Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sociale problemer kan betragtes som selve udgangspunktet for socialt arbejde, hvor ambitionen er at råde bod på problemerne og sikre, at udsatte borgere får en bedre tilværelse. Det betyder også, at diskussionen af sociale problemer er afgørende for den sociale grundfaglighed.I denne bog sætter en række fagfolk på tværs af det danske socialfaglige felt fokus på sociale problemer. Det diskuteres, hvad vi overhovedet forstår ved sociale problemer, hvordan de opstår, hvilke konsekvenser de har, og ikke mindst hvordan man som fagprofessionel håndterer sociale problemer i det daglige arbejde.Bogen er skrevet som lærebog til professionsuddannelser, hvor sociale problemer udgør en dimension, bl.a. socialrådgiver-, pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne.Redigeret af Peter Bundesen, UCL, Anders Bøggild Christensen, VIA, og Tove Rasmussen, VIA.
Førhen hørte sygdom ind under privatlivets fred. Det var udelukkende et spørgsmål mellem læge og patient at afgøre, hvordan sygdom skulle behandles og helbredes. Med ændringen af sygedagpengeloven i 2010 er det blevet et krav, at modtagere af sygedagpenge skal aktiveres, og i dag er arbejde og sygdom ikke længere modsætninger.Fokus i denne bog er at belyse, hvordan sygemeldte borgere oplever stramningerne i aktiveringskursen og mødet med jobcentrene. Gennem interviews og beskrivelser viser forfatteren, hvordan stramningerne på sygedagpengeområdet har placeret denne gruppe i et krydsfelt mellem sygdom og samfund.Bogen giver et overblik over den social- og arbejdsmarkedspolitik, der er blevet ført i Danmark siden 1970’erne, og moderniseringen af den offentlige sektor. De lovgivningsmæssige ændringer på sygedagpengeområdet samt forhold omkring retsikkerhed og statsrefusion behandles desuden i to kapitler skrevet af socialrådgiver og cand.scient.soc. Michelle Ankjær Lindegaard.Når de syge skal arbejde henvender sig til studerende på socialrådgiveruddannelsen og praktikere inden for det beskæftigelsesrettede sociale arbejde samt politisk-administrative beslutningstagere. Tina Bømler er lektor ved Aalborg Universitet, hvor hun underviser på socialrådgiveruddannelsen.
I de sidste 30 år er udviklingen i den offentlige sektor gået stærkt. Vi er gået fra mindre enheder til større kommunale enheder og etableringen af jobcentrene. De nye og store organisationsformer i socialt regi og i arbejdsmarkedsregi har markant ændret rammerne for det sociale arbejdes praksis herunder muligheder for kvalificerede socialfaglige vurderinger i relation til borgerne.De nye organisatoriske rammer har skabt nye faglige udfordringer i det sociale arbejde. Sideløbende med ændringerne har nye styringsredskaber og nye metoder i socialt arbejde, bl.a. regelstyring, kontrol, dokumentation og standardisering af det sociale arbejdes metoder også skabt nogle begrænsninger i forhold til at levere ydelser af høj kvalitet til borgerne.Det centrale omdrejningspunkt i bogen er kommunalreformen og etableringen af jobcentrene. I bogen er det tilstræbt at lave en gennemgående kobling mellem teori og eksempler fra praksis. Bogen er en grundlæggende indføring i organisationsteori til social- og sundhedsuddannelserne og andre områder inden for social- og sundhedssektoren, hvor organisationsteori udgør en del af pensum.Tina Bømler, lektor ved Institut for sociologi og socialt arbejde, Aalborg universitet. Tina er forfatter og medforfatter på flere udgivelser inden for det organisatoriske og socialfaglige felt.
Sociale organisationer i en omstillingstid er en grundbog i organisationsteori, der henvender sig til studerende på socialrådgiver- og øvrige social- og sundhedsuddannelser. Med praktiske eksempler hentet fra social- og sundhedssektoren, beskriver bogen organisationsudviklingen og rammerne for det sociale arbejdes praksis. Bogen foreligger her i en nyredigeret og gennemarbejdet 3. udgave, hvor ændringer og justeringer som den nye kommunalreform har ført med sig er indarbejdet i bogen. Organisationsteori og kendskab til forskellige organisationsformer er et vigtigt værktøj i praktisk socialt arbejde. Hvordan en socialforvaltning eller et sygehus er organiseret, og hvilke samarbejdskonstellationer, der er, har en væsentlig indflydelse på, hvordan klienterne eller patienterne bliver betjent, og hvordan medarbejderne trives. Bogen indeholder både klassisk og moderne organisationsteori og praksis, og forfatterne har udvalgt mange praktiske eksempler fra social- og sundhedssektoren. Tina Bømler er lektor ph.d. ved Aalborg Universitet og underviser i organisationsteori på den sociale kandidatuddannelse.
Fra socialstat til kontrolstat indeholder en kritisk beskrivende og analytisk rundtur i bestræbelserne på at skabe en omkostningseffektiv offentlig sektor med mindsket bureaukrati og med borgerne i centrum for ændringerne. Den sidste store reform i disse bestræbelser er kommunalreformen og etableringen af de nye jobcentre. Med udgangspunkt i den sociale sektor beskrives, hvordan nye styringsredskaber og centralt fastlagte metoder i det sociale arbejde, har ændret rammerne for det sociale arbejdes praksis. Bogen henvender sig til studerende, praktikere og forskere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.