Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sydafrika er muligvis mest kendt for Nelson Mandela, men landet har derudover en rigdom af historie, kultur og ikke mindst verdens måske smukkeste vinområder. Sydafrika har faktisk en flere hundrede år gammel vintradition. Når man besøger vinhusene, har mange af dem produceret vin i 300 eller 400 år. Det er en vinhistorie, som er lige så gammel som mange af de klassiske områder som Bordeaux og Bourgogne, og fra før man overhovedet begyndte at tænke på vin i lande som USA og Australien. I Sydafrikansk Vin kan man læse om alle områderne. Opslagsværket indeholder nyttig viden om næsten 500 sydafrikanske vine samt uddybende beskrivelser af vinhistorien, regler, de gængse druer og selve vinproduktionen. I bogens hoveddel præsenteres hoveddistrikterne Coastal Region, Cape South Coast, Breede River Valley, Klein Karoo, Olifants River, Ceres Plateau, Northern Cape og Eastern Cape med de i alt 92 underdistrikter (wards). Hvert område er udførligt beskrevet med karakteristik af dets klima, terroir, foretrukne druer samt præsentation af de bedste producenter og vine. Desuden er der portrætter af store vinpersonligheder som Eben Sadie, Chris Alheit, Mullineux familien, Paul Cluver samt mange flere. Forordet er skrevet af den nok mest anerkendte sydafrikanske vinmager Eben Sadie.
"Spansk vin", den første bog på dansk om spansk vin, er et gedigent opslagsværk med en kortintroduktion til de spanske vine med historie og gennemgang af den spanske vin lov, de gængse druer og vin produktionen.Spanien er et af Europas førende vinlande, og i Danmark ligger de spanske vine som nr. 3 på listen over foretrukne vine lige efter Italien og Frankrig. Vinproduktionen i Spanien er i løbet af de sidste 10-15 år blevet moderniseret, hvilket har ændret vinenes karakter fra de tunge, støvede Rioja-vine til moderne og spændende vine, som uden problemer kan konkurrere med de bedste vine fra hele verden. Mange danske vinentusiaster har da også fået øje på de berømte vine fra producenterne i Ribera del Duero, Priorat og Rioja. Men disse vine udgør kun fortroppen af produktionen af topvine fra spanske vinhuse i de mange nye og spændende vinområder. Den væsentlige del af bogen omhandler områderne: Galicien, Katalonien, Castille-Leon, Nordlige Spanien, Det centrale Spanien, Levanten samt Andalusien og øerne med de i alt underliggende 69 distrikter. Hvert distrikt beskrives udførligt med områdets og vinenes karakteristika, klima samt præsentation af de bedste producenter. Endvidere vil der være mulighed for at læse om en række af de mest fremtrædende vinpersonligheder såsom Alvaro Palacio, danske Peter Sisseck, Miguel Torres, Telmo Rodriguez.Bogen indeholder desuden overskuelige lister med rangering af de 100 bedste spanske vine med fokus på de allerbedste, de forskellige årgange samt kort over samtlige områder.Om forfatteren: Thomas Rydberg har som en af de få herhjemme en diplomuddannelse i vin og spiritus fra i London og er vinanmelder på blandt andet Ekstra Bladet. Han er initiativtager til den store spanske vinfestival, som årligt bliver afholdt i Pressen i Politikens Hus, og er manden bag det største site om spansk vin: altomspanskvin.dk. Han er endvidere en meget benyttet underviser og foredragsholder om vin.
Vinguiden giver anmeldelser af mere end 3500 vine som kan købes i supermarkeder, hos vinhandlere eller i online butikker.- Gode råd til sammensætning af vin og mad- Serveringstemperaturer- Vinens holdbarhed- Mad og ost sammensætning- Valg af glas- Vinbegreber- Vinfejl- De vigtigste druer- Sådan fremstilles vin- Årgangstabel- Dansk vin- De bedste Bordeaux, Barolo, Brunello, Tyske Riesling, Chianti Classico og mange flere
Vinguiden giver anmeldelser af mere end 3000 vine som kan købes i supermarkeder, hos vinhandlere eller i online butikker.- Gode råd til sammensætning af vin og mad - Serveringstemperaturer - Vinens holdbarhed - Opbevaring - Valg af glas - Vinbegreber - Vinfejl- De vigtigste druer - Sådan fremstilles vin - Årgangstabel- Dansk vin - De bedste Barolo, Brunello, Tyske Riesling, Chianti Classico og mange flere
Vinguiden 2023 giver anmeldelser af mere end 3000 vine som kan købes i supermarkeder, hos vinhandlere eller i online butikker:- Gode råd til sammensætning af vin og mad- Serveringstemperaturer- Vinens holdbarhed- Opbevaring- Valg af glas- Vinbegreber- De vigtigste druer- Sådan fremstilles vin- Årgangstabel- Dansk vin- De bedste topvine fra Bordeaux, Barolo, Toscana, Østrig og Tyskland.
Vinguiden 2022 giver anmeldelser af mere end 3000 vine som kan købes i supermarkeder, hos vinhandlere eller i online butikker:- Gode råd til sammensætning af vin og mad- Serveringstemperaturer- Vinens holdbarhed- Opbevaring- Valg af glas- Vinbegreber- De vigtigste druer- Sådan fremstilles vin- Årgangstabel- Dansk vin- De bedste topvine fra Bordeaux, Toscana, Østrig og Tyskland.
Vinguiden 2021 giver anmeldelser af mere end 2900 vine som kan købes i supermarkeder, hos vinhandlere eller i online butikker:- Gode råd til sammensætning af vin og mad- Serveringstemperaturer- Vinens holdbarhed- Opbevaring- Valg af glas- Vinbegreber- De vigtigste druer- Sådan fremstilles vin- Årgangstabel- Dansk vin- De bedste topvine fra Piemonte, Toscana, Østrig og Tyskland.
Det er blevet svært, og for mange ligefrem uoverskueligt, at skulle vælge en vin i det lokale supermarked eller hos ens vinhandel. Flere hundrede vine fylder reolerne, og de fleste er ukendte for de fleste. Mange vælger derfor den vin, de allerede kender, mens andre kigger på ugens tilbud, eller om etiketten tiltrækker. Vores mål med denne vinguide er at gøre det nemmere at vælge vin og ikke mindst blive inspireret til at prøve noget nyt. Vi tror på, atjo mere man tør prøve af nye vine, des større fornemmelse og forståelse får man for vinens forunderlige verden. Vinguiden er et handy opslagsværk, hvor man kan få overblik over de mest gængse vine på det danske marked. I denne guide vil man for hvert enkelt vinland kunne se vurderinger af kvaliteten af vinen, om den kan drikkes nu, samt om den er pengene værd. Derudover vil man få tips til alt omkring serveringstemperaturer, årgange, valg af glas og meget mere. Vinguiden giver anmeldelser af mere end 2200 vine som kan købes i supermarkeder, hos vinhandlere eller i online butikker. - Gode råd til sammensætning af vin og mad- Serveringstemperaturer- Vinens holdbarhed- Opbevaring- Valg af glas- Vinbegreber- De vigtigste druer- Sådan fremstilles vin- Årgangstabel
Sydafrika er muligvis mest kendt for Nelson Mandela, men landet har derudover en rigdom af historie, kultur og ikke mindst verdens måske smukkeste vinområder. Sydafrika har faktisk en flere hundrede år gammel vintradition. Når man besøger vinhusene, har mange af dem produceret vin i 300 eller 400 år. Det er en vinhistorie, som er lige så gammel som mange af de klassiske områder som Bordeaux og Bourgogne, og fra før man overhovedet begyndte at tænke på vin i lande som USA og Australien. I Sydafrikansk Vin kan man læse om alle områderne. Opslagsværket indeholder nyttig viden om næsten 500 sydafrikanske vine samt uddybende beskrivelser af vinhistorien, regler, de gængse druer og selve vinproduktionen.I bogens hoveddel præsenteres hoveddistrikterne Coastal Region, Cape South Coast, Breede River Valley, Klein Karoo, Olifants River, Ceres Plateau, Northern Cape og Eastern Cape med de i alt 92 underdistrikter (wards). Hvert område er udførligt beskrevet med karakteristik af dets klima, terroir, foretrukne druer samt præsentation af de bedste producenter og vine. Desuden er der portrætter af store vinpersonligheder som Eben Sadie, Chris Alheit, Mullineux familien, Paul Cluver samt mange flere.Forordet er skrevet af den nok mest anerkendte sydafrikanske vinmager Eben Sadie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.