Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Europæisk skatteret – misbrug og andre legitime hensyn er første del i en trilogi om europæisk skatteret. Bogen omhandler medlemsstaternes mulighed for at nægte borgeren fordele/rettigheder ifølge EU-retten, dog uden at behandle nationale værnsregler, som allerede er behandlet i andre fremstillinger.Denne fremstilling analyserer særligt misbrugsbegrebet i europæisk skatteret, både i relation til Traktaten og de sekundære retsakter og beskriver tillige de legitime hensyn, som finder anvendelse i EU-skatteretten. Misbrugsbegrebet er kernen i spørgsmålet om, hvorvidt en borger nyder godt af EU-retten, og bogen gennemfører en analyse af misbrugsbegrebets betydning i EU-skatteretten, både direkte og indirekte.Om trilogien Europæisk skatteretDe to følgende bøger i trilogien er under udarbejdelse. Bøgerne kan læses hver for sig, men giver samlet overblik over: Skatteyderens rettigheder som borger i EUMedlemsstaternes mulighed for at at nægte skatteyderen grundlæggende EU-skatteretlige rettighederHvordan skatteyderen gør sine rettigheder gældende inden for EU.MålgruppeBogen vil have interesse for advokater, revisorer, jurister og medarbejdere i SKAT, men også teoretikere - som undervisere og studerende - kan bruge bogen. Bogen vil tillige være til gavn for personer, der beskæftiger sig med EU-retten uden at have hovedinteresse i skatteforhold.Om forfatterenBogens forfatter, Thomas Rønfeldt, er lektor i skatteret ved Aalborg universitet, hvor han forsker og underviser i fagene selskabsskatteret, international selskabsskatteret, EU-skatteret og skattestrafferet. Thomas Rønfeldt er derudover fagansvarlig for skatteretten ved juridisk institut, der, ud over de allerede nævnte fag, omfatter fagene grundlæggende skatteret, realisationsbeskatning og virksomhedsoverdragelse. Thomas Rønfeldt er forfatter til en lang række artikler i fagtidsskrifter om skatteretlige forhold, nationale såvel som internationale, ligesom han er forfatter og medforfatter til flere bøger om skatteretlige og EU-skatteretlige forhold.
Få en samlet fremstilling af skattestrafferettens almindelige og specielle del.I bogen behandles de traditionelle, almindelige strafferetlige begreber, herunder forsøg, medvirken, forældelse, tilregnelse m.v. i en ren skattestrafferetlig kontekst - med en omfattende gennemgang af relevant praksis.Bogen giver således et bredt overblik over strafferetlige spørgsmål og deres betydning i skattestraffesager. Derudover indeholder bogen en speciel del, hvor skatte- og momslovgivningens straffebestemmelser gennemgås i dybden, med udførlig henvisning til praksis. Endvidere gives en grundig fremstilling af EU-retlige og EMRK-retlige problemstillinger i relation til behandling af danske skattestraffesager, hvis betydning i nogen grad overses i dag.Bogen giver således et samlet overblik over skattestrafferetten og belyser bl.a.:Strafferettens hovedtræk med betydning for skattestrafferetten,Administrative skattestraffesager,Ansvarssubjekt og virksomhedsansvar,Tilregnelse og vildfarelser,Medvirken,Forsøg, tilbagetræden fra forsøg og selvanmeldelse,Skattestrafferetlig forældelse,Sanktioner,EU- og EMRK rettens betydning for skattestrafferetten.MålgruppeBogen er relevant for alle, der beskæftiger sig med skattestraffesager ved domstolene - uanset om det er som anklager, forsvarer eller dommer - og for alle, der beskæftiger sig med administrative skattestraffesager.Skatterådgivere vil også have gavn af bogen, idet bogen i stort omfang skitserer grænserne mellem lovlig og ulovlig skatteplanlægning og i særlig grad viser , hvilken konsekvens det har, hvis der rådgives om ulovlige skattemæssige forhold.Bogen kan ligeledes bruges af universitetsstuderende, der modtager undervisning i strafferet, skattestrafferet eller økonomisk kriminalitet.Om forfatterneTobias Stenkær Albrechtsen er partner ved Skattesagsadvokaterne , hvor han arbejder med skatte og skattestraffesager.Thomas Rønfeldt er lektor i skatteret ved Aalborg Universitet og tillige videnjurist ved Skattesagsadvokaterne.
Skatteværn og EU-frihed er en unik fremstilling om spændingsfeltet mellem nationale skatteværn og EU-rettens krav til fri bevægelighed. Bogen er opbygget i syv dele, hvoraf 2-6 gennemgår meget centrale områder inden for den nationale skatterets forhold til fællesskabsretten.Bogen udgør et nødvendigt redskab for alle praktikere, rådgivere og forskere, der ønsker at bevæge sig inden for fællesskabsretten. Den vil være særligt relevant for praktikere og rådgivere, der beskæftiger sig med praktiske problemstillinger inden for skatteretten, idet mange skatteretlige bestemmelser har væsentlige EU-retlige problemstillinger, som alle vil finde sin løsning i denne bog.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.