Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I en række essays tager Sven OveGade læseren med på en guidede tur i den danske efterkrigshistorie. Det vilsige, det starter i barndomshjemmet i Fredericia, i en gård midt i byen, hvorbesættelsen og samarbejdspolitikken bliver det kritiske omdrejningspunkt. Gadehævder, at det manglende retsopgør med politikerne, der havde ansvaret forsamarbejdspolitikken, så at sige er blevet et ar på folkesjælen, og at det harpræget alle vigtige beslutninger siden: Den haltende tilslutning til NATO, detmanipulerede medlemskab af EF og siden EU, den ukritiske accept af velfærdsstatenmed den ukontrollerede vækst i de offentlige ydelser og sidst men ikke mindst:den multikulturelle ophævelse af Danmark som en egentlig nationalstat. Hvem var det egentlig, derbesluttede, hvad der skete? Sven Ove Gade giver i bogen enkarakteristik af et mere og mere retningsløst samfund, præget af et demokratiskog nationalt forfald. Sven Ove Gade var chefredaktør forEkstra Bladet 1976-2000. Han har bl.a. udgivet biografierom Victor Andreasen og HenrikCavling samt om modstandsmændene Frode Jakobsen, Flemming Juncker, JensToldstrup og Flemming B. Muus. Foruden en række debatbøger.
Biografi om den spraglede og kontroversielle danske modstandsmand, faldskærmschef og forfatter Flemming B. Muus.Allerede som 25-årig kom Flemming B. Muus i uføre, da hans familie forviste ham til Liberia, efter at han var blevet grebet i at forfalske checks. I Liberia modtog Muus nyheden om besættelsen af Danmark, og han søgte straks at melde sig i allieret tjeneste, men nåede først i april 1942 frem til England efter en dramatisk tur, der omfattede en syvdages kanorejse og et transportskib, der blev sænket ud for Irlands kyst. Samlet op af en britisk destroyer nåede han England, hvor Muus blev rekrutteret af Special Operations Executive (SOE). Efter endt træning blev han udpeget som leder af SOEs arbejde i Danmark, og 11. marts 1943 nedkastet syd for Nibe. Hans instruks lød på at organisere våbenmodtagelser i Jylland. I København, fik han kontakt til modstandsbevægelsens og de politiske inderkredse og gjorde et uvurderligt arbejde for at gøre Danmark frit. I december 1944 blev Muus kaldt til London, hvor han blev tilbageholdt, sigtet for undersleb. Resten af krigen hang anklagen over ham, indtil han i 1946 blev dømt for bedrageri mod den modstandsbevægelse, som han havde kæmpet for under krigen.Efter få måneder blev han benådet og rejste til Sydafrika, hvor han blev ansat i en guldmine. I 1949 vendte han hjem til Danmark, hvor han frem til sin død i 1982 ernærede sig som forfatter til en række drengebøger og til bestsellere baseret på sit eget liv.
I en række essays tager Sven Ove Gade læseren med på en guidede tur i den danske efterkrigshistorie. Det vil sige, det starter i barndomshjemmet i Fredericia, i en gård midt i byen, hvor besættelsen og samarbejdspolitikken bliver det kritiske omdrejningspunkt. Gadehævder, at det manglende retsopgør med politikerne, der havde ansvaret for samarbejdspolitikken, så at sige er blevet et ar på folkesjælen, og at det har præget alle vigtige beslutninger siden: Den haltende tilslutning til NATO, det manipulerede medlemskab af EF og siden EU, den ukritiske accept af velfærdsstaten med den ukontrollerede vækst i de offentlige ydelser og sidst men ikke mindst: den multikulturelle ophævelse af Danmark som en egentlig nationalstat.Hvem var det egentlig, der besluttede, hvad der skete?Sven Ove Gade giver i bogen en karakteristik af et mere og mere retningsløst samfund, præget af et demokratisk og nationalt forfald.Sven Ove Gade var chefredaktør for Ekstra Bladet 1976-2000. Han har bl.a. udgivet biografier om Victor Andreasen og Henrik Cavling samt om modstandsmændene Frode Jakobsen, Flemming Juncker, Jens Toldstrup og Flemming B. Muus. Foruden en række debatbøger.
