Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Når jeg ikke blev helt ødelagt af at være så meget i vejen for en alkoholiker, var det først og fremmest, fordi den basale tryghed var tilbage i mit liv: Storfamilien og Lodsoldermandsgården. Følelsen af at høre til. Her havde jeg ret til at være. Jeg ved, at mine fætre og kusiner havde det på samme måde. Lige meget hvor forvirrende, besværligt og kaotisk vores hverdagsliv formede sig, så havde vi et helle på Lodsoldermandsgården, hvor vi også havde hinanden. Kommer man sejlende med færgen til Rørvig, er Lodsoldermandsgården noget af det første, man ser. Den ligger gul og rød på havnen og minder om gamle dage. Dengang kom malerne kom til Rørvig for lysets skyld. Med malerne kom digterne, og med dem komponisterne. Denne bog handler om det liv, som blev levet på den godt 300 år gamle gård fra 1940 til 1970. Den handler om de mennesker, der boede på gården, og de der besøgte den. Forfatter og historiefortæller Susie Haxthausen har før skrevet romaner og fagbøger. Dette er en erindringsbog fuld af anekdoter og portrætter af mennesker, der har haft betydning for det kunstneriske miljø i Danmark.
I Mosekonens datter møder vi Inger, der er viljestærk og modig, men i sin flittighed og kvikke facon lider hun også af en alvorlig karakterbrist: Hun har svært ved at adlyde. Selv som en husmandstøs gør hun, som hun selv finder bedst, selv hvis det fører meget besvær med sig. Vi følger hende fra mosekonens ydmyge bryggerhytte til herregårdsstuerne i både Slesvig og Danmark i en sand skæbnefortælling. På sin vej oplever hun både stor sorg og modstand af mere end én slags – men hun møder også kærligheden i alle dens mange former. Det er ikke til at sige, hvordan det kommer til at gå en som hende, men hendes liv bliver i hvert fald ikke helt almindeligt.
»Hun rører hurtigt i en gryde, som hænger over ildstedet under den åbne lyre, og lidt eftergenoptager hun sangen. Det er ikke en vise som dem, de synger nede i Løjby, det er en sær, ordløs sang, som hun pludselig sætter ord på …«.Inger er ikke, som folk er flest i landsbyen omkring Løjbygård. Hun er flittig, munter og kvik, men hun har en alvorlig karakterbrist for en husmandstøs: Hun har svært ved at adlyde, hun gør, som hun selv finder bedst.Den slags kan føre meget besvær med sig, hvad end man færdes i en bryggerhytte eller på en herregård, og Inger kommer til at møde modstand af mere end én slags – men hun kommer også til at møde kærligheden. Hvordan skal det gå sådan en som hende? Hendes liv bliver i hvert fald ikke helt almindeligt.Mosekonens datter er en skæbnefortælling om den viljestærke og modige pige Inger, der kommer vidt omkring i 1700-tallets samfund – fra mosekonens ydmyge bryggerhytte og til herregårdsstuer i både Slesvig og Danmark. Hun oplever modstand og stor sorg, men også kærligheden i dens mange former.Bogen er smukt illustreret af Charlotte Clante.Susie Haxthausen debuterede i 1978 med Dig og mig og vi tre, en håndbog om samliv og fødsel. I1985 udkom hendes første roman Disse blå øjne på forlaget Hekla. Hun har tidligere arbejdet med teater og har som medlem af den dansk-svenske fortællegruppe Beretterakademiet rejst landet rundt som historiefortæller.
