Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvis vi vil forstå den tid, vi lever i, må vi interessere os for fortiden. Og den er utrolig spændende. Tænk bare på det gamle Ægypten og Mesopotamien. Eller på grækerne og Romerriget. Og tager vi den nyere tid, kan vi se på, hvad den franske revolution og de to verdenskrige har betydet for os. Vi kan også se på begreber som kapitalisme og socialisme samt på sygdomme og epidemier, som i den seneste tid har fået en helt uventet aktualitet.Vi håber med denne bog at have skabt et overblik, som vil give interesse for at vide mere.
"På mange kort over Danmark er der en rød streg, som går fra Flensborg fjord i øst og et stykke syd for Højer i vest.Det er grænsen mellem Danmark og Vesttyskland. Nord for stregen hører landet til Danmark. Syd hører det til Tyskland.Man kan se stregen på kortene, men den findes naturligvis ikke i virkeligheden."Grænselandet mellem Tyskland og Danmark har en lang og omtumlet historie. Grænsen har flyttet sig mange gange i løbet af historien ofte som følge af en blodig krig. Sven Skovmand fortæller om grænselandets spændende historie. Bind 2 fortæller om forholdet mellem Danmark og Tyskland i 1900-tallet, og hvordan det er at bo midt i grænselandet og i virkeligheden føle sig dansk, selvom man bor i Tyskland, eller tysk, selvom man bor i Danmark. Bogen indeholder desuden et langt afsnit om Vadehavet, og hvordan det opstod i 1300-tallet, da en voldsom stormflod fik havet til at skylle ind over land og drukne tusindvis af mennesker og dyr.Bogen udkom første gang i 1990.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
Den danske historie er utrolig spændende. Og den fortæller os meget om, hvor klogt og mindre klogt vi har handlet gennem tiden. Vi misbrugte Øresundstolden, hvad der kostede os Skåne, Halland og Blekinge. Mens tabet af Norge i 1814 betød, at vi fik et langt bedre forhold til nordmændene, end vi ellers ville have haft. Vi mistede Sønderjylland i 1864, fordi vi ikke ville lytte til den engelske regering. Men vi fik dog Sønderjylland igen, og siden da har vi båret os klogt ad. Vi håber med denne bog at have skabt et overblik, som vil give interesse for at vide mere.
"Lige syd for byen Slesvig i Sydslesvig kan man se en vold af jord, der har form som en halvkreds. Den beskytter et stykke land, der går ned til den lille vig, som hedder Haddeby Nor.Her lå for over 1000 år siden den største by i Danmark. Ja, det var en af de vigtigste byer i hele det nordlige Europa. Den hed Hedeby. Eller som tyskerne kalder den: Haithabu."Grænselandet mellem Tyskland og Danmark har en lang og omtumlet historie. Grænsen har flyttet sig mange gange i løbet af historien ofte som følge af en blodig krig. Sven Skovmand fortæller om grænselandets spændende historie. Første bind fokuserer særligt på den store by Hedeby og dens betydning for Danmarks udvikling og for forholdet til den store nabo mod syd. Bogen efterfølges af et andet bind, der beskriver grænselandets nyere historie.Bogen udkom første gang i 1990.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Når mennesker har det dårligt, må det offentlige træde til og hjælpe. Det gælder, hvad enten folk er syge eller har svært ved at klare sig økonomisk.Sådan tænker vi i dag. Vi lever jo i det samfund, som man har kaldt velfærdssamfundet. Det er et samfund, hvor målet er, at alle skal have det godt, og hvor det offentlige må støtte dem, der har brug for hjælp."Man kommer nemt til at tage det for givet, at det offentlige vil støtte de svageste i samfundet, når de har brug for hjælp. Hvis man bliver syg, regner man naturligvis med, at man gratis kan komme på hospitalet og blive behandlet. Sådan har det imidlertid ikke altid været. Sven Skovmands bog om social- og sundhedsområdet beskriver, hvordan denne vigtige del af velfærdssamfundet fungerer i moderne tid, og hvordan man har grebet de enkelte borgeres behov an i gamle dage. Bogen udkom første gang i 1989. Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Vi har et samfund, hvor det offentlige gør langt mere for borgerne, end man gjorde før i tiden. Derfor er det vigtigt, at tingene lægges til rette på en sådan måde, at man kan finde de billigste og mest hensigtsmæssige løsninger. Det gør planlægning til en nødvendighed. Men planlægning er ikke problemfri. Meget tit vil man opleve, at samfundets interesse går imod, hvad den enkelte ønsker."I et samfund som det danske bestemmer det offentlige rigtig meget. Hvis en borger vil bygge et hus, skal der søges om tilladelse til en hel masse ting. Det er blandt andet fordi man skal sørge for, at det ikke går ud over miljøet eller resten af beboerne i området. Reglerne kan til tider virke for stramme og uretfærdige, men ofte er der en grund til, at de er der.Sven Skovmands bog fortæller, hvorfor det offentlige har så meget at skulle have sagt inden for teknik- og miljøområdet. Bogen giver et vigtigt indblik i, hvordan det offentlige fungerer på dette punkt, og hvilke regler der er til den enkelte borgers fordel over for det offentliges fordel.Bogen udkom første gang i 1988.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"I en kolhóz drives gårdene ikke af de enkelte landmænd, sådan som de f.eks. gør i Danmark. Man ordner tingene i fællesskab. Det gælder både dyrkningen af jorden og pasningen af husdyrene. Mejerier og andre former for industri drives også i fællesskab.Der er ca. 27.000 kolhózer i Sovjetunionen. Omkring 60 % af den sovjetiske produktion af korn, kød og mælk kommer fra kolhózerne. Resten kommer fra de statslige brug, sovhózerne."Sven Skovmand beskriver en kolhóz i Hviderusland i starten af 1980’erne. Han fortæller, hvordan de 3000 indbyggere driver landbruget, og hvilken indflydelse den enkelte borger har på driften af kolhózen. Bogen er skrevet til undervisningsbrug af skoleelever fra 6. klasse og opefter og giver et spændende indblik i et andet lands kultur.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Der findes politikere, der ikke laver ret meget. Men de er ikke mange. De fleste politikere arbejder mellem 50 og 60 timer om ugen i den tid, hvor Folketinget holder møde.Særligt travlt har de ledende politikere og politikerne i de små partier. Her er der jo ikke så mange til at passe de forskellige opgaver."Folketinget er en af de vigtigste institutioner i Danmark. Alligevel kan det være svært at finde ud af, hvad de folkevalgte politikere bruger deres tid på, hvordan lovforslag bliver vedtaget, og hvad der i det hele taget foregår bag Christiansborgs tykke mure.Sven Skovmands bog fortæller os om Folketingets historie, den måde det fungerer på, og hvordan en politikers hverdag ser ud. Bogen udkom første gang i 1991.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
Den danske kommunale inddeling her rødder, der går hele tusind år tilbage.Meget har forandret sig i løbet af de første 1000 år den kommunale inddelings historie. Kommunegrænser er flyttet. Sogne er blevet opdelt og sammenlagt. Meget af herredernes retslige magt er flyttet til kommunerne, ligesom kommunerne har måttet give afkald på pligter og magt til staten og andre aktører.Sven Skovmands bog fra 1988 beskriver, hvordan kommunerne har ændret sig i løbet af historien, og hvordan de var organiseret i slutningen af 1980’erne. Bogen beskriver grundigt følgerne af kommunalreformen i 1970 og lægger et solidt grundlag for forståelse af kommunernes udvikling i de følgende år.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Det er spændende at følge med i et valg til Folketinget.På en enkelt dag afgør vælgerne med deres kryds på stemmesedlen, hvem der skal regere Danmark. Og om aftenen kan vi sidde foran tv og få resultatet.""Valg til Folketinget" fortæller om de mange forskellige regler, der gør sig gældende ved et folketingsvalg. Bogen argumenterer for, hvorfor demokrati er den rigtige styreform, men også hvordan et demokratisk valg kan misbruges. Kandidaternes valgkampagne, valgløfter, valgmøder, regeringsforhandlinger og en række andre vigtige sider af folketingsvalget bliver gennemgået i bogen. Den udkom første gang i 1991.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
