Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Obstetrik - en grundbog er en helt ny lærebog i faget obstetrik. Den afløser den tidligere lærebog Obstetrik. Tekstens grundlag er dels målbeskrivelser fra de tre sundhedsvidenskabelige fakulteter, dels Sandbjerg guidelines og retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Hensigten har været at skabe en indlæringsvenlig og tidssvarende lærebog, der modsvarer et ønske om en afgrænset, men dækkende lærebog på dansk. Målgruppen er primært medicinstuderende, jordemoderstuderende og alment praktiserende læger.
Det er en helt ny verden, der åbner sig, når man skal være far. Allerede før barnet bliver født, melder en række spørgsmål sig på banen, og små og store emner, man ikke før har skænket en tanke, rykker pludselig helt frem i bevidstheden.I Far for livet – en bog til manden som far kan fædre og kommende fædre finde svar. Bogen rummer fagligt funderede oplysninger, råd og valgmuligheder til dig, der ønsker saglig viden og klar information. Den kommer ind på emner som graviditet, fødselsforberedelse, mødet med sundhedsvæsenet, spædbarnet, tilknytning, at blive en familie, barsel, aktivitetsmuligheder, fødselsdepression og meget andet.Bogen er til den nysgerrige mand, der tager sin rolle som far alvorligt og gerne vil lære mere om, hvordan man griber den an, og manden, der ønsker den bedst mulige relation til sit barn.Om forfatterneTobias Prentow er sociolog og projektleder i ’Far for livet – far på barsel’ og har lavet undersøgelser af fædres psykiske og fysiske trivsel, manderollen, mænds aktiviteter med børn m.v. Svend Aage Madsen er psykolog, ph.d. og for mand for Forum for Mænds Sundhed. Som forskningsleder har han stået i spidsen for Rigs hospitalets Fædreforskningsprogram i 25 år og skrevet bøger om mænd og forældreskab og mental trivsel.
Der er mange fordomme om fødselsdepression, og lidelsen tilsidesættes alt for ofte som værende en helt normal tilstand for småbørnsforældre. Med bogen her er der reel hjælp at hente.Fødselsdepression er et tabu for mange. I værste fald kan depressionen gå permanent ud over både barn, den sygdomsramte og hele familiens liv, men med den rette hjælp kommer det sjældent så vidt.Derfor er det vigtigt at bryde med tabuet og søge kvalificeret hjælp. Målet med denne bog er netop at bekæmpe den uvidenhed og de fordomme, der hersker om lidelsen ved at fortælle om symptomer, udbredelse og behandling. Bogen indeholder også fem personlige beretninger fra fire kvinder og en mand, der fortæller om deres depressioner og traumer i forbindelse med fødslen eller det nye forældreskab.Bogens målgruppe er primært depressionsramte og deres pårørende, men sundhedspersonale, terapeuter og studerende inden for disse områder kan med fordel også læse med. Den er skrevet af seks af Danmarks førende eksperter på området: jordemoder Janni Ammitzbøll, psykolog Lise Gullestrup, psykolog Kirsten Lindved, psykolog Svend Aage Madsen, psykiater Poul Videbech og sundhedsplejerske Merethe Vinter.
Mænd lever kortere end kvinder, og de rammes oftere end kvinder af de fleste sygdomme. Og når sygdommen er alvorlig, er mænds dødelighed højere end kvinders.På grundlag af nyeste data fra Danmark, Europa og internationalt tegner denne bog et overblik over mænds fysiske og psykiske helbredsforhold, og det belyses hvordan sociale og andre faktorer har betydning for mænds sundhed.Det er bogens udgangspunkt, at den sundhedsmæssige ulighed imellem kønnene ikke skyldes biologiske forhold, men snarere er begrundet i psykologiske, kulturelle og samfundsmæssige årsager. Særligt beskriver bogen, hvordan det danske sundhedsvæsen kan blive langt bedre til at møde den maskuline psyke , hvad enten det gælder forebyggelse, rekruttering til behandling eller helt overordnet i forståelsen af mandens selvoplevelse som patient og i rehabilitering.Bogen, som er den første samlede fremstilling af mænds sundhed i Danmark, vil kunne anvendes i grund-, efter og videreuddannelse inden for sundhedsprofessionerne, men også af praktikere på hospitaler og i ældre- og hjemmepleje, læger i almen praksis og på hospitaler m.v.Samtidig er bogen et vigtigt indlæg i debatten om ulighed i sundhed i Danmark et af disse års vigtigste og højest prioriterede emner inden for sundhedspolitikken. Beslutningstagere politikere og administratorer i stat, regioner og kommuner - vil derfor have stort udbytte af at læse bogen.
Det er en helt ny verden, der åbner sig, når man skal være far. Alle¬rede før barnet bliver født, melder en række spørgsmål sig på banen, og små og store emner, man ikke før har skænket en tanke, rykker pludselig helt frem i bevidstheden.I ”Far for livet – en bog til manden som far” kan fædre og kommende fædre finde svar. Bogen rummer fagligt funderede oplysninger, råd og valgmuligheder til dig, der ønsker saglig viden og klar information. Den kommer ind på emner som graviditet, fødselsforberedelse, mødet med sundhedsvæsenet, spædbarnet, tilknytning, at blive en familie, barsel, aktivitetsmuligheder, fødselsdepression og meget andet.Bogen er til den nysgerrige mand, der tager sin rolle som far al¬vor¬ligt og gerne vil lære mere om, hvordan man griber den an, og manden, der ønsker den bedst mulige relation til sit barn.Tobias Siiger Prentow er sociolog og projektleder i ’Far for livet – far på barsel’ og har lavet undersøgelser af fædres psykiske og fysiske trivsel, manderollen, mænds aktiviteter med børn m.v.Svend Aage Madsen er psykolog, ph.d. og formand for Forum for Mænds Sundhed. Som forskningsleder har han stået i spidsen for Rigshospitalets Fædreforskningsprogram i 25 år og skrevet bøger om mænd og forældreskab og mental trivsel.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.