Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Digteren Thomas og hans hustru, Rebecca, vælger efter en årrække i København at bosætte sig i et hus på en lille ø i Danmark sammen med deres søn, Hugo. Rebecca følger en drøm om fællesskab og iværksætteri. Thomas følger kærligheden. Sammen har de en drøm om en friere barndom for deres søn.Men integrationen i det nye samfund bliver mere vanskelig end forventet, og sprækkerne ind til tidligere tiders hierarki og magtudøvelse på øen toner langsomt frem. Romanen INSULA er en sitrende skildring af, hvor på en gang eventyrligt og udfordrende det kan være at flytte ind i et lille isoleret samfund.
Den rullende kanon er 242 yndlingsdigte fra hele verden, udvalgt af to lyrikelskere gennem lange læsende liv. Digtene i Den rullende kanon taler sammen på tværs af tid og rum og uden for enhver kronologi; der er beduindigte, haikudigte, mayadigte, beatdigte, prosadigte og rimede digte fra alle tider og alle dele af verden - selv om det er en bærende pointe, at samlingen ikke er repræsentativ. Som Ib Michael skriver i efterskriftet:”Udvalget er vilkårligt sammensat af ren lyst og ud fra dagens læsning. Digtene er alle uden undtagelse med, fordi de har haft en tone, som vi er faldet for. Og som har vakt genklang. Snublesten. De ligger på vejen og får dig til at miste fodfæstet. Et øjeblik er du fri af tyngdekraften og kan flyve til en stjerne”. Her er blandt mange andre snublesten af Naja Marie Aidt og John Ashbery, af Paul Celan og Glenn Christian, af Sappho og Gunnar Ekelöf, af Nicanor Parra og Li Po. Der er 242 digte at gå på opdagelse i, at blive beruset i og inspireret af; digte som alle burde læse, så de for en stund kan miste jordforbindelsen.
Rebecca og Thomas har lige mødt hinanden og rejser sammen til Etiopien, hvor hun skal på opgave som radiodokumentarist for Radio24syv. Rebecca har rødder på kontinentet, hendes far er fra Ghana. Thomas føler sig rodløs, længes efter at lade sig omslutte af det fremmede, det mangfoldige. De har rastløsheden til fælles, og den trækker dem mod hinanden og fra hinanden, men gang på gang tilbage til Afrika, hvor de lytter til hinandens historier, og hvor unge stemmers rå fortællinger om the backway, den dødsensfarlige rejse over det afrikanske kontinent mod drømmenes Europa, kommer til at hjemsøge dem. Africana er en vild, flimrende og sansemættet roman om et kærlighedsforhold, et kontinent og en måde at være til på: som rejsende. En fortælling om sort magi, racisme, myter og kulter – om rejsefæller og hustlere, opdagelsesrejsende og backway-rejsende, om rejsende i kunsten, i sindet og i Guds tjeneste, om dem, der tvinges til at rejse, og dem, der ofrer alt for det.
Undertitlen på Thomas Bobergs nye bog er vandrehistorier. Det kan både betyde vilde skrøner og rejsehistorier, og de ti vandrehistorier i Under uret er begge dele. De ti historier deler sig mellem vilde rejser i Sydamerika, specielt Peru, en enkelt i Spanien, og natteliv og barbesøg i København, men alle har de en desperation og søgen, men også en vanvittig humor, til fælles.Under uret ligger i samme spor som Bobergs Rejseminder.
FORBEREDELSE TIL LIVET er et digterisk testamente om barndomsminder, kærlighedsmøder, breakups og pludselig vold, om rejser i verden, i sindet og i en fremtid på den anden side af ilden. Thomas Boberg omsætter i denne bog livets porøse kredsløb til brændende digte.
Americas er beretningen om en odyssé gennem det amerikanske kontinent: En ydre rejse i tid og rum, fra 1980 til 1999, fra USA i nord til Peru i syd.Den er også en indre rejse i det menneskelige sind fra sort melankoli til flyvende eufori, fra tragik til forløsende galgenhumor.