Sydafrika i starten af det 21. århundrede er næsten ikke til at kende fra det grusomme apartheid-styre, der kendetegnede det i årtier. Det betyder imidlertid ikke, at problemerne er løst.Fattigdommen og arbejdsløsheden er stadig stor især i de sorte slumkvarterer, og den høje kriminalitet rammer nu også de hvide. Samtidig er landet hårdt ramt af AIDS. Alligevel kan man håbe, at Sydafrika går mod en bedre fremtid.Landet råder ikke blot over guld, men også platin, der er et af verdens vigtigste råstoffer. Industriens eksport er i stærk fremgang, og landets vin bliver mere og mere efterspurgt. Samtidig tiltrækker dyreparkerne et stort antal turister.Sven Skovmands bog fra 2006 gør status på Sydafrika, da Nelson Mandela var kommet til magten og havde formået at skabe et nogenlunde stabilt forhold mellem de forskellige folkeslag i det enorme land. Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
USA har i mange århundreder været et drømmenes land, hvor folk fra hele verden tog til for at skabe sig et bedre liv."USA – historie og samtid" fortæller om USA’s spændende historie og om det samfund, der er opstået af de mange forskellige folkeslag, der strømmede til landet fra dets opdagelse af europæerne i 1492. Bogen beskriver blandt andet den oprindelige amerikanske befolknings kamp mod de hvide indvandrere, uafhængighedskrigen, den økonomiske krise i 1930’erne og rumkapløbet i 1960’erne. Sven Skovmand beskriver desuden det amerikanske politiske system, sundhedsvæsenet og de mange sociale problemer, der plager det amerikanske samfund.Bogen udkom første gang i 1988.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Revolution betyder omvæltning. Et land, der har haft en revolution, bliver helt forandret i forhold til, hvad det var før.Det gjaldt Rusland efter den store revolution i 1917. Men det gælder også både Rusland og Østeuropa i dag. Den revolution, som de oplever nu, er mindst lige så vidtgående som den i 1917.Det nye er, at de er sat i gang af den mand, der i 1985 kom til magten i Sovjetunionen – landets præsident Mikhail Gorbatjov."Sven Skovmands bog om Mikhail Gorbatjovs revolution udkom i 1990, som var året imellem Berlinmurens fald i 1989 og Sovjetunionens totale sammenbrud i 1991. Bogen giver et spændende indblik i de forandringer, som Gorbatjov indførte i løbet af 1980’erne, uden at nogen kunne vide, at det ville føre til, at hele Sovjetunionen ophørte med at eksistere, og at han selv måtte gå af som præsident.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Interesserer russerne sig ikke så meget for skolen som vi f.eks. gør? Den tanke kan man let få, når man ser en skole som den i Krasnodár.Det er dog nok en lidt uretfærdig tanke. For på mange måder bliver der i Sovjetunionen gjort meget ud af børns og unges muligheder. Det kan man se på de mange nye børnehaver, pionerpaladser og fagcentre som er bygget i de seneste år."Hvordan så uddannelsessystemet ud i Sovjetunionen i 1970’erne? Sven Skovmands bog fra 1979 fortæller en lang række historier fra skoler, børnehaver og universiteter i Sovjetunionen og beskriver, hvordan det var at gå i skole der. Bogen fortæller også om de forskellige fritidsaktiviteter og kulturelle tilbud, der var tilgængelige for de sovjetiske borgere.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
I 1800-tallet forlod over 52 millioner mennesker det gamle Europa for at tage den farlige og lange rejse til USA. Livet i Europa var blevet så barskt for de fattige mennesker, at mange af dem valgte at skrabe de sidste sparepenge sammen og prøve lykken i Amerika.Sven Skovmands bog fortæller om de vilkår, udvandrerne flygtede fra. Han fortæller om de uretfærdige forhold for de bønder, der sled på godsejernes marker uden selv at få noget af overskuddet. Mange blev gjort arbejdsløse, da der i løbet af 1800-tallet blev opfundet mange forskellige landbrugsmaskiner, som kunne gøre arbejdet meget hurtigere end ved håndkraft. Skovmand beskriver også det hårde liv i de overfyldte og usunde byer, arbejdet på fabrikker, hungersnød, når høsten slog fejl, og social uretfærdighed, som virkede umulig at sætte sig op imod.Bogen udkom første gang i 1976.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Intet land i verden har som Sydafrika sat den racemæssige undertrykkelse i system. Men det må også siges, at intet land befinder sig i en tilsvarende situation og har haft en tilsvarende historisk udvikling."Sven Skovmand fortæller om den grusomme racistiske undertrykkelse, der fandt sted i Sydafrika under Apartheid-styret. Han spørger samtidig, hvad verdenssamfundet kan gøre for at ændre forholdene i landet, så de sorte får samme rettigheder og muligheder som de rige. Bogen tager udgangspunkt i FN’s menneskerettighedskommissions rapport om racediskriminationen i Sydafrika fra 1967.Meget har forandret sig i Sydafrika, siden Sven Skovmand udgav sin bog i 1969. Ikke desto mindre giver den et interessant billede af, hvordan forholdene var i landet før Apartheids fald.