfuld. Men længden er også genstand for diskussion: Indebærer de lange praktikperioder, at de studerende forberedes grundigt til deres kommende arbejde, eller betyder de, at den studerende socialiseres til på godt og ondt at handle ligesom de allerede ansatte, så de ikke udvikler kompetencer til faglig fornyelse? Bogen fokuserer på, hvordan der kan skabes et frugtbart samarbejde mellem den studerende, praktikvejlederen og undervisere fra uddannelsesstedet. Den omhandler bl.a. anvendelsen af etnografiske metoder i praktikken, praktikken som læreproces, idet teorier om voksnes læring sættes i relation til praktikkens læringsrum, faglig skrivning som medium for praktisk læring og praktikvejlederens facilitatoropgaver.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.