Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Om morgenen den 8. april 2009 fortalte Thomas Oldrups kæreste ham, at to blå streger på en lille strimmel pap netop havde meddelt hende, at hun var gravid – og at han skulle være far. I deres søgen efter information om, hvad der nu lå foran dem, blev kæresten mødt af talrige bøger om emnet. Tykke og tynde, alvorlige og sjove, af jordemødre og kendte mødre i al almindelighed. Han selv blev derimod mødt af et forkølet lille udvalg, hvor mænd som regel er sådan nogle anstrengende og distraherende typer, der flakser rundt i periferien og mest er til besvær, fordi de hele tiden vil have sex.Med Du skal være far har Thomas Oldrup taget sagen i egen hånd og skrevet den bog, han selv manglede. Det er en bog, som tager det at blive far seriøst, og som uhøjtideligt og med masser af lune og humor fortæller om alt det, man går og tumler med i den situation: Vil ens liv nu forandre sig fuldstændigt? Hvornår skal man fortælle sine venner og forældrene, at man skal være far? Og hvad er egentlig en nakkefoldsscanning…? Og hvad er det man skal igennem, når ens søde kæreste rammes af kvalmeanfald, voldsomme humørsvingninger og uimodståelig trang til kl. 2 om natten at få nogle lune frikadeller med asier – NU! Om man læser bogen uge for uge eller ud i ét stræk kan være lige godt. Men bogen er skrevet, så mænd gider læse med, selvom der sikkert også er nogle vordende mødre, som kunne lære noget…Bogen er smækfyldt med information om barnets og kærestens udvikling – og om alt det, som de fleste kommende fædre gennemlever i løbet af de 40 uger på vej på mod den nye titel som FAR!
I 1940-45 steg antallet af fødsler, tilfælde af kønssygdomme og udgivelser af kulørte hæfter og film markant. Historiker Thomas Oldrup tager i "Fanden tage i morgen" temperaturen på det tilsyneladende mere aktive liv bag mørklægningsgardinerne. Hvordan påvirkede "de fem onde år" danskernes sexliv? Bogen giver det første samlede overblik over danskernes sexliv under krigen. Fra onani, homoseksualitet og prostitution til kvinders seksualitet, ligestilling og prævention. "Velskrevet og velfungerende." – Palle Roslyng-Jensen, besættelsestidshistoriker, Københavns Universitet
I denne bog kastes der på en faktuel, men samtidig underholdende måde lys og klarhed over alle de mere eller mindre hårdnakkede myter og halve sandheder fra verdenshistorien, der er opstået gennem tiden. Bogen kommer omkring de mest alvorlige, spøjse og forundrende myter og spænder vidt fra alvorlige fejlopfattelser til de mere uskyldige, kuriøse og folkelige. Nogle af myterne kan uden de store dikkedarer tilbagevises ellers bekræftes, mens andre mere har karakter af halve sandheder, der kræver en forklaring og nuancering, f.eks.:– Var det græske demokrati overhovedet demokratisk?– Bar middelalderens bødler virkelig sorte hætter?– Døde Kleopatra ved at lade sig bide af en hugorm?– Er prostitution verdens ældste erhverv?Alt dette og mere får man svar på i 45 MYTER OG HALVE SANDHEDER FRA VERDENSHISTORIEN, som er en ny bog af den ene af forfatterne bag 45 MYTER OG HALVE SANDHEDER OM 2. VERDENSKRIG. Et must for alle historieelskere.
I denne bog kastes der lys og klarhed over alle de mere eller mindre hårdnakkede myter og halve sandheder om 2. Verdenskrig på en faktuel og underholdende måde. Myterne spænder vidt fra de alvorlige fejlopfattelser til de mere uskyldige og kuriøse, ligesom nogle af myterne kan tilbagevises fuldstændigt, mens andre mere har karakter af halve sandheder, der nærmere trænger til en forklaring og nuancering: - Er Hitlers selvbiografi Mein Kampf forbudt? - Var Hitler tysker, og var Stalin russer? - Blev Holocaust iværksat af Hitler? - Og passer det, at de danske jøder skulle betale dyrt for at blive fragtet i sikkerhed i Sverige på den anden side af sundet? Alt det får man svar på i 45 MYTER OG HALVE SANDHEDER OM 2. VERDENSKRIG, hvor man også kan dykke ned i myten om, at Churchill var fuld under hele krigen, og myten, der fortæller, at Hermann Göring i al hemmelighed tog til London for selv at se blitzkrigens ødelæggelser.Thomas Oldrup (f. 1976) er en dansk forfatter og historiker med mangeårig karriere i journalistik.rnrnJakob Sørensen (f.1973) er en dansk forfatter og historiker. Han har redigeret og bidraget til flere antologier og er medforfatter til Påskekrisen 1948 (2000) og Danmark besat (2005) og har senest skrevet For Danmarks ære (2011).
Hald Hovedgaard har siden 1200 årene ligget som først borg, siden slot og herregård på skråningerne ved Hald Sø syd for Viborg.Bogen tager udgangspunkt i det, man endnu kan se på Hald, og er således historien om det eksisterende Hald, herregården Hald Hovedgaard, hvis hovedbygning er fra 1789. Som undertitlen "sted for sted" antyder, er stoffet ikke ordnet kronologisk, men nærmest lokal-geografisk ved, at teksten bevæger sig frem rum for rum. Beskrivelsen af det enkelte rums historie bliver da en fin blanding af iagttagelser, forskning i Halds arkiv og Landsarkivet i Viborg og de to forfatteres generelle viden om herregårdshistorie.
Det starter med uforklarlige vandpytter på gulvet og uhyggelig barnegråd om natten.Jonathan er på ferie hos sin bedstefar, som bor i en stor, gammel lejlig- hed på Gammeltorv midt i København. De to begiver sig ud i natten forat opklare gåden om det grædende barn, og pludselig er de viklet ind iet mysterium, der rækker hundredvis af år tilbage i tiden. Under Caritas- springvandet på Gammeltorv opdager de nemlig en tidsportal, der brin- ger dem ud på en fantastisk tidsrejse. Kroningsfest, ildebrand og barske afstraffelsesmetoder er blot få af de oplevelser, der venter dem. Men hvad sker der egentlig med nutiden, hvis man blander sig i fortiden? Og hvem er den skikkelse, der ser ud til at forfølge dem gennem historien?
Tue er taget til Sydamerika for at rejse rundt i tre måneder. Han vil gerne leve livet og prøve at være en rigtig backpacker, før han skal hjem og starte på universitetet. Turen bliver ikke, som Tue havde forventet. Han bliver godt nok klogere på sig selv og på andre - især backpackere. Han får også set lidt af Sydamerika. Men han har andet end tøj, kondomer, Lonely Planet og de mange forventninger med i rygsækken ... "Tankevækkende bog om rygsækfolket på The Planet Trail ... Det er en ligefrem og velkomponeret historie fuld af levende detaljer." Steffen Larsen, Politiken
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.