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Der er mange ting, Cuba skal have fra udlandet. Sådan har det altid været. Landet ligger lige op ad USA og er derfor blevet vant til at købe mange varer herfra i stedet for at lave dem selv. Men revolutionen betød en voldsom ændring i forholdet til USA."Efter kommunisterne kom til magten i Cuba i 1950’erne, ville det liberalistiske USA ikke længere handle med dem. I stedet måtte cubanerne handle med Sovjetunionen, som lå tusindvis af kilometer borte. Sovjetunionen var også kommunistisk, og derfor ville de gerne samarbejde med Cuba. Meget omkring Cuba og landets kommunistiske styre er svært at gennemskue. Sven Skovmands bog fra 1978 fortæller om den cubanske revolution og de mange ting, der ændrede sig både internt i landet og i forhold til omverdenen. Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Hvad er en europæisk union? Spørgsmålet kan besvares meget klart. Det er en forbundsstat af samme art som Vesttyskland og USA. Det er en stat, hvor et land som Danmark ikke vil have meget mere at sige end Kansas eller Minnesota i USA. En sådan europæisk storstat har altid været EF’s mål. Det er et ønske, som er næret af de europæiske landes svækkelse efter 2. verdenskrig."I 1980’erne var der en stor modvilje i den danske befolkning mod EF, som senere er blevet til EU. Sven Skovmand var en af de store modstandere imod EF, og i essayet "Europas forenede stater" fra 1985 fremfører han en række argumenter imod Danmarks medlemskab af EF.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"I 1847 oprettede man ’Kommunistisk Forbund’. Det var i høj grad Marx’ værk. Han skrev selv dets program sammen med vennen Engels. Det kom til at hedde ’Det kommunistiske Manifest’. Marx og hans venner kaldte nemlig sig selv for kommunister. Det er et ord, som kommer fra latin. Det betyder, at man går ind for et fællesskab. Og det var jo netop, hvad de gjorde. Tingene skulle ejes i fællesskab og ikke af få kapitalister."Sovjetunionen blev grundlagt efter den russiske revolution i 1917 under ledelse af blandt andre Lenin og Stalin. Samfundets opbygning og ideologi blev baseret på Karl Marx’ kommunistiske tanker, som var opstået mange årtier tidligere. Sven Skovmand fortæller om, hvordan Lenin og Stalin forsøgte at forme den nye union ud fra Marx’ teorier. Bogen fortæller samtidig om de dramatiske begivenheder både op til og efter revolutionen."Marx, Lenin og Stalin" udkom første gang i 1981.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
Hvordan forestillede man sig, at fremtiden ville se ud, dengang året var 1971?Sven Skovmands bog "Fremtidens samfund" spekulerer blandt andet i, om byerne i fremtiden ville blive ved med at vokse, om forureningen af miljøet ville tage endnu mere til, og om man ville blive ved med at køre i bil, tog eller på cykel i samme grad som før. Det er interessant at læse bogen i det nye årtusind og se, hvilke forudsigelser der har ramt plet.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Den 5. april 1930 nærmede et mærkeligt optog sig den indiske vestkyst ved landsbyen Dandi. Det bestod af 2-3000 mennesker, hvoraf flere havde vandret hundreder af kilometer for at nå dette mål. I spidsen for optoget gik en lille uanselig 60-årig mand med et lændeklæde, sandaler og briller. Han fremsagde en bøn og gik ud i strandkanten. Her samlede han en lille klump salt op, som var blevet tilbage, efter at vandet var fordampet. Han erklærede samtidig, at han godt var klar over, at han handlede mod loven."I mange år havde den engelske kolonimagt indført et forbud mod, at andre end dem selv fremstillede salt i Indien. Inderne var altså tvunget til at købe det livsnødvendige salt hos englænderne til en langt højere pris, end hvis de selv kunne have skaffet det. Denne uretfærdighed og mange andre ligesom den gjorde Mohandas Karamchand Gandhi (1869-1948) op med. Han gjorde det på en måde, som englænderne ikke kunne knuse med deres militære metoder: på en ikke-voldelig måde.Sven Skovmand fortæller om en af verdenshistoriens mest indflydelsesrige og inspirerende politikere. Gandhi var hovedkraften bag Indiens løsrivelse fra Storbritannien i 1947, og det var ham, der med sine store sultestrejker fik standset den blodige strid mellem hinduer og muslimer efter landets selvstændighed.Bogen udkom første gang i 1975.