"Fløjlsmaverne" var Ekstra Bladets første chefredaktør, Freilif Olsens, kritiske betegnelse for den politiske og kulturelle magtelite, der gjorde sine egne værdier til hele samfundets.Siden dengang er magtens arrogance ikke blevet mindre. Ifølge Sven Ove Gade er Danmark blevet et systemsamfund, der forvaltes af de veluddannede og velbjærgede, og hvor den "almindelige" befolkning får mindre og mindre at skulle have sagt.I en række skarpe udfald mod den herskende orden viser han, hvordan elitens dogmer fortegner virkeligheden og gang på gang undergraver demokratiet og de grundlæggende frihedsrettigheder.Sven Over Gade (f. 1935) er en dansk forfatter og tidligere chefredaktør for Ekstra Bladet. Han er oprindeligt uddannet cand.merc. og har skrevet en lang række debatbøger, journalistiske bøger og biografier om blandt andre Henrik Cavling, Flemming Juncker og Frode Jakobsen.
Biografi om den spraglede og kontroversielle danske modstandsmand, faldskærmschef og forfatter Flemming B. Muus. Allerede som 25-årig kom Flemming B. Muus i uføre, da hans familie forviste ham til Liberia, efter at han var blevet grebet i at forfalske checks. I Liberia modtog Muus nyheden om besættelsen af Danmark, og han søgte straks at melde sig i allieret tjeneste, men nåede først i april 1942 frem til England efter en dramatisk tur, der omfattede en syvdages kanorejse og et transportskib, der blev sænket ud for Irlands kyst. Samlet op af en britisk destroyer nåede han England, hvor Muus blev rekrutteret af Special Operations Executive (SOE).Efter endt træning blev han udpeget som leder af SOEs arbejde i Danmark, og 11. marts 1943 nedkastet syd for Nibe. Hans instruks lød på at organisere våbenmodtagelser i Jylland. I København, fik han kontakt til modstandsbevægelsens og de politiske inderkredse og gjorde et uvurderligt arbejde for at gøre Danmark frit. I december 1944 blev Muus kaldt til London, hvor han blev tilbageholdt, sigtet for undersleb. Resten af krigen hang anklagen over ham, indtil han i 1946 blev dømt for bedrageri mod den modstandsbevægelse, som han havde kæmpet for under krigen. Efter få måneder blev han benådet og rejste til Sydafrika, hvor han blev ansat i en guldmine. I 1949 vendte han hjem til Danmark, hvor han frem til sin død i 1982 ernærede sig som forfatter til en række drengebøger og til bestsellere baseret på sit eget liv."Det er ganske enkelt fornem journalistik i litterær aftapning."- 5 stjerner, Jyllands-Posten"Sven Ove Gade har held til at sammenfatte den uventede helts liv, så det vækker interesse. For som altid er de mest fascinerende skikkelser de dobbelttydige, der viser os menneskets sammensathed. Var han helt eller skurk? Begge dele."- 4 stjerner, Bent Blüdnikow, Berlingske
Den tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet retter et frontalangreb på den danske folkekirke, som han ikke synes tager sit formål alvorligt: At missionere for sin sandhed uden kompromisser.Tag et brækmiddel. Så delikat lød Søren Kierkegaards opfordring til enhver virkelig kristen i den såkaldt kristne folkekirke, hvis de ville befri sig fra en kirke, der havde mistet sit indhold. Sven Ove Gade har samme opskrift. Den danske folkekirke er blevet en passiv, lidenskabsløs kirke og ikke en stridende kirke, der kæmper for at overbevise og missionere. Kirken er blevet et sted, der løber efter tidsånden, en kirke, hvor præster politiserer og udtaler sig om alt mellem himmel og jord, men bare ikke gør det, en kirke bør: missionere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.