Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne antologi introducerer til centrale politologiske, filosofiske, sociologiske, økonomiske og psykologiske tænkere og perspektiver, hvis teorier kan anvendes som analytiske redskaber og rammer inden for det sociale felt.Bogens tilgange omfatter teorier af Goffmann, Bourdieu, Giddens, Foucault, Marx, human udviklingsøkologisk systemteori, kritisk realisme og appreciative inquiry/socialkonstruktivisme.Bogen giver læseren redskaber til at reflektere over og skabe kobling mellem teori og praksis. Hvert kapitel har eksempler på praksisanvendelse af teorier på henholdsvis individ-, gruppe- og samfundsniveau.Teori i socialfaglig praksis henvender sig til studerende på socialrådgiveruddannelserne og til alle, der er interesserede i at forstå og analysere sociale problemstillinger.Bidragydere: Gordon Vicenti Sabine Jørgensen Elof Nellemann Nielsen Maria Haubjerg Dorthe Mørch Mikkelsen Liv Stikling Hermansen Aase Mygind Madsen Maria Bülow Gina Lydersen Mette Holmgaard Michael Adam Cho Guul Svend Aage Andersen Maria Haubjerg
Den offentlige forvaltning i kommuner, stat og regioner er i stigende grad præget af en blanding af administrativ sagsbehandling og behovet for en mere akademisk ramme til at forstå og bedrive det forvaltningsmæssige arbejde.Offentlig administration – i et udviklingsperspektiv er skrevet som lærebog til administrationsbacheloruddannelsen og andre uddannelser, der forener klassisk forvaltningsmæssig praksis med en dybere faglig tyngde. Bogen gennemgår klassiske forvaltningsmæssige områder som krydsfeltet mellem politik og jura, organiserings former i den offentlige forvaltning, evaluering og økonomistyring. Derudover præsenteres teoretiske perspektiver på den offentlige forvaltning. Endelig sætter bogen fokus på innovation, som har fået en stadig større plads i den offentlige forvaltning de senere år.Redigeret af Line Gaardsdal Warschawsky og Elof Nellemann Nielsen, VIA University College.
Hjerne og psykiatri i professionel praksis er en grundbog til forståelsen af sammenhængen mellem den foranderlige hjerne og psykiske lidelser i forståelsen af det sociale, sundhedsfaglige og pædagogiske område.Bogen søger at sammenkoble moderne hjerneforskning og psykiatri, for derigennem at formidle sammenhænge mellem neuropsykologi/neurobiologi og en række udvalgte og velkendte perspektiver og metoder i behandlingen af psykiske lidelser og tilgrænsende ikke-patologiske tilstande.Bogens første del 'Den neuroskabte virkelighed' retter primært fokus mod sammenhængen mellem moderne hjerneforskning og betydningen af og sammenhængen mellem denne og socialfaglige-, pædagogiske-, sundhedsfaglige- og psykologiske teorier og metoder.I bogens anden del 'Diagnoser og psykiatri' er fokus rettet mod egentlige kliniske psykologiske/psykiatriske tilstande, uden at der er tale om en klassisk psykiatribog. Denne del fremstår derfor som en atypisk tværfaglig grundbog i antologiform.Bogens to dele giver tilsammen en tværfaglig vinkel på problemstillinger som: diagnose, placebo, social intelligens, personlighed, spejlneuroner, helhedssyn, hjernens plasticitet, ADHD, personlighedsforstyrrelser m.fl.Hjerne og psykiatri i professionel praksis henvender sig til studerende og praktikere inden for en række fagprofessioner; socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter, lærere, socialpædagoger, samt andre faggrupper der arbejder inden for det psykiatriske felt.Bogens forfattere repræsenterer samtidig selv en række forskellige professioner, herunder psykologer, sociologer, antropologer, filosoffer, socialrådgivere, sygeplejersker og pædagoger.
Integration har været et afgørende emne på den politiske dagsorden og i fagprofessionelle sammenhænge de seneste årtier. Med Integration - dynamikker og drivkræfter foreligger et autoritativt værk, der giver et samlende overblik over området og sætter fokus en række væsentlige spørgsmål: Hvad er integration? Hvad er de centrale teorier på området, og hvilke dilemmaer og dynamikker peger de på? Hvilke udfordringer giver integration i praksis? Hvad er resultatet af de seneste årtiers indsats på området?Bogen er redigeret af Marco Goli, ph.d. og lektor i socialt arbejde på Professionshøjskolen Metropol, og Bent Greve, cand.polit. og professor i samfundsvidenskab på Roskilde Universitet, og rummer bidrag fra en række førende danske forskere og fagfolk.
Undersøgelsesdesign og viden i socialt arbejde belyser og vejleder dig i forhold til de mange valg, der knytter sig til gennemførelsen af en empirisk undersøgelse ud fra socialvidenskabelige metoder og teori.Udgangspunktet er en bacheloropgave baseret på en undersøgelse af socialt arbejde, men bogen kan også guide og vejlede projekter inden for andre uddannelser på UC'erne og på de samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser.Bogen følger fra start til slut alle de trin, der må tages, før din opgave er afsluttet. Et forskningsdesign indebærer en række beslutninger vedrørende bl.a. problemformulering, videnskabsteori, teorianvendelse, indsamling af empirisk materiale, analyse af materialet, besvarelse af opgavens spørgsmål og opgavens opbygning. Bogens otte kapitler giver støtte og hjælp til alle disse valg i de forskellige faser af projektet og opgaveskrivningen:Kapitel I UndersøgelsesdesignKapitel II Metoder og tilgangeKapitel III VidenskabsteoriKapitel IV Teori og begreberKapitel V ForskningsstrategierKapitel VI AnalysestrategierKapitel VII Valg af teoretisk perspektivKapitel VIII Viden i socialt arbejde
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.