Americas tager læseren med på en ydre rejse i tid og rum fra 1980 til 1999, fra USA i nord til Peru i syd; og en indre rejse i det menneskelige sind fra sort melankoli til flyvende eufori, fra tragik til forløsende galgenhumor.Americas består af en række rejseminder fra Nord- og Sydamerika: USA, Canada, Ecuador, Chile, Peru, Mexico og Guatemala. Men den er langt fra nogen almindelig rejsebeskrivelse. Thomas Boberg fører os ud i junglen og tager shamanernes bevidsthedsudvidende stoffer, som han bruger i sin søgen efter meningen med tilværelsen.Indianernes indsigt i naturen er fortællingernes omdrejningspunkt, og forfatteren opnår gennem sine rejser større og større respekt for deres viden. Der er ingen sentimentalitet eller romantiserende slør over fremstillingen. Der er fattigdom, stofmisbrug, prostitution, kriminalitet, korruption og politisk kaos i de sydamerikanske lande. Men der er heller ingen fordømmelse eller afstandstagen. For Boberg drejer sig om at indfange sanseindtryk, melankolske som muntre. Det vigtigste er at være til stede i nuet. Hele vejen balancerer Boberg knivskarpt mellem det episke fortællende og det lyrisk beskrivende, mellem sansning og refleksion, mellem privat og politisk, mellem komik og tragik.Det skrev anmelderne:"Thomas Boberg har skrevet en magisk bog ... en litterær bedrift, der løfter den danske rejselitteratur op i et nivau, hvor den sjældent har befundet sig." - Politiken"Americas viser at livet er til, det kan opsøges, og melankolien ophæves. Men det betyder ikke at livet bliver mindre smertefuldt. Den kloge - og jeg havde nær sagt livsbekræftende - historie kan man ikke nydende men ubehageligt bevæget læse i Thomas Bobergs must af en bog ... Americas er rasende godt skrevet ..." - Jyllands-Posten"Jeg vil meget gerne anbefale Thomas Bobergs kaotiske rejsebog ... Det kunne være interessant at hævde ... at Americas er den store, danske samtidsroman. Ikke fordi der står særlig mange ord om Danmark i bogen, men dem der står: Herre Jemini. - Lars Bukdahl, Weekend AvisenForfatterens (f. 1960) personlige og kritisk reflekterende odyssé af rejsefragmenter fra det amerikanske kontinent med hovedvægten på de ofte strabadserende rejser i den sydamerikanske provins: lange rejser i bil, bus eller flodpram frem til afsidesliggende landsbyer eller videre til små indianske samfund herunder mødet med andre kulturer, indiansk mysticisme, shamanisme og det bevidsthedsudvidende stof ayahuasca....
69 DÆMONER af Thomas Boberg er et gnistrende digterisk opgør med begrebet ’far’ - eller nærmere ’alle fædre’: Patriarken, ophavet, den modernistiske mester, Djævlen selv, som findes i utallige versioner og har påvirket, fortryllet og forbandet sine omgivelser helt op til i dag.
En række skribenter kortlægger sider af vandringens verden og historie: Bjergvandringen, storbyvandringen, gåturen, at gå på valsen eller at være på farten med sin rygsæk. Desuden belyses vandringen som inspiration for tanken og kunsten, som livsstil og motion. ”En godbid, hvis man vil have teorien i orden, før man trækker sokken op til knæene, snører skoen og overgiver sig til naturen, det rislende vand og rørsangernes pippen.”Oliver Stilling, InformationGÅ – En hyldest til vandringen er redigeret af Karsten Wind Meyhoff.Med bidrag af Stig Olesen, Bente Klarlund Pedersen, Jens Meulengracht-Madsen, Nanna Simonsen, Rune Engelbreth Larsen, Henry D. Thoreau, Per Lindsø Larsen, Martin Gylling, Dan Turèll, Jens Peter Munk, Martin Zerlang og Thomas Boberg.Tidligere udgivet under titlen Fodnoter. Denne udgave er revideret og tilføjet nye bidrag.
"Under hundestjernen" er en digtsamling af Thomas Boberg fra 1997. Han demonstrerer endnu en gang sit talent for at kombinere knivskarpe konkrete sansninger med abstraktioner over livets store spørgsmål.
Thomas Bobergs Hvid glød udkom i 1986 og består af ét langdigt, som skildrer et ungt menneskes søgen efter mening og identitet.
Thomas Boberg, født 1960, debuterede i 1984 med digtsamlingen Hvæsende på mit øjekast og har siden skrevet en række digtsamlinger. En stående aftale er hans ellevte samling. Thomas Boberg har desuden skrevet rejsebøgerne Sølvtråden og Americas, for hvilken han blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. I 2017 udkom digtsamlingen Mexicocitydigte. Boberg er bosat i Lima, Peru.
I Slaggedyret har Thomas Boberg skrevet digte, der i lange og rolige prosaforløb beskriver en række sanseindtryk, som alle har deres udspring i byen og dens påvirkning af menneskene.
Thomas Bobergs MEXICOCITYDIGTE er lige så mangfoldige, fragmenterede, kaotiske, dansende, messende og regnbuelysende som den millionby, de portrætterer.
THOMAS BOBERG, født 1960, debuterede i 1984 med digtsamlingen Hvæsende på mit øjekast. I digtsamlingen "Biografi" behandles temaer som hjemløshed, melankoli og opbrud, sat ind i en ramme af svidende sarkastiske kommentarer til den virkelighed der omgiver digtenes jeg.
Samlet udgave af Thomas Bobergs Hesteæderne, Den store duel og Svanesang.Hestene er truet af udryddelse, men alle jager dem for kødets skyld. Det meste er brudt sammen i hesteædernes postapokalyptiske univers, som regeres af en konsul med hard, korrupt hånd. Her strides halvmånedyrkere, kristenpatrioter, indvandrerslaver, nihilistpræster og konsulens 400 nihilistsønner og hans hestepiskere om de smuler, som er tilbage. Det hele besynges af den selvmarginaliserede og individualistisk rebelske hesteæderdigter, hvis livskamp med den magtfulde digterkollega står i centrum.Undervejs kommer det til at blodigt masseoprør, konsulen drives på flugt, og senere overtager kaliffen dette splintrede univers med grumme konsekvenser. Konsulen befinder sig altid i udkanten og konspirerer med sine allierede om en tilbagevenden. Hesteædernes univers minder om en grum drøm, men har, som de fleste drømme, bund i en virkelighed, vi kender.
Sidste digte fra hesteæderuniverset. Konsulen er jaget på flugt, og den sorte kalif har overtaget verden. Digteren dømmes til døden og skriver sin svanesang i dødscellen.
Rejseminder fra Thomas Bobergs mange rejser i Sydamerika, lange rejser i bus, lastbil og flodpram, der afdækker ekstrem fattigdom, menneskelig værdighed og afstumpethed, inka- og mayahistorie, moderne politik, voldsrebeller og en usikkerhed om, hvad der egentlig foregår i disse lande. Samt breve fra Sudan 1982-1983.
Thomas Bobergs rejseminder begynder i Danmark med billeder af en opvækst i en meget anderledes familie. Størstedelen af bogen rummer tanker, oplevelser og erfaringer fra mange år på rejser i Sydeuropa, Asien, Nordafrika og ikke mindst i Sydamerika, bl.a. med besøg i de indianercivilisationer, den vesteuropæiske invasion omstyrtede.
'I den næste by' er en rastløs, sprælsk og desperat beretning om rejser i verden, sindet og erindringen på jagt efter meningen, sandheden, skriften, lykken.Læs mere om forfatteren, Thomas Boberg.
En magisk og fantastisk beretning om den smukke kvinde Miriam og de to mænd Robert og Markus. Begge mænd har altid elsket Miriam, men aldrig fået hende - og aldrig kunnet få deres liv til at fungere uden hende. Hver især drager de på en rejse gennem Europa ...En herlig historie om erindring og kærlighed skrevet i et fandenivoldsk sprog og med en rejsendes opdagelyst og åbenhed.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.