En man och en kvinna blir kära, flyttar ihop, gifter sig och skaffar barn. Sedan lever de lyckliga i alla sina dagar - eller? När Susie Haxthausen och hennes man får sitt första barn inser de att deras förskönade bild av föräldraskapet inte alls stämmer överens med verkligheten. Det som skulle vara det naturliga steget i att fördjupa relationen blir istället ett hinder för förhållandet. Vad gör man egentligen när barnet plötsligt tar så mycket plats att partnern, och resten av samhället, försvinner allt längre bort? I "Du och jag och vårt barn" skildrar Susie ett flertal föräldrars upplevelser av hur föräldraskapet påverkat deras relation och sexuella samliv. Det är en banbrytande bok som skrevs i en tid när fokus sällan låg på föräldrarnas tillvaro, utan främst på graviditeten och barnets behov. Susie Haxthausen, född 1945, är en dansk författare. Som nybliven mamma bildade hon föreningen Forældre og Fødsel och skrev boken "Du och jag och vårt barn". Hon har även arbetat med Världshälsoorganisationen (WHO) och med ungdomar inom teater och TV.
En gennemgang af hvorledes en dansk græsrodsbevægelse inden for sundhedssektoren opstår, udbredes og arbejder. Bogen kortlægger blandt andet den effekt, Foreningen Forældre og Fødsel har på politiske og professionelle holdninger og praksisser.Susie Haxthausen, f. 1945, dansk forfatter, eventyrdigter og fortæller. Startede med at stå i lære som filmklipper hos DR, men brød op pga dårlige arbejdsforhold og kastede sig ud i alskens eventyr - især inden for kreative fag. I 1978 debuterede hun som forfatter på Forlaget Gyldendal med den semi-dokumentariske "Dig og mig og vi tre" - om at blive en familie. Bogen blev også til en eksperimentalfilm. Siden er det blevet til en række bøger og antologier.
"Dig og mig og vi tre" er en håndbog om samliv og fødsel. Bogen indeholder en række spørgsmål, som er værd at diskutere både for kommende forældre og for fagfolk, som skal hjælpe den nye familie igennem den proces det er at gå fra tosomhed til svangerskab og videre til fødslen frem til den nye start med baby. Den er desuden filmatiseret som en halvdokumentarisk film, der er ment som et diskussionsoplæg snarere end en spillefilmSusie Haxthausen, f. 1945, dansk forfatter, eventyrdigter og fortæller. Startede med at stå i lære som filmklipper hos DR, men brød op pga dårlige arbejdsforhold og kastede sig ud i alskens eventyr - især inden for kreative fag. I 1978 debuterede hun som forfatter på Forlaget Gyldendal med den semi-dokumentariske "Dig og mig og vi tre" - om at blive en familie. Bogen blev også til en eksperimentalfilm. Siden er det blevet til en række bøger og antologier.
Da den 30-årige Mette dør efter fem års kamp mod kræftsygdommen, tvinges hendes søster gennem et pinefuldt selvopgør, der afklarer hadet, men også kærligheden, der bandt dem sammen.Susie Haxthausen, f. 1945, dansk forfatter, eventyrdigter og fortæller. Startede med at stå i lære som filmklipper hos DR, men brød op pga dårlige arbejdsforhold og kastede sig ud i alskens eventyr – især inden for kreative fag. I 1978 debuterede hun som forfatter på Forlaget Gyldendal med den semi-dokumentariske "Dig og mig og vi tre" – om at blive en familie. Bogen blev også til en eksperimentalfilm. Siden er det blevet til en række bøger og antologier.
"Disse blå øjne" skildrer en kvinde, der er kørt fast i sit ægteskab. Hun indleder en affære og forsøger at gøre sværmeriet til en måde at bryde ud af ægteskabet på og i stedet stille sine egne krav til tilværelsen.Susie Haxthausen, f. 1945, dansk forfatter, eventyrdigter og fortæller. Startede med at stå i lære som filmklipper hos DR, men brød op pga dårlige arbejdsforhold og kastede sig ud i alskens eventyr - især inden for kreative fag. I 1978 debuterede hun som forfatter på Forlaget Gyldendal med den semi-dokumentariske "Dig og mig og vi tre" - om at blive en familie. Bogen blev også til en eksperimentalfilm. Siden er det blevet til en række bøger og antologier.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.