Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Thomas Nielsen viser igen sin evne til at formidle svært videnskabeligt stof, så det bliver spændende og læseværdigt for læsere uden særlige forkundskaber. Med Elementær psykologi har Thomas Nielsen begået et storværk om psykologi, psykologiske begreber og temaer. Det er et tilbundsgående og lettilgængeligt opslagsværk til alle, der er nysgerrige efter at vide mere om moderne psykologi. Bogens formål er at få læseren til at tænke psykologisk frem for blot at opliste information om en lang række fakta. Og bogen bør have en fast plads blandt bogreolens andre håndbøger. Bogen giver svar på spørgsmål som: Hvad er psykologi egentlig? Hvilke forskningsmetoder kan anvendes? Hvad er kognition? Her er artikler om sansehukommelse, problemløsende tænkning, intelligens, selvværd og selvtillid, følelser, stress, angst, positiv psykologi, udviklingspsykologi, gruppeadfærd, om kommunikation, kærlighed, parforhold etc. Thomas Nielsen er lektor i psykologi ved Aarhus Universitet. Hans forskningsområder er ’mennesker og kulturer’, og han har tidligere udgivet flere bøger på Frydenlund. Han modtog i 2007 Psykologilærerforeningens pris for en særlig indsats for undervisningen i psykologi på de gymnasiale uddannelser.
Om de fem hovedretningers baggrund, det teoretiske grundlag, terapiens udformning og struktur, undersøgelsesmetoder samt om terapeutiske forandringsprocesser og med illustrerede eksempler fra praksis.Bogen samler trådene i dette brogede felt og giver indsigt i og overblik over, hvordan man kan skabe forandring. Psykoterapiens hovedtraditioner er skrevet i et enkelt sprog med forklaring af særlige fagudtryk. Den henvender sig til psykologistuderende samt til alle, der interesserer sig for psykoterapi.
Kærlighedslivets og parforholdets psykologi. Unik viden og brugbare facts.Hvorfor har nogle mennesker succes med deres parforhold, mens andre konsekvent vælger forkert? Hvad tænder og slukker vi på? Hvor hurtigt kan man forudsige, om et parforhold holder? Leger lige børn bedst? Hvad betyder barndommen for den måde, vi knytter os til vores partner på? Hvorfor bliver vi skilt, og bliver vi klogere i vores næste parforhold?I denne bog sættes kærligheden og parforholdet under forskernes lup gennem overraskende psykologiske undersøgelser og eksperimenter.Bogen sammenfatter ny psykologisk forskning, hvor hundredtusindvis af mennesker verden over har deltaget. På underholdende vis serveres brugbare facts og unik viden, der vender op og ned på vores sædvanlige forståelse af kærlighedslivets og parforholdets mekanismer.Forskningen viser, at det mest betydningsfulde for et lykkeligt liv er et godt og velfungerende parforhold. Bogen er en ren gavebod af skarpe og opsigtsvækkende indsigter fra forskningens verden, formidlet i et umiddelbart og klart sprog. En viden og indsigt der styrker vores evne til at tage de rigtige beslutninger og hjælper os til at skabe den bedste udgave af vores kærlighedsliv og parforhold.
Vredens følelsesmæssige stemning kender vi alle. Den består især af en indre ophidselse og fjendtlighed over for den, vreden retter sig imod, og man gribes af en trang til at hævne sig og skade fjenden. Samtidig præges vi i vredens favntag af bestemte tankemønstre og fokuserer på, at vi er blevet forulempet, forurettet eller på anden måde generet af andre, der angiveligt er skyld i denne utilfredsstillende tilstand. Undertiden er tankerne næsten tydeligere end selve følelsen af vrede, så man måske nægter at føle sig vred, men blot tænker, at man ikke vil finde sig i det, man er udsat for. I andre tilfælde er det den stemningsmæssige side af vreden, der dominerer bevidstheden, hvor man bare bliver stiktosset, uden at man rigtig tænker over, hvad det egentlig var, der skete.
Torben lever en pendlertilværelse i København, hvor han har succes i arbejdslivet og er en aktiv sportsmand. Samtidig er han familiefar i provinsen. Han forelsker i en anden kvinde og forlader sin kone. Han finder imidlertid ud af, at det ikke er helt så let at blive skilt. Midt i alle fortrædelighederne bryder kvinden forholdet til ham. Han sætter sig for at forstå, hvad der lige er sket. Han vil finde kærlighedens væsen. Han dykker ned i sms-korrespondancerne, han havde med kvinden. Det bliver til en rejse tilbage i dette forløb, hvor man i dagbogsform får et indblik i dets op- og nedture. Og ikke mindst de tanker, som de afstedkom. Det er en fortælling om parforhold og kærlighed. Torben forsøger af forstå kærligheden, men spørgsmålet er: Trods en sådan indsigt bringer det os i stand til nogensinde at mestre den? – Og er det i det hele taget nødvendigt? Uddrag af bogen Jeg vågner to timer senere. Jeg tager fat i telefonen. Ham, Marie skrev til, havde tilmed svaret. Hvad er det dog for nogle letbenede, ligegyldige sætninger, han disker op med? Marie vil have dyb lyrik. Hver sætning afsluttes med en smiley. Sig mig, er han ansat i fødevarestyrelsen? Jeg slår ham op. Han er fra Frederiksund. Pædagog, et eller andet – og fraskilt. Facebook er ikke godt for mænd, der ikke kan sove. ’Torben Nielsen – du er jo jaloux. Hvad er nu det for en følelse?’ Det kan godt være, jeg ikke kan finde ud af, hvem jeg er. Men stalker vil jeg fandeme ikke være. Jeg sætter hårdt og beslutsomt min pegefinger på skærmen og fastholder den, ligesom for at sige: ’Det kan du godt glemme, mr. Zuckerberg. Her er det mig, der bestemmer.’ Han begynder med det samme at dirre. Jeg trykker nådesløst på krydset oppe i højre hjørne. Jeg gør det samme på min iPad. Hvis livet var som en iPhone, så ville det ikke være nogen sag at give slip på kærligheden. Om forfatteren Thomas Nielsen (f. 1965) er bosat i Odense. Han er til daglig selvstændig IT-konsulent. Oktoberdans er hans debutroman. I sin roman giver Thomas Nielsen den danske mand født i 1960’erne et gennemgribende servicetjek.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.