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"Vi kan lide den kommune, vi bor i. Vi kan lade være. Men vi kan ikke komme uden om den.Hvis kommunen bruger for mange penge, kommer vi til at betale det i skat.Hvis kommunen lægger et hus eller en fabrik et uheldigt sted, er det os, der skal se på det.Hvis kommunen har for få busser, må vi cykle eller køre i bil."Hvor end vi kan lide det eller ej, har det betydning for vores liv, hvad der sker i den kommune, vi bor i. Sven Skovmands bog fra 1985 beskriver kommunens forskellige funktioner, og hvordan den kan gribe enten positivt eller negativt ind i den enkelte borgers liv.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"I Sovjetunionen har man ikke private landbrug, som man har det i Danmark. Folk på landet arbejder i kollektive brug eller i store landbrug, der ejes af staten.Her bor de i store landsbyer, som er udstyret med forretninger, skoler, børnehaver, kulturhuse og lægeklinikker."Hverdagen i 1970’ernes Sovjetunionen så betydeligt anderledes ud, end den gjorde i for eksempel Danmark. Sven Skovmands bog tager os med ud i det sovjetiske landbrugsland, ind på fabrikkerne og ud på markedspladserne. Han fortæller, hvordan samfundet og økonomien var skruet sammen, og hvilken betydning det havde for den enkelte borger.Bogen udkom første gang i 1978.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
Dengang Rusland hed Sovjetunionen, hed Sankt Petersborg Leningrad, og Moskva var hovedstaden. Det havde Sankt Petersborg ellers været i næsten 200 år, men alt det ændrede sig ved den russiske revolution. "Moskva og Leningrad" fortæller om de to enorme byers turbulente historie, om deres kappestrid om at være landets hovedstad og om de regler, der forhindrede sovjetiske borgere i at flytte til en af de to byer for at byerne ikke skulle vokse sig for store.Bogen udkom første gang i 1979, da Rusland endnu var en del af Sovjetunionen, og Sankt Petersborg stadig hed Leningrad.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"USA og Sovjetunionen er ene om at være supermagter. De bestemmer, om der skal være krig eller fred i verden. Derfor er det vigtigt, at de har et rimeligt godt forhold til hinanden. At de ved noget om hinanden og har tillid til hinanden."I starten af 1980’erne var forholdet mellem Sovjetunionen og Vesten meget anspændt, og mange frygtede, at en atomkrig ville bryde ud. Sven Skovmands bog fortæller om Sovjetunionen og dens magt over naboerne i Østeuropa, om besættelsen af Afghanistan, oprøret i Polen og den militære oprustning på begge sider af jerntæppet.Bogen udkom første gang i 1982.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
Kommunen spiller en stor rolle i den enkelte borgers liv uanset om det drejer sig om at betale skat, søge om understøttelse eller at finde den rigtige skole til sine børn.Sven Skovmands bog fra 1989 fortæller om de mange funktioner, kommunen havde dengang. Nogle har den stadig den dag i dag, og meget kommunalt arbejde fungerer ligesom i 1980’erne. Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
"En dag i april 1961 fløj otte amerikanske bombefly hen over Cuba og bombede alle de store flyvepladser på øen. Det var starten til den store landgang på Cubas sydkyst, der skulle gøre en ende på Fidel Castros styre."USA undervurderede igen og igen Cubas militære magt, efter Fidel Castro og hans kommunistiske styre kom til magten i slutningen af 1950’erne. Deres forsøg på at afsætte styret ved operationen i Svinebugten i 1961 fik bare modviljen imod dem til at vokse i det cubanske folk og hos styret. Sven Skovmand fortæller om Cubas spændende og turbulente historie, om det cubanske samfund som det så ud før revolutionen, og om hvordan alt ændrede sig efter borgerkrigen i 1950’erne og under Fidel Castro.Bogen udkom første gang i 1976.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.