Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kærlighed gør blind, og det ser den i særdeleshed ud til at gøre, når det gælder sammenbragte børn. Vi voksne lukker nemlig øjnene for de svigt og afsavn, de sammenbragte børn ofte oplever, når de pludselig skal indgå i en ny familie, fordi mor eller far har fået en ny kæreste.Generalsekretær i Stresstænketanken og bestsellerforfatter Thomas Milsted giver i Sted børnene – en guide til sammenbragte familier sted børnene en stemme.Intentionen er at lytte til dem, der fra første færd er blevet overhørt, da de ikke har været med til at vælge den nye relation. Stedbørnene er dem, der ofte skal forstå, ind ordne sig og lide de største ofre, fordi forældrene bliver for fokuserede på deres egne behov for, at den nye familiekonstellation ”bare skal fungere”.Gennem et utal af interviews med stedbørn og med en grundig faglig ballast belyser Thomas Milsted problematikken omkring sammenbragte familier, peger i et anerkendende perspektiv på årsagerne til mange af problemerne og søger at give konstruktive råd til, hvordan de sammenbragte familier kan blive harmoniske familier.
I ’Find din indre råstyrke’ viser Thomas Milsted dig, hvordan du kan gøre dig selv stærkere mentalt. Alle møder medgang, og alle møder modstand og nederlag. Men det, der tæller, er ikke mængden af modgang. Det væsentlige er, hvordan modstanden påvirker dig, og hvordan du takler de dårlige tider. Det handler ’Find din indre styrke’ om.
Søvn er et af menneskets allermest basale behov. Uden søvn dør vi. Udenkvalitetssøvn, ingen livskvalitet. Uden tilstrækkelig søvn, utilstrækkeligenergi og livslyst. For mange af os er det svært at få den søvn, vi desperat har brug for. I denne klare og meget direkte bog kommer stressforskerne Thomas Milsted og Michael Rasmussen med opskifter på, hvordan du skaber de bedste rammer for din søvn. De forklarer også, hvorfor det nogle gange er så svært at lade øjnene glide i og synke ned i drømmeland.
Ansatte i det, der ofte kaldes ’velfærdsfagene’ – lærere, sygeplejersker, socialrådgivere, pædagoger, sosu-assistenter mv. – lider mere af stress end andre. Men hvorfor, og hvad kan der gøres ved det? Både af arbejdspladsen og af den enkelte medarbejder?"Stress i professionsfagene" er den første bog, der ser konkret på de særlige udfordringer, de ansatte inden for disse fag har. To af Danmarks største kapaciteter på området forklarer, hvordan stress påvirker både kroppen, psyken og arbejdsmiljøet i professionsfagene.Bogen beskriver, hvad den enkelte medarbejder kan gøre for at mindske sin stressbelastning, hvad medarbejderne i fællesskab kan gøre, og hvad arbejdspladsen kan gøre. Endelig gennemgås et typisk alvorligt stressforløb med en beskrivelse af de mange forskellige indsatser, der kan gøres undervejs for at hjælpe den stressramte tilbage på arbejde, og mindske risikoen for tilbagefald.5 stjerner i Sundhedspolitisk Tidsskrift:Netterstrøm og Milsted ved i den grad, hvad de taler om, og faktisk har de med deres bog langt om længe udført den seriøse og nødvendige afdækning af den eksisterende videnskabelige viden om stress, som mange har brug for at få adgang til. Og de kommunikerer troværdigt og brugbart for de fleste, som vil vide mere om, hvad der skaber stress, hvordan man bedst undgår den, og hvad man helt konkret kan stille op, hvis man er ramt."Specialpædagogisk Månedsblad:"Det er en længe savnet lærebog. Den er skrevet af absolut kompetente forfattere, og den kommer hele vejen rundt. ... Bogen bør være et must på alle professionsuddannelserne."Om forfatterne:Bo Netterstrøm er dr.med. og ph.d. i stress og sygdom. Han var i en årrække ledende overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik i Hillerød. Han var medstifter af Center mod Stress, Kalmia, i Gentofte og af Stresscenteret. I dag arbejder han som konsulent og deltager i en række forskningsprojekter. Han har skrevet adskillige artikler og bøger om stress. Foto vedhæftet. Skal beskæres.Thomas Milsted er forfatter, foredragsholder og skribent med mere end 25 års erfaring som arbejdsmiljørådgiver. Han er medlem af bestyrelsen i Center for Studier i Arbejdsliv og har siddet i flere tænketanke om stress og det gode arbejdsliv. Han har skrevet adskillige artikler og bøger om stress.
Hvordan er det med personligheden?Betyder den overhovedet noget for det at få stress? Eller har den en lille finger med i spillet? Nogle reagerer hurtigt og stærkt på bestemte typer af pres, mens andre ikke lader sig påvirke af selvsamme. Alle vil dog have en grænse for, hvornår pres fører til stress, men det er meget forskelligt, hvornår hver enkelt bukker under.Forandringer synes at være kommet for at blive og det i et tiltagende tempo. Med dette moderne arbejdsvilkår in mente er det gavnligt, hvis ikke direkte nødvendigt, at lære egne grænser at kende. Lære at sige fra i tide og justere på ressourcer, tid og deadlines, så det er muligt at klare jobbet uden at give køb på personlig eller faglig integritet.De fleste vilkår kan justeres og ens egen tilgang til dem ligeså – enhver er forpligtet til at påtage sig dette ansvar. Ingen bør finde sig i det urimelige, men i stedet søge det rimelige. Og nok så vigtigt bør det på arbejdspladsen foregå i dialog mellem ledere og medarbejdere, så der kan reageres i tide – før kollapset sker.
Mistrivsel koster kassen i sygedage og manglende motivation, og mange steder er arbejdsglæden til at overse. Som modsvar fortæller Thomas Milsted her, hvorfor ledere bør se trivsel som en strategisk ressource, og hvilke personlige kompetencer det kræver at lede trivsel.Thomas Milsted er generalsekretær i Stresstænketanken, foredragsholder og skribent. Han er forfatter til en lang række bøger om stress og trivsel, senest Arbejdsglad.Gyldendal Business Singler er korte og koncentrerede tekster, som du kan læse for hurtigt at sætte dig ind i et emne. Efterfølgende kan man opsøge mere viden, hvis man vil have emnet uddybet.
Danskerne knokler som ingen sinde før. Hver fjerde af os føler sig stresset i dagligdagen, og hver femte er så presset, at det går ud over livskvalitet og er direkte helbredstruende. Stress nedbryder os og menneskene omkring os, og derfor er vi nødt til at gøre en indsats, inden det er for sent.Thomas Milsted, en af Danmarks førende eksperter, forfattere og foredragsholder indenfor emner som stress, arbejdsglæde og trivsel, giver i bogen Stress - sådan tackler du det, en guide til hvordan man hiver sin hverdag ud af stresssygdommens onde cirkel ved hjælp af nogle nemme og overskudsgivende værktøjer.
Danskerne knokler som ingen sinde før. Hver fjerde af os føler sig stresset i dagligdagen, og hver femte er så presset, at det går ud over livskvalitet og er direkte helbredstruende. Stress nedbryder os og menneskene omkring os, og derfor er vi nødt til at gøre en indsats, inden det er for sent. Man kan dø af stress. I sin bog STRESS - med undertitlen Grib chancen for et bedre arbejds(liv), der netop nu kommer på gaden i andet oplæg i år, viser leder af Center for Stress Thomas Milsted konkret og seriøst, hvordan stress kan håndteres på arbejdspladsen - før det er for sent. Bogen forklarer ved hjælp af en række tests og direkte råd, hvordan man ser stress i øjnene hos sig selv og hos andre, hvordan man slipper af med den, og hvordan man undgår at falde tilbage. Med andet oplag af STRESS følger en CD, der kan hjælpe til 15 minutters afstresning i hverdagen. Vi jager rundt for at nå det hele, pulsen stiger, musklerne spændes og vi når ikke at falde helt til ro, før dagen er slut. Prøv i stedet at lytte i 15 minutter på et tidspunkt hvor du ikke bliver forstyrret - og få mere overskud til dagen og de opgaver der ligger.
Pernille Rosenkrantz-Theil har været nede med stress. I dialog med stresseksperten Thomas Milsted taler hun i denne bog åbent og ærligt om sine oplevelser, erfaringer og holdninger til stress. Hvordan er det at gå ned med stress, og hvordan kommer man op igen?
Hvordan er det med personligheden: Betyder den overhovedet noget for det at få stress? Eller har den en lille finger med i spillet? Nogle reagerer hurtigt og stærkt på bestemte typer af pres, mens andre ikke lader sig påvirke af selvsamme. Alle vil dog have en grænse for, hvornår pres fører til stress, men det er meget forskelligt, hvornår hver enkelt bukker under. Forandringer synes at være kommet for at blive og det i et tiltagende tempo. Med dette moderne arbejdsvilkår in mente er det gavnligt, hvis ikke direkte nødvendigt, at lære egne grænser at kende. Lære at sige fra i tide og justere på ressourcer, tid og deadlines, så det er muligt at klare jobbet uden at give køb på personlig eller faglig integritet. De fleste vilkår kan justeres og ens egen tilgang til dem ligeså – enhver er forpligtet til at påtage sig dette ansvar. Ingen bør finde sig i det urimelige, men i stedet søge det rimelige. Og nok så vigtigt bør det på arbejdspladsen foregå i dialog mellem ledere og medarbejdere, så der kan reageres i tide – før kollapset sker. THOMAS MILSTED har i mere end 20 år været en af landets mest benyttede foredragsholdere inden for områder som stress, trivsel og arbejdsglæde. Thomas er tidligere leder af Center for Stress og Trivsel og bl.a. medlem af Stresstænketanken, som beskæftiger sig med, hvordan man opnår mere trivsel for medarbejdere, ledere og i det hele taget. Thomas er forfatter til en række succesfulde bøger inden for stress, ledelse og trivsel.
"De værste ledere er unge, skaldede mænd, der løber maraton!" Thomas Milsted lægger ikke fingrene imellem, når han karakteriserer trivslen på danske arbejdspladser. Gennem de sidste 15 år har antallet af stressramte i Danmark været støt stigende. Der skal god ledelse til at bryde kurven, mener Milsted – og har konkrete bud på hvordan i Arbejdsglad.Værktøjerne til det strategiske arbejde med trivsel finder man i Arbejdsglad. ”Det kan være lige så benhårdt og mindst lige så udfordrende at arbejde strategisk med arbejdsglæde som med økonomi eller performance og alle de andre ledelsesdiscipliner. Og man kan ikke bare bede medarbejderne om at ændre deres indstilling til det forhåndenværende. Det virker simpelthen ikke!”Den gode nyhed er: Det er faktisk muligt at skabe arbejdsglade medarbejdere! Det kræver bare strategi og en målrettet indsats – samt viden! Den enkelte leder skal tilegne sig denne viden og kombinere den med vilje, mod og handlekraft til at folde den ud i praksis. Bogen indeholder helt konkrete beskrivelser af processen – og en køreplan – både til afklaring, selverkendelse, behandling og meningsskabelse. Hvis arbejdspladsen er ramt af langtidssygemeldinger, mistrivsel og dårligt arbejdsklima, er det den eneste vej ud.
Danske virksomheder tillader ansatte at arbejde sig halvt ihjel.Virksomhederne skruer igen og igen op for forventningerne. Og for at leve op til de mere og mere hysteriske krav lader de ansatte sig coache, vejlede og udsætte for amerikanskinspirerende ledelsesværktøjer.Dette konstante pres devaluerer i bedste fald de skandinaviske arbejdsværdier som tillid, respekt og lav magtdistance. I værste fald dræber det arbejdsglæden, det menneskelige overskud, venligheden og nærværet mellem kolleger. Og så trives ingen.Derfor er det nu, lige nu, vi skal stoppe den højspændte trang til vækst og genindføre anstændigheden.Denne bog hjælper din virksomhed på vej.
Lykke – hvor og hvordan Undersøgelser viser, at vi danskere er de lykkeligste i verden, men samtidig stiger sygefraværet på landets arbejdspladser. Det samme gør antallet af danskere på nerve-, smerte- og sovemedicin, og stress og depressioner invaliderer flere og flere. For ti år siden tog 150.000 danskere lykkepiller. I dag har 300.000 mennesker i Danmark hver eneste dag brug for et lille stykke lykke. Det er noget, der ikke hænger sammen. Man siger, at enhver er sin egen lykkes smed, men er det nu også rigtigt? Kan man definere, hvad lykke er, og findes der en universel opskrift på, hvordan man bliver lykkelig? Forfatteren forsøger i bogen ”Lykke – er der en vej til det gode liv?” at finde svarene på de mange spørgsmål. Via religionen, filosofien, psykologien og forskningen giver han sine bud på, hvad lykke er og nogle værktøjer til, hvordan du kan opnå lykke. Det bliver gjort på Thomas Milsteds sædvanlige uhøjtidelige facon, og det er både underholdende og tankevækkende. Derudover har Johannes Møllehave skrevet bogens